SAĞLIKLI VE GÜZEL CİLT İÇİN SÜPER BESİNLER
YAŞAM 22.07.2023 15:31:00 383 0

SAĞLIKLI VE GÜZEL CİLT İÇİN SÜPER BESİNLER

SAĞLIKLI VE GÜZEL CİLT İÇİN SÜPER BESİNLER

Medikal Estetik Hekimi Dr.Mert Gençoğlu konu hakkında önemli bilgiler verdi.

"Güzellik arayışında, birçok kişi sağlıklı bir cilde sahip olmayı hedefler. Cilt, vücudumuzun en büyük organıdır ve sağlıklı bir cilt, genel sağlığımızın iyi olduğunu gösterir. Sağlıklı ve güzel bir cilde sahip olmanın yolu cilt tipine uygun bakım ve doğru beslenmeden geçiyor. Cilt sağlığı için sadece dışarıdan uygulanan kremler ve losyonlar yeterli değildir. Beslenme alışkanlıklarımız da cilt sağlığı üzerinde büyük bir etkiye sahiptir. Cildi içeriden beslemek, nemli, parlak ve genç bir görünüm elde etmek için doğru besinleri tüketmek önem taşır. Beslenme şeklimiz, cildimizin sağlığını koruyan ve onarmaya yardımcı olan önemli bir faktördür. Unutmayalım ki sağlıklı bir cilt sağlıklı bir bedenin yansımasıdır.Bu yüzden canlı, doğal görünümlü kusursuz bir cilt için bazı besinleri düzenli olarak tüketmeniz büyük bir önem taşır. İşte cildinizin sağlığını desteklemek  için tercih edebileceğiniz bazı cilt dostu gıdalar:
Su:  Vücut fonksiyonlarını devam ettirmek için su içmek temel kural. Vücutta nem dengesini korumak için yeterli miktarda su içmek çok önemli. Günlük olarak en az 8-10 bardak su tüketmeye özen gösterin.
Yeşil Yapraklı Sebzeler: Ispanak, pazı, brokoli, roka gibi yeşil yapraklı sebzeler, antioksidanlar, vitaminler ve mineraller açısından zengindir. Bu besinler cildinizi besler ve sağlıklı tutar. Yeşil yapraklı sebzeler  aynı zamanda karaciğerin detoksifikasyon sürecini destekler. Karaciğerin temizlenmesine ve detoksifikasyonunda önemli bir rol oynarlar.
Brokoli: Brokoli, güçlü antioksidanlar ve besin maddeleri içeren bir sebzedir. Cilt sağlığına katkıda bulunabilecek A vitamini, C vitamini, E vitamini ve beta-karoten gibi bileşikler içerir. Bu bileşikler serbest radikallerle savaşarak cildinizi korur ve yaşlanma belirtilerini azaltmaya yardımcı olabilir. Brokoli, karaciğerin doğal detoksifikasyon süreçlerini destekleyen glukorafanin adlı bir bileşik içerir. Ayrıca brokoli, lif ve antioksidanlar bakımından zengin olduğundan karaciğerdeki toksinlerin atılımını teşvik eder.
Renkli Meyveler: Portakal, çilek, böğürtlen, üzüm gibi renkli meyveler, cildinizi koruyan antioksidanlar ve C vitamini içerir. Bu meyveler cildinizi canlandırır ve genç görünmesini sağlar.Somon ve Diğer Yağlı Balıklar: Omega-3 yağ asitleri açısından zengin olan somon, cildin nem seviyesini düzenler ve iltihaplanmayı azaltır. Aynı zamanda diğer yağlı balıklar da cilt sağlığı için faydalıdır.
Avokado: Avokado, sağlıklı yağlar, E vitamini ve antioksidanlar açısından zengindir. Cildinizi nemlendirir, esnekliğini artırır ve kırışıklıkların görünümünü azaltır.
Badem ve Ceviz: İçerdikleri E vitamini, omega-3 yağ asitleri ve antioksidanlarla badem ve ceviz gibi kuruyemişler, cilt sağlığına katkıda bulunur. Cildinizi besler ve parlak görünmesini sağlar. Karaciğerin de yağ birikimini azaltabilir ve enzim aktivitesini destekleyerek karaciğer sağlığını iyileştirebilir.
Tam Tahıllar: Kepekli ekmek, yulaf ezmesi, kahverengi pirinç gibi tam tahıllar, B vitaminleri, lif ve antioksidanlar bakımından zengindir. Bu besinler, cildinizi sağlıklı tutmaya yardımcı olur.
Yeşil Çay: Antioksidanlar açısından zengin olan yeşil çay, cilt sağlığına faydalıdır. Anti-aging etkisiyle cildinizi korur ve temizler. Aynı zamanda yeşil çay, polifenol antioksidanlar bakımından zengin bir içecek olduğundan karaciğerin detoksifikasyon sürecini destekler ve karaciğer hücrelerini koruyan antioksidan etkilere sahiptir.
Yumurta, tavuk,balık,kırmızı et,süt ürünleri ve baklagiller:  Protein, derinin yapı taşı olan kollajenin sentezlenmesinde önemli bir rol oynar. Yeterli miktarda protein tüketmek, derinin sağlıklı, esnek ve sıkı kalmasına yardımcı olur. 
Yoğurt ve Fermente Gıdalar: Probiyotikler içeren yoğurt, kefir ve fermente gıdalar, bağırsak sağlığını destekleyerek cilt sağlığını da olumlu etkileyebilir.
Şeker ve işlenmiş gıdalardan kaçının: Vücuda hiçbir faydası olmayan şeker ve işlenmiş gıdaları olabildiğince azaltın. Çünkü vücuda fazla alınan şekercilt sıkılığını sağlayan elastin ve kolajenin bozulmasına neden oluyor. Bu sorun da ciltte kırışıklıkların artmasına yol açıyor."

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı