Sağlıklı Cinsel Yaşam İçin; “Genital Estetik”
YAŞAM 19.06.2023 12:02:00 494 0

Sağlıklı Cinsel Yaşam İçin; “Genital Estetik”

Genital sorunlar hem kadınların psikolojisini hem de çiftlerin cinsel yaşamını olumsuz yönde etkileyebiliyor. Bu nedenle genital estetik uygulamalarına ilgi her geçen gün artıyor.

Cerrahi operasyonlardan lazer uygulamalarına, mezoterapiden PRP’ye çeşitli medikal estetik uygulamalar kadınların bu tür sorunlarına çözüm getiriyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Zerrin Çelik, genital estetik konusunda merak edilenleri anlattı:

Dünyada ve ülkemizde genital estetiğe olan ilgi her geçen gün artıyor. Sarkma ve genişlemeleri gidermek, olumsuz görüntülerden kurtulmak için pek çok kadın genital estetik uygulamalarına başvuruyor.  Hem cerrahi tekniklerle, hem de lazer, PRP, mezoterapi gibi yöntemlerle yapılan genital estetik; kişilerin cinsel yaşantısını iyileştirmede önemli rol oynuyor. 

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Zerrin Çelik, vaginoplasti, labioplasti, hudoplasti, perinoplasti, klitoris estetiği, genital beyazlatma, orgazm aşısı gibi uygulamaların yüz güldürücü sonuçlar verdiğini kaydetti.

Dr Zerrin Çelik şu bilgileri verdi:

Genital Estetik Nedir?

Genital Estetik; genital  bölgede tıbbi zorunluluk  olmaksızın hastanın istem ve tercihi ile yapılan ve son yıllarda tüm dünyada tercih edilen ve işlem  sayısı hızla artan  uygulamalardır. Genital estetik; cerrahi ve cerrahi olmayan işlemler olarak iki başlıkta incelenebilir.

Genital Estetikte Cerrahi İşlemler 

En çok uygulanan cerrahi işlemler: Vaginoplasti, labioplasti, hudoplasti, perinoplastidir. Kadında dış genital organları oluşturan vajina, labium majörler (dış dudaklar), labium minörler (iç dudaklar) ve klitoris, doğal olarak her kadında bulunur. Ancak  şekil ve görünüm açısından  farlılık gösterebilmektedir. En fazla farklılık gösteren organ küçük dudaklardır. Bazı kadınlarda iç dudaklar dış dudaklardan dışarı taşacak şekilde uzun, asimetrik ve büyük olarak cinsel ilişkide güçlük yaratabildiği gibi, estetik açıdan da rahatsızlık yaratabilir. 

Doğuştan; genetik olarak var olabilen, doğumdan sonra  ya da  aşırı kilo alıp verme sonucu oluşan bu durum kadının cinsel hayatını olumsuz etkileyebilir. Küçük dudaklardaki bu  problemi gidermek  için labioplasti  işlemi  yapılmaktadır. Yine en çok normal doğumlardan sonra gördüğümüz, vajinal genişleme ve sarkmalar  için de vajinoplasti operasyonu  yapılmaktadır.

Klitoris Estetiği 

Klitorisin üzerinde fazla miktarda deri dokusu; ve cilt katmanları olması klitoris örtmekte ve daha zor uyarılmasına neden olmaktadır.  Klitoris estetiğinde ( hudoplasti) klitorisin üzerindeki fazla dokuları alarak klitorisi daha uyarılabilir hale gelmesini sağlamaktayız. Bu da ilişkideki performansı artırmayı sağladığı gibi estetik olarak hastayı rahatlatmaktadır.

Perinoplasti

Perinoplasti özellikle normal doğumlardan sonra; ya da aşırı kilo alıp vermeden  sonra perinede genişleme olması, doğum dikişlerinin izlerinin verdiği şekil bozukluğu nedeniyle vajen girişinin deforme olması (epizyotomi), vajen girişinde açıklık olması gibi rahatsız edici görüntüleri ortadan kaldırabilmek için yaptığımız işlemlerdir. Böylelikle epizyotomiskar dokusu ortadan kaldırılır, vajen girişi toparlanır. Hasta daha sıkı ve deforme olmamış bir vajen girişine sahip olur.

Cerrahi İşlemlerden Sonra İyileşme Süreci 

VaJinoplasti genel anestezi altına yapılır. Diğer işlemler lokal anestezi ile yapılır.  İşlemlerden sonra 4-6 hafta cinsel ilişki kısıtlaması olur. Hasta 1-2 gün içinde rahatlar, 4-5 günde rahatlıkla günlük yaşamına döner.

Labioplasti ve Kliteroplasti Sırasında Kızlık Zarı Bozulur mu?

Hayır, bu işlemlerde kızlık zarına hiç bir zarar gelmez.

Genital Estetikte Lazer Uygulamaları

Genital estetikte lazer ile vajen daraltma,  gençleştirme (intimalase) ve idrar kaçırma sorunu için (incontilase)  işlemi yapılabilmektedir. Vajende genişleme operasyon gerektirmeyecek kadar az ise ya da ilişkide performansı artırmak için intimalase işlemi daha uygundur.  Lokal anestezik  bir krem uygulanarak yarım saat içinde uygulama gerçekleştirilir  ve hasta işlemden sonra günlük yaşamına dönebilir. Konforlu ve sonuçları oldukça başarılı olan bir işlemdir.

Genital Beyazlatma 

Kadınların çok rahatsız olduğu vulva cildindeki kararmalar için, lokal anestezik bir krem uyguladıktan sonra lazer ile vulva beyazlatma yapılabilmektedir.  Seans seans yapabildiğimiz gibi tek seansta da yapabiliriz. Genital beyazlatma işlemi mezoterapi  yöntemi  ile de yapılabilir. Bu işlemde lokal anestezi krem uygulandıktan sonra özel beyazlatma amaçlı mezoterapi ajanları kullanılmaktadır.

Cerrahi Olmayan İşlemler 

Genital estetikte de dolgudan, mezoterapiden ve PRP den faydalanmaktayız. Dış dudakların kilo kaybı, yaş alma sonucu deforme olması , sarkması durumunda  bu bölgeye dolgu yapıyoruz. Ayrıca bu bölgenin cildinin sıkılaşma, güzelleşmesi için de mezoterapi veya PRP uyguluyoruz.

Genital Estetikte PRP 

PRP (plateletrichplasma )  tüm vücutta farklı amaçlarda uygulanan, dokularda iyileşme, sıkılaşma, ciltte parlaklık, sıkılık sağlayan bir  işlemdir. PRP için özel PRP kiti ile kişinin kendi kanından; trombositten zengin plazma elde edilir. Bu plasma  dokuda iyileşmeyi ; kolojen arttırımını uyarıcı etki yapar. Genital estetikte PRP ‘yiciltte, vajende kullanmaktayız. Vajinal PRP  uygulaması ile vajinal gençleştirme  sağlarken  vajen mukozasının iyileşmesini, kurumasını  engelleyebiliyoruz. Vajende kuruluk özellikle menopoz sonrasında kadınların yaşamını çok olumsuz etkilemektedir. 

Orgazm Aşısı 

Cinsel ilişkide orgazm olmayı kolaylaştırma ya da bir ilişkide birden  fazla  orgazm olmayı sağlamak için  G noktası enjeksiyonu, vulvarerojen  ağ  (VEA) uygulamaları ve Oshat enjeksiyonu  yapılabilir. Vulvarerojen  ağ  uygulamaları ve Oshat enjeksiyonu PRP ile lokal anestezik krem  uygulayarak yapılır. G noktası enjeksiyonu, dolgu maddelari + PRP kullanılarak yapılabilir. G noktası;  Vajen ön duvarda ospubrİs kemiğinin  arkasında üretrayı çevreleyen duyarlı  bir erojen alandır.  Alman jinekoloğ Ernost Grofenbeng ‘e  ithafen G noktası olarak adlandırılmıştır. Bu bölgeye dolgu yaparak bu alanın ilişki esnasında uyarılabilirliği arttırılmaktadır.(Fİ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı