“Sağlık çalışanları zor koşullarda da çalışıyor ama hakları verilmiyor”
SAĞLIK 26.01.2022 08:43:00 677 0

“Sağlık çalışanları zor koşullarda da çalışıyor ama hakları verilmiyor”

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, taleplerinin, beklentilerinin ve haklarının verilmesine gelince yetkililerin görmezlikten geldiğini söyledi.

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, yoğun kar yağışının ülkemizde ulaşımı felç ettiğini, ancak bu şartlara rağmen sağlık çalışanlarının görevlerinin başında olduğunu belirterek, taleplerinin, beklentilerinin ve haklarının verilmesine gelince yetkililerin görmezlikten geldiğini söyledi.

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, yoğun kar yağışının ülkemizde ulaşımı felç ettiğini, ancak bu şartlara rağmen sağlık çalışanlarının görevlerinin başında olduğunu belirterek, taleplerinin, beklentilerinin ve haklarının verilmesine gelince yetkililerin görmezlikten geldiğini söyledi.

İstanbul başta olmak üzere yurdun bir çok yerlerinde ulaşımın hava şartlarından olumsuz etkilendiğini, özellikle İstanbul gibi metropol kentlerde işyerlerine gitmekte zorlanan, hatta ulaşımın mümkün olmaması nedeniyle nöbetlerini teslim edemeyerek hastanelerde kalıp göreve devam eden sağlık çalışanlarına tatil imkanı tanınmadığını belirten Taşkın, her koşulda sağlık çalışanlarının mağdur olduğuna dikkat çekti. Hamileler, engelliler, 0-3 yaş çocuğu olan kamu çalışanlarının birçok ilde idari izinli sayılmalarına rağmen sağlık çalışanlarının bunların dışında tutulduğunu belirten Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, konuyla ilgili olarak açıklamasında şunları ifade etti:

“En zor koşullarda özveriyle görev yapan sağlık çalışanlarının ulaşım imkânları dikkate alınmadan görevlerinin başında bulunmasının istenmesi onların haklarını koruyacak bir kurumun/kuruluşun bulunmadığını gösteriyor! İstanbul ve birçok kentte ulaşım sıkıntısı yaşanmakta iken sağlık çalışanlarının işyerlerine nasıl gidebileceklerinin düşünülmemesi oldukça ilginçtir!

Doğal afetlerde, bayramlarda, kış şartlarının olumsuz hava koşullarında vb. durumlarda sağlık çalışanları her zaman görevinin başındadır. İzin ve tatil yapmasına izin verilmez. Her koşulda her zaman en çok çalışan, yıpranan sağlık çalışanlarıdır. Bütün kurumlar tatil yaparken sağlık çalışanları her zaman olduğu gibi yine görevinin başında. Ancak sağlık çalışanlarının refah payı, seyyanen zam ve bayram ikramiyesi talebi, tüm sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde 4 yıla 1 yıl olmak üzere yıpranma payı verilmesi, tüm çalışanları kapsayacak şekilde 3600 ek gösterge düzenlemesi vb. beklentiler ve talepler karşılanmıyor! Bu taleplerin bir an önce hayata geçirilmesini talep ediyoruz. Ayrıca hekimlerimizin ve diğer sağlık çalışanlarının ekonomik ve sosyal durumlarını düzeltecek olan düzenlemenin Meclis’te çok acilen yasalaşmasını istiyoruz."

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

ALZHEIMER’IN 10 ERKEN SİNYALİ!

Her 20 yaş dişi çekilmek zorunda değil, ama…

ANİDEN SİNİRLENME ŞEKER HASTALIĞI BELİRTİSİ OLABİLİR !

YEMEKTEN SONRA UYKUNUZ GELİYORSA DİKKAT !

Tozlu ortam farenjit riskini arttırıyor

AŞIRI C VİTAMİNİ VE PROTEİN BÖBREK TAŞINA YOL AÇIYOR

Uyku sorunlarının en yaygını: İnsomnia

“Çocukların ne derdi var ki diş gıcırdatsın” demeyin!

Adana yeni bir kültür sanat merkezi kazanıyor

DİZ KİREÇLENMESİNİ TETİKLEYEN FAKTÖRLER

PIERCING YAPTIRACAKLARA KÖTÜ HABER: ALERJİK REAKSİYONLARA YOL AÇABİLİR!

Dünya Doktorları: "İnsani Yardım Çalışanlarına Daha İyi Koruma Ve Güvenlik Ortamı Sağlanmalı"

Çocuklarda Diş Sıkma Neyin Habercisi?

“1 yaş altı bebekler ağır kızamık için risk altında!”

Yaş ilerlerken diş sağlığını korumak önemli

BEL VE KAS AĞRILARINDAN KORUNMANIN YOLLARI

D VİTAMİNİ HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKEN 9 ÖNEMLİ NOKTA!

Protezine Kavuşan Yağmur, Rektör Prof. Dr. Tuncel’i Ziyaret Etti

"COVID-19’un Eris varyantı kış aylarında yayılabilir"

CİLDE ZARARLI 8 ALIŞKANLIĞA DİKKAT !

EV YAPIMI YOĞURDUN FAYDALARI NELERDİR ?

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı