Sağlık çalışanları ücretlerinin ödenmesini istedi
SAĞLIK 18.11.2022 13:07:00 1062 0

Sağlık çalışanları ücretlerinin ödenmesini istedi

Anadolu Sağlık Sen Ankara Merkez Şubesi, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Hastanesi Başhekimliği önünde bugün basın açıklaması yaparak tavan, teşvik ve nöbet ücretlerinin ödenmesini istedi.

Basın açıklamasına Ankara Merkez Şubesi üyeleri, hastane personeli ve Anadolu Sağlık Sen Kırıkkale il temsilciliği de destek verdi. Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın ve Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Demirel’in de katılarak destek verdiği basın açıklamasına çok sayıda sağlık çalışanının alkışlarla destek vermesi dikkat çekerken, Şube Başkanı Vural Duran’ın “Alkışlanmak değil, haklarımızın verilmesini istiyoruz. Sağlık çalışanlarını alkışlayanlara, “hakkınızı ödeyemeyiz” diyenlere soruyoruz; Tavan, teşvik ve nöbet ücretlerimizi neden ödemiyorsunuz?” diye seslenmesi dikkat çekti.

Anadolu Sağlık Sen Ankara Merkez Şubesi Başkanı Vural Duran’ın basın açıklaması şöyle:

“Bizler emeği sömürülürken aynı zamanda da değersizleştirilen kamu çalışanlarıyız. Her şartta milletimizin hizmetinde olmayı ve gerektiğinde milletimiz için ölmeyi şiar edinmiş olanlarız. Ancak bizler personel yetersizliği nedeniyle uzun, yorucu ve ağır koşullarda gece gündüz çalışırken mobbinge maruz kalıyor, baskılarla yıldırılıyor, görev yaptığımız alanlarda şiddete maruz kalıyor ve katlediliyoruz. Bu olumsuzluklara rağmen görevimizi bırakmıyor ve  hizmet vermeye devam ediyoruz.

Pandemi döneminin ağır koşullarında hizmet vermeye çalışırken; sağlık çalışanı olduğumuz için hastalık kapma riskine karşı insanlar bizden kaçarken, öcü gibi davranırken ve ötekileştirilirken bizler yine görevimizin başında olduk. Çocuklarımızı, aile ve yakınlarımızı günlerce göremedik. Hastalık kaptığı için şehit verdiğimiz arkadaşlarımız oldu. Bunların karşılığı “hakkınızı ödeyemeyiz” oldu. Sadece alkışlandık. Sağlık çalışanları olarak bizler, milletimizin her zaman yanındayız. Alkışlanmak değil, haklarımızın verilmesini istiyoruz. Sağlık çalışanlarını alkışlayanlara, “hakkınızı ödeyemeyiz” diyenlere soruyoruz; Tavan, teşvik ve nöbet ücretlerimizi neden ödemiyorsunuz? Ekonomik sıkıntılar nedeniyle zor şartlarda yaşamaya çalışan sağlık çalışanlarının haklarının ödenmesi söz konusu olduğunda bizleri duymayan, görmeyen ve söz konusu sağlık çalışanları olduğunda kulağının üzerine yatanlara soruyoruz;  gecemizi gündüzümüze katarak uykusuz ve yorgun geçen mesaimizin karşılığını neden zamanında ödemiyorsunuz?Tavan, teşvik ve nöbet ücretlerimizi derhal ödeyin ve bundan sonra da geciktirmeden zamanında ödenmesini sağlayın. Kurumumuzda mağdur olan arkadaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi için Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavının bir an önce yapılmasını talep ediyoruz. “

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

ALZHEIMER’IN 10 ERKEN SİNYALİ!

Her 20 yaş dişi çekilmek zorunda değil, ama…

ANİDEN SİNİRLENME ŞEKER HASTALIĞI BELİRTİSİ OLABİLİR !

YEMEKTEN SONRA UYKUNUZ GELİYORSA DİKKAT !

Tozlu ortam farenjit riskini arttırıyor

AŞIRI C VİTAMİNİ VE PROTEİN BÖBREK TAŞINA YOL AÇIYOR

Uyku sorunlarının en yaygını: İnsomnia

“Çocukların ne derdi var ki diş gıcırdatsın” demeyin!

Adana yeni bir kültür sanat merkezi kazanıyor

DİZ KİREÇLENMESİNİ TETİKLEYEN FAKTÖRLER

PIERCING YAPTIRACAKLARA KÖTÜ HABER: ALERJİK REAKSİYONLARA YOL AÇABİLİR!

Dünya Doktorları: "İnsani Yardım Çalışanlarına Daha İyi Koruma Ve Güvenlik Ortamı Sağlanmalı"

Çocuklarda Diş Sıkma Neyin Habercisi?

“1 yaş altı bebekler ağır kızamık için risk altında!”

Yaş ilerlerken diş sağlığını korumak önemli

BEL VE KAS AĞRILARINDAN KORUNMANIN YOLLARI

D VİTAMİNİ HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKEN 9 ÖNEMLİ NOKTA!

Protezine Kavuşan Yağmur, Rektör Prof. Dr. Tuncel’i Ziyaret Etti

"COVID-19’un Eris varyantı kış aylarında yayılabilir"

CİLDE ZARARLI 8 ALIŞKANLIĞA DİKKAT !

EV YAPIMI YOĞURDUN FAYDALARI NELERDİR ?

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı