Rektör Tuncel
YEREL 5.11.2021 13:07:00 706 0

Rektör Tuncel'den Trafik Kazası Geçiren Öğrenciye Ziyaret

Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, Ç.Ü.Yerleşkesi içerisinde bulunan Fevzi Çakmak Kız Öğrenci Yurdu önünde meydana gelen trafik kazasında yaralanan öğrenciyi Balcalı Hastanesinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti

Yurtların bulunduğu bölgeye acilen üst geçit yapılması için girişimlerde bulunduklarını ifade eden Prof. Dr. Tuncel, “Yerel yönetimlerimizin de bu konudaki hassasiyetlerini biliyoruz ve destek vereceklerine inanıyorum” dedi.

 Kaza haberini öğrendiği ilk günden itibaren öğrencinin sağlık durumunu yakından takip eden Prof. Dr. Tuncel’e ziyarette Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, Başhekim Prof. Dr. Murat Gündüz ve başhekim yardımcıları da eşlik etti. Kazazede öğrenci ve ailesiyle sohbet eden Prof. Dr. Tuncel öğrencinin tedavi süreci hakkında doktorlardan bilgi aldı.

 Yurt Bölgesine Üst Geçit Yapılması İçin Girişimde Bulunuldu

“Öğrencimizin sağlık durumunun her geçen gün iyiye gitmesi ve en önemlisi can kaybının olmaması en büyük tesellimiz” diyen Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, kazanın yaşandığı yol güzergâhında üst geçit yapılmasının önemine işaret etti.

Kampüs alanında olmasına karşın ana cadde, meydan ve bulvarların büyükşehir belediyelerinin sorumluluk alanında olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Tuncel, “Öğrencilerimizin yoğun bulunduğu yurt bölgesinde acil üst geçit ihtiyacının farkındayız ve bunun için yetkimiz çerçevesinde elimizden geleni yapıyoruz. Kaza ile ilgili olarak Valiliğimiz ve Büyükşehir Belediyemizle, üst geçit yapılması konusunda istişareler yaptık; girişimlerde bulunduk. Yerel yönetimlerimizin de bu konudaki hassasiyetlerini biliyoruz ve destek vereceklerini ümit ediyoruz. Tek tesellimizin can kaybının olmadığı bu kazanın son olması temennisiyle, öğrencimizin bir an önce iyileşip yeniden aramıza dönmesini diliyorum.” şeklinde konuştu.

“Sürücüler Kampüs İçerisinde Azami Hız Sınırına Uymalı”

Üniversite sınırları içerisindeki trafik güvenliğinin sağlanması konusunda yayalar kadar sürücülere de büyük görevler düştüğünü hatırlatan Prof. Dr. Tuncel, sürücülerin kampüs alanında yaya nüfusunun yoğun olduğunu göz önünde bulundurmalarını ve özellikle üniversite sınırları içerisinde yönergelerle belirlenen azami hız sınırına uymalarını istedi. Prof. Dr. Tuncel, kampüse girişten itibaren trafik akışının daha güvenli ve sağlıklı olabilmesi için trafik polislerinin de görevlerinin başında olduğunu söyledi.

“Kampüsteki Kör Noktalar Elektronik Denetleme Sistemi İle Takip Edilecek”

Öğrenci ve çalışanlarının güvenliklerini büyük önem verdiklerine dikkat çeken Prof. Dr. Tuncel bu anlamda çalışmalarını sürdürdüklerini, kampüs alanı içerisindeki kör noktaların Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) ile denetlenmesi konusunda Adana Valiliği ile ortak çalışma içerisinde olduklarını bildirdi.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

BARBAROS MAHALLESİNE MODERN SEMT PAZARI

ADASO’DAN VALİ YAVUZ SELİM KÖŞGER’E ZİYARET

KUM ZAMBAĞI FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

SİLİVRİ KADIKÖY’DE KARPUZ FESTİVALİ COŞKUSU YAŞANDI

YÜREĞİR’E 25 YENİ MUHTARLIK BİNASI

Ceyhan’da binlerce insan ‘Zafer’i kutladı

Bodrum Belediye Meydanında Hatay Arsuz Dostluk Anıtı açıldı

AKAY’DAN BİR GÜNDE 5 MAHALLE ZİYARETİ

SEYHAN’DA KREŞ KAYITLARI BAŞLADI

İSTANBUL'DA BÜYÜK ZAFERE BÜYÜK KUTLAMA

Çukurova’da çifte bayram

KARAİSALI KAYMAKAMI MERT KUMCU'YA FAHRİ HEMŞERİLİK BERATI

SİLİVRİ DEĞİRMENKÖY’DE DOMATESLER YARIŞTI

Adana Büyükşehir Belediyesi, iş makinesi filosunu büyütmeye devam ediyor

KOZAN GÖLLER YAYLA ŞENLİĞİ YAPILDI

Ceyhan’da 30 Ağustos coşkusu Koray Avcı ile başlıyor

Türk-İş heyetinden Vali Köşger’e ziyaret

BAŞKAN KOCAİSPİR YENİDOĞAN MAHALLESİ SAKİNLERİ İLE BULUŞTU

VALİ KÖŞGER “HAYIRLI OLSUN” ZİYARETLERİNİ KABUL ETTİ

ÇGC Yönetimi Vali Köşger’i ziyaret etti

Ceyhan’da yazlık sinema keyfi

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı