Ramazan Ağar rakipsiz Başkan
EKONOMİ 12.12.2022 14:52:00 2422 0

Ramazan Ağar rakipsiz Başkan

Türkiye Yol-İş Sendikası’nın 12.Olağan Genel Kuruna Avrupa ve Dünya ülkelerinden çok sayıda Sendika ve Konfederasyon temsilcileri katıldı.

Türkiye Yol-İş Sendikası’nın 12.Olağan Genel Kurulu Ankara’da gerçekleşti. Ramazan Ağar’ın tek aday olduğu genel kurulda kullanılan oylarının tamamını alan Ağar, yeniden Genel Başkan seçilirken, yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi. 

Genel Kurun açılışında konuşan Türk-İş Genel Mali Sekreteri ve Türkiye Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar, “Neo-liberal politikaların, krizlerin ve kamplaşmaların etkisiyle küresel ekonomik büyüme yavaşlamış, eşitsizlik ve yoksulluk artmış, istihdam azalmış, işçi haklarını geriye götürmeye yönelik girişimler yoğunlaşmıştır. Artan eşitsizlik ve yoksulluk sorunu ekonomi, demokrasi, sosyal uyum, çalışma barışı ve toplumsal barış açısından dünyayı daha güvensiz bir hale getirmiştir. Diğer bir ifadeyle, neo-liberal politikalar insanlara ve ülkelere refah ve mutluluk getirmemiştir.İşte bundandır ki, dünyada işsizlik ve yoksullukla birlikte sosyal huzursuzluklar başlamıştır. Bu durum hayra alamet değildir” dedi. 

“SOSYAL DEVLET YENİDEN TESİS EDİLMELİ “

“İşsizlik ve yoksullukla mücadele etmek için; kamu kurumlarını güçlendirmenin, sosyal güvenlik haklarını, sosyal yardım ve ödeme sistemini yeniden düzenlemenin, sosyal devletin yeniden tesis edilmesinin tam zamanıdır” ifadelerini kullanan Ramazan Ağar, “ Türkiye’de bugüne kadar uygulanan sosyal ve ekonomik politikalarla KİT’lerin özelleştirilmesi sonucunda, serbest piyasanın egemenliği artmıştır. Bu gelişmeler; esnekleşme, güvencesizleşme ve taşeronlaşmayla sonuçlanmıştır.

Böylesine bir tabloda Covid-19 salgınına, enerji ve gıda krizine zayıf bir ekonomiyle yakalanan ülkemizin sorunları katlanarak artmıştır:Üretimin yerini ithalat almıştır. Gelir dağılımı bozulmuştur. 

Vergi sistemindeki adaletsizlik sürmektedir. Yüksek enflasyon toplumun tüm kesimlerinin alım gücünü düşürmektedir. İş kazaları ve meslek hastalıkları nedeniyle işçi ölümleri artmaktadır. Maalesef, açıklanan “Ekonomi Programları” da çalışanlar için umut vermemektedir” diye konuştu. 

Genel Kurula katım gösteren tüm delegelerin tamamının oyunu alan Ramazan Ağar, yeniden Türkiye-Yol-İş Sendikası Genel Başkanı seçilirken, yönetim kurulu ise, şu isimlerden oluştu: 

Gökhan GEDİKLİ (Genel Sekreter),Yusuf DOĞAN (Genel Mali Sekreter),Mehmet YOLASIĞMAZOĞLU(Genel Teşkilatlandırma Sekreteri),Zeki EKİCİ (Genel Eğitim Sekreteri)

Genel Kurula Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Karayolları Genel Müdürlüğü yöneticileri, İl Özel İdare Genel Sekreterleri, Türk-İş’e bağlı Sendikaların Genel Başkanları ve Yöneticileri, İNTES Genel Sekreteri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile Avrupa ve Dünya Sendika ve Konfederasyonlarından temsilciler de yer aldı.

 

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Harb-İş,“Ücretler yeniden düzenlenmeli “

"YENİLENEBİLİR ENERJİ NASIL TÜRKİYE’NİN ELEKTRİK ÜRETİM KAYNAĞI OLABİLİR"

"Bağımsız olmayan bir Kurulun vereceği karar tartışılır!"

MB Başkanı’ndan enflasyonla ilgili “yol haritası” mesajı

Türkiye, dünya lideri

“İş dünyasının finansmana erişimi kolaylaştırılmalıdır”

TOYP BAŞVURULARINDA SON TARİH 31 AĞUSTOS

Türk Telekom’un “Dijital Türkiye: Yeni Bir Gelecek” temalı Faaliyet Raporu’na 3 ödül

Türkiye’de dijital bankacılığa ilgi artıyor

R+T TURKEY FUARI’NDA HEDEF UZAK PAZARLAR

“TOPLU SÖZLEŞME TİYATROSU SONA ERDİ”

“DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR”

Ekonominin kalbi TOBB'da attı

"Emlak zenginleri İstanbul depremi sonrası fakir kalabilir"

Şahin Bilgiç, TOBB Ekonomi Şurası’na katıldı, üyelerinin taleplerini iletti

Dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümde hasat başladı

DÜNYA TAHIL PİYASASINA ‘TAHIL KORİDORU’ ETKİSİ

MYK VE ADASO ARASINDA YETKİLENDİRME PROTOKOLÜ İMZALANDI

"Her 100 kişiden 90’ı Su Yalıtımı Yönetmeliği’nden önce yapılan binalarda oturuyor"

R+T TURKEY FUARI’NDAN İHRACAT SEFERBERLİĞİ

"KRUVAZİYER YOLCU SAYISI % 66,7 ARTTI, FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ"

  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07
  • Pazar 21.7 ° / 13.4 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazartesi 24 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 24.4 ° / 12.1 ° Güneşli