Prof. Güneş T. Yüregir Anısına “2. Kahramanmaraş Biyokimya Günleri sempozyumu”gerçekleştirildi
EĞİTİM 29.11.2022 11:28:00 2410 0

Prof. Güneş T. Yüregir Anısına “2. Kahramanmaraş Biyokimya Günleri sempozyumu”gerçekleştirildi

Prof. Güneş T. Yüregir’in kızı Zeynep Yüreğir de sempozyumun kapanışında kürsüye gelerek teşekkür konuşması yaptı.

Türkiye’nin birçok ilinden bilim insanları “Güneş T. Yüregir Anısına 2. Kahramanmaraş Biyokimya Günleri” Sempozyumunda Kahramanmaraş’ta bir araya geldiler.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ve Türk Biyokimya Derneği işbirliği ile 26-27 Kasım 2022 tarihinde Güneş T. Yüregir Anısına 2. Kahramanmaraş Biyokimya Günleri sempozyumu güneyin incisi Kahramanmaraş’ta gerçekleşti. 

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ergül Belge Kurutaş tarafından düzenlenen ve açış konuşmasını KSÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hafize Öksüz ve Türk Biyokimya Derneği Başkanı Prof. Dr. Doğan Yücel’in yaptığı sempozyumuna Türkiye’nin birçok ilinden bilim insanı katıldı. 

Toplantı Güneş T. Yüregir Hoca’nın fotoğrafları eşliğinde özyaşam öyküsünün gösterimi ile başladı.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya’nın kurucusu ve Türkiye’nin değerli bilim insanı Prof. Dr. Güneş T. Yüregir anısına düzenlenen sempozyumda öğrencileri, meslektaşları, arkadaşları anılarını paylaştılar: 

Prof. Dr. Kıymet Aksoy, hocanın bilgi ve deneyim paylaşımlarını kürsüdeki tüm ekibine nasıl aktardığını, nasıl çalıştıklarını ve yılbaşı toplantılarını anlattı.

Prof. Dr. Metin Kılınç öğrencilik yılları ile Kahramanmaraş Biyokimya Dalında çalışmaya başlayışını, bölümün kuruluşunu anlattı.

Dr. Haluk Uygur, Altınoran Sanat Platformu’nun hazırladığı Adana’ya Güç Verenler I serisinde yer alan ve kendisi ile ekibi tarafından fotoğrafları çekilen ve hocanın özyaşam öyküsünün yer aldığı “Akdeniz’de bir Güneş: Güneş Yüregir” kitabından fotoğraflar eşliğinde Adana’da Biyokimyanın kuruluşunu ve gelişimini anlattı ve öğrencilik yıllarında hoca ile olan çalışmalarını anlattı. 

Talassemi Derneği Başkanı Opr. Dr. Duru Malyalı ise Dr. Modell’in kendisini nasıl Güneş Hoca görüşmeye yönlendirdiğini, tanışmalarını ve birlikte çalışmalarını “Prof. Güneş T. Yüregir’in “Talassemideki Yeri” başlıklı sunumu eşliğinde anlattı. 

Uzaktan katılım ile Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalından Prof. Dr. Diler Aslan Güneş hocayı örnek alınacak bir kişi olarak tanımladığı sunumunda eserlerinden ve katkılarından söz etti. 

Yine aynı üniversiteden Biyofizik Anabilim Dalından Prof. Dr. Erol Ömer Atalayda Güneş Hoca ile olan anılarını paylaştılar. 

Prof. Dr. Hatice Paşaoğlu da uzaktan katılarak Prof. Güneş T. Yüregir ile olan paylaşımlarını anlattı. 

Güneş Hoca’nın ilk asistanlarından Tıbbi Biyokimya Uzmanı Remzi Kılıçoğlu, Uzm. Dr. Oğuz Paköz Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyokimya kürsüsünün kuruluş anılarını paylaştılar. 

Güneş Hoca ile uzun yıllar birlikte çalışan kürsü sekreteri Songül Seydel hoca ile çalışma tempolarını özlemle paylaştı. Bu bölüm katılımcıların anıları ve mesajların okunması ile tamamlandı.

İlter Demirhan ve Erkan Öner’in oturum başkanlığını yaptığı PANEL 1’de, sözlü bildiri sunumları gerçekleştirdi. Panel 2’de, Halef Okan Doğan “Terapotik İlaç İzlenimi ve Sonuçlarının Yorumlanması”, Hamit Hakan ALP “Biyolojik Varyasyon ve Klinik Uygulamaları” ve Serkan Bolat “Tıbbi Laboratuvarda Yapay Zeka Uygulamaları” konuşmalarını gerçekleştirdi.

Halef Okan Doğan ve Hamit Hakan Alp’ın oturum başkanlığını yaptığı Panel 3’te Aydın Aktaş “Organik Sentezin Önemi ve N-Heterosiklik Karben Öncüllerinin Farmakofor Özellikleri” konusunda konuşmalar yaptı.

İkinci gün de Serap Yalın ve Velid Unsal’ın oturum başkanlığını yaptığı Panel 4’de, sözlü bildiri sunumları gerçekleştirildi. Bunun yanısıra, oturum başkanlığını Mehmet Tarakçıoğlu ve Meltem Güngör yaptığı Panel 5’de Tuğba Taşkın Tok “Moleküler Modelleme: Mevcut ve Gelecek Perspektifler”konulu konuşmasını yaptı. 

Prof. Güneş T. Yüregir’in kızı Zeynep Yüreğir de sempozyumun kapanışında kürsüye gelerek teşekkür konuşması yaptı. Zeynep Yüregir, “Prof. Güneş T. Yüregir Anısına 2. Düzenlenen Kahramanmaraş Biyokimya Günleri sempozyumu Güneş Hoca’nın isteyeceği biçimde gençlerin bilimsel çalışmalarını sundukları bir toplantı oldu” dedi.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

YÜREĞİR BELEDİYESİ OKULLARI YENİ DÖNEME HAZIRLIYOR

ÇOCUĞUNUZU 8 ADIMDA OKULA HAZIRLAYIN!

Birinci Sınıfa Başlayan Çocukların Okula Uyum Sürecinde Neler Yapılmalı?

BİLGİ EVLERİNE DEVAM EDEN 266 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Sınavlara Hazırlıkta Kayıt Dışı Kurumlara Dikkat!

ÇGC'DEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

TEV'İN 2023-24 EĞİTİM YILI BURSLARI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

SANKO Holding’den afete dirençli şehirler için tasarım kültürüne destek

LABEB, LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ SAVUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

CEGEM’den büyük başarı

SANKO ÜNİVERSİTESİNDE YÜZDE 100 DOLULUK ORANI SAĞLANDI

EĞİTİM-SEN'DEN BAKAN TEKİN'E ELEŞTİRİ

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka geliştirdi

Uzm.Eğitim Danışmanı Gülbenk: “Depremzede Çocuklarla İletişim Özveri Gerektiriyor”

Adana Gençlik Merkezi’nde Permakültür Tarım etkinliği

Prof. Dr. Arıboğan:“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler en parlak döneminde”

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ,DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI

Tercihlerini ‘son dakikaya’ bırakan üniversite adaylarına öneriler

Antakyalı çocuklara bisiklet hediye edildi

"Yeni dünya, ‘çevreye duyarlı mühendis’ler istiyor!"

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“İletişimin popüler meslekleri etkileyicilik ve deneyimleyicilik”

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 30.1 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı