PROF. DR. MEHMET SATAR EMEKLİ OLDU
YEREL 3.02.2022 10:16:00 1797 0

PROF. DR. MEHMET SATAR EMEKLİ OLDU

Ç.Ü.Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Öğretim Üyesi, Neonatoloji Bilim Dalı Başkanı yine alanında birçok dernek kurum ile kuruluşta kuruculuk yapmış olan Prof. Dr. Mehmet Satar emekli oldu

Prof. Dr. Mehmet Satar için görev yaptığı Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Hipokrat Salonu’n da bir tören düzenlendi. Müzik dinletisiyle başlayan törende Prof. Dr. Mehmet Satar’ın yaşam öyküsü ve yeni doğan camiasına yaptığı hizmetler anlatıldı.

Daha sonra kürsüye gelen Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nejat Narlı yaptığı konuşmada Mehmet Satar’ın gerek çalıştığı kurumda gerekse farklı alanlarda çok önemli hizmetlerinin olduğuna dikkati çekerek, Satar’a bundan sonraki yaşamında başarılar diledi.

Sağlık İl Müdürü Halil Nacar’da Mehmet Satar isminin kendileri için son derece önemli olduğuna vurgu yaparak kendisinin bilgi ve birikiminden Balcalı Hastanesi dışında da diğer sağlık kuruluşlarında da yararlandıklarını ve bundan sonra da yararlanmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Türk Neonatoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Esin Koç ise Mehmet Satar’a derneğe verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ederek, derneğinin bugünlere gelmesinde Mehmet Satar isminin öneminin büyük olduğunun altını çizdi. Koç, yeni doğan da görev yapmanın son derece özverili bir durum olduğunu belirterek Satar’ın bu özveriyi sonuna kadar yaşadığına dikkati çekti.

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derya Gümürdülü de yaptığı konuşmada Mehmet Satar’ın öğrencilik yıllarından bu zamana kadar Fakülte ve Hastane de çalışmalarını sürdürdüğünü ve bu kurumların 50 yılına şahitlik ettiğine değindi. Gümürdülü, Mehmet Satar’ın bu zaman zarfı içerisinde sayısız ismi de yetiştirdiğine işaret ederek hekimliğinin yanı sıra eğitmenliği noktasın da da çok önemli hizmetler verdiğini vurguladı.

Son olarak kürsüye gelen Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz Mehmet Satar’ın emekliliğinin aslında sadece bir görev sonlandırma olduğunu çok değerli hocanın her zaman meslektaşlarına bilgi ve birikimlerini aktarmayı sürdüreceğini ifade etti. Yılmaz, çocuk hastalıkları konusunda hizmet veren hekimlerin özverisinin çok değerli olduğuna dikkati çekerek bu özveri örneğinin en önemli isimlerinden birinin de Mehmet Satar olduğunun altını çizidi. Yılmaz son olarak Satar’a bundan sonraki yaşamında da başarılar diledi.

Yapılan konuşmaların ardından Prof. Dr. Mehmet Satar’a alanında hizmet verdiği çeşitli kurum ve kuruluşlarca teşekkür plaketleri verildi. Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel adına da Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz tarafından bir teşekkür belgesi taktim edildi.

Son olarak ise kürsüye gelen Prof. Dr. Mehmet Satar bir teşekkür konuşması yaptı. Satar konuşmasında hayatından kesitleri ve yaşam tecrübesini anlatarak oldukça duygulu anlar yaşadı. Törene katılanlar ise Satar ile ilgili duygu, düşünce ve anılarını paylaştı.    

Törenin ardından Neonatoloji’nin son 50 yılı konulu bir sempozyum da gerçekleştirildi.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

BARBAROS MAHALLESİNE MODERN SEMT PAZARI

ADASO’DAN VALİ YAVUZ SELİM KÖŞGER’E ZİYARET

KUM ZAMBAĞI FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

SİLİVRİ KADIKÖY’DE KARPUZ FESTİVALİ COŞKUSU YAŞANDI

YÜREĞİR’E 25 YENİ MUHTARLIK BİNASI

Ceyhan’da binlerce insan ‘Zafer’i kutladı

Bodrum Belediye Meydanında Hatay Arsuz Dostluk Anıtı açıldı

AKAY’DAN BİR GÜNDE 5 MAHALLE ZİYARETİ

SEYHAN’DA KREŞ KAYITLARI BAŞLADI

İSTANBUL'DA BÜYÜK ZAFERE BÜYÜK KUTLAMA

Çukurova’da çifte bayram

KARAİSALI KAYMAKAMI MERT KUMCU'YA FAHRİ HEMŞERİLİK BERATI

SİLİVRİ DEĞİRMENKÖY’DE DOMATESLER YARIŞTI

Adana Büyükşehir Belediyesi, iş makinesi filosunu büyütmeye devam ediyor

KOZAN GÖLLER YAYLA ŞENLİĞİ YAPILDI

Ceyhan’da 30 Ağustos coşkusu Koray Avcı ile başlıyor

Türk-İş heyetinden Vali Köşger’e ziyaret

BAŞKAN KOCAİSPİR YENİDOĞAN MAHALLESİ SAKİNLERİ İLE BULUŞTU

VALİ KÖŞGER “HAYIRLI OLSUN” ZİYARETLERİNİ KABUL ETTİ

ÇGC Yönetimi Vali Köşger’i ziyaret etti

Ceyhan’da yazlık sinema keyfi

  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,24% -0,12
  • EURO

    34,64% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2390,38% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3887,04% 0,00
  • Pazartesi 24 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 24.4 ° / 12.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.7 ° / 14.1 ° Güneşli