PROF. DR. ATALAY YÖRÜKOĞLU’NUN EĞİTİM DOLU KİTAPLARI OKUYUCUYLA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR!
KÜLTÜR SANAT 5.05.2023 08:51:00 985 0

PROF. DR. ATALAY YÖRÜKOĞLU’NUN EĞİTİM DOLU KİTAPLARI OKUYUCUYLA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR!

Yayınlandığı günden bu yana yoğun ilgi gören; “Gençlik Çağı Ruh Sağlığı ve Ruhsal Sorunlar” kitabı, yeni baskısıyla ve İnkılâp Kitabevi etiketiyle raflardaki yerini aldı.

 Çocuk ruh sağlığı üzerine yaptığı çalışmalarla hem dünyada hem de ülkemizde psikoloji ve sosyoloji alanına bir hazine armağan etmiş olan Prof.Dr. Atalay Yörükoğlu’nun ilk baskısı 1985 yılında yapılmış olan; Gençlik Çağı Ruh Sağlığı ve Ruhsal Sorunlar” kitabı, okurla tekrardan bir araya geliyor.

Çocuk ve ergen psikolojisinin ülkemizdeki gelişimine önemli katkısı olan Atalay Yörükoğlu, “Gençlik Çağı Ruh Sağlığı ve Ruhsal Sorunlar kitabında çocukların ergenlik çağındaki gelişimlerine, kişilik yapılarına, ruhsal sağlığına ve tedavilerine değinirken aynı zamanda toplumun gözünden gençlere olan yaklaşımları detaylı bir şekilde ele alıyor. Atalay Yörükoğlu, satırlarında ruhsal sorunlara değinirken aynı zamanda aile ve toplumun da gençlere nasıl yaklaşması gerektiğine yönelik okuyucuya bilgi yüklü bir yol gösteriyor. 

“Gençlik Çağı Ruh Sağlığı ve Ruhsal Sorunlar” kitabı,  İnkılâp Kitabevi aracılığıyla ebeveynler ve eğitimciler için vazgeçilmez bir başucu kitabı olmayı sürdürüyor.

 

Kitap Hakkında

‘’Gençlik dönemi hayranlıkların ve tutkunlukların bol olduğu bir dönemdir. Gençler bir yandan anne-baba etkisinden sıyrılırken öte yandan kendilerine yeni örnekler seçer. Yeni bir kişilik geliştirirken yoluna çıkan örnek insanlardan kendi benliğine bir şeyler katar. Gençlik çağı kendini, öz kimliğini arayış çağıdır.’’

‘’Çocuklar anne-babalar için sevinç ve mutluluk kaynağı olabildikleri gibi üzüntü ve sıkıntı nedeni de olabilirler. Kimi çocuklar büyüdükçe sorunları da büyür. Çocukluğun önemsenmeyen uyumsuzlukları gençlik çağında birden alevlenip ağır bunalımlara dönüşebilir. ‘’Gençlik sorunları’’ çoğunlukla bu çağın bocalamalarından ileri gelir ve geçicidir. Kimi zaman da ağır ve kalıcı ruhsal hastalıkların habercisidir. Gençlerle anlaşmak ve geçinmek kolay değildir. Gençler, kendileri bocaladıkları gibi anne-babaları da bocalatırlar; ilişkiler gerginleşip kopma noktasına gelebilir. Bu nedenle gençlik çağı anne-babalar için de bir sınav dönemidir. 

Bu kitapta, gençlik çağında ruhsal gelişimi, eğitimi, aile ve toplum ilişkilerini ele aldım. Sık görülen ruhsal sorunları örneklerle açıkladım; gençlerle barış içinde yaşamanın yol ve yöntemlerini tartıştım.’’

İlk baskısı 1985 yılında yapılan ve büyük ilgi gören bu kitap, ergenlikten başlayarak gençlerin ruhsal gelişimlerini, davranış bozukluklarını ve aile içi ilişkilerini ele alıyor. Gençlik Çağı, gözden geçirilmiş yeni baskısıyla bir kez daha anne-baba ve eğitimcilerle buluşuyor.

 

Yazar Hakkında

Atalay Yörükoğlu

Türkiye’de çocuk psikiyatrisi denince akla gelen ilk isimlerden Prof. Dr. Atalay Yörükoğlu, 1928 yılında Boğazlıyan’da doğdu. Ankara Gazi Lisesi’ni bitirdikten sonra girdiği İstanbul Tıp Fakültesi’nden 1953 yı- lında mezun oldu. Türkiye’nin çeşitli yerlerinde doktorluk yaptı. 1958 yılında ABD’ye gitti ve Pittsburgh ile Michigan üniversitelerinde erişkin ve çocuk psikiyatrisi üzerine eğitim aldı. Türkiye’ye 1964 yılında geri döndü ve Hacettepe Üniversitesi’nde görev aldı. ABD’ye tekrar gidişi 1972 yılında oldu ve Miami Üniversitesi’nde iki yıl konuk öğretim üye- si olarak çalıştı. Dünya Psikiyatri Birliği’nde 6 yıl boyunca ruh sağlığı danışmanlığı yaptı. Çocuk ruh sağlığı ve hastalıkları üzerine İngilizce ve Türkçe olarak sayısız bilimsel yayına imza attı. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Ruh Sağlığı Kliniği başkanlığından emekliye ayrıldı. 2004 yılında hayatını kaybetti. 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

“STOA FELSEFESİ VE TARSUS'TA STOACILIK”KİTABI ARATOS YAYINLARI’NDAN ÇIKTI

ADANA ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ KISA FİLM FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

ADANA’DA BAĞLAMA GÜNLERİ’NİN İKİNCİSİ GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Düş ve Gerçek Arasında Çareli Çaresiz Çizgiler Kitabı

Sanatçı Selva Özelli Solo Sergisi ile ABD’de

“Doktordan Az Kullanılmış” bu defa bir kitap adı

HÜSEYİN SÖZLÜ, "AĞUSTOS AYI TÜRK'ÜN ZAFER AYIDIR"

İZMİT ALTIN PİŞMANİYE ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNE VERİLDİ

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ‘’BELGESEL FİLM YARIŞMASI’’ FİNALİSTLERİ BELİRLENDİ

EMEKLİLERİN YENİ ADRESİ ‘EMEKLİ KÜTÜPHANESİ’

İZMİR KULLUK İLE TANIŞIYOR

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

“Soul Müziğin Diva”sı Imany, 7 Eylül’de Türkiye’de

‘ÇOK YAŞA CUMHURİYET’ ÖDÜLLÜ BESTE YARIŞMASI BAŞVURULARI İÇİN SON HAFTA!

TÜRK RESSAMLARIN LONDRA ÇIKARMASI!

YILDIZ TOZU KARAKTER ANALİZLERİ

"ZAFERİN RENGİ" GÜÇLÜ OYUNCU KADROSU İLE ÇEKİMLER İÇİN GERİ SAYIMA BAŞLADI!

Büyükşehir ve YEDAM’dan bağımlılıkla mücadelede iş birliği

AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI’NDA TÜM TÜRKİYE "ŞEHRİNİ KEŞFEDECEK- GELECEK ENERJİSİNİ KORUYACAK!”

12. ULUSLARARASI İZMİT PİŞMANİYE, MÜZİK ve DANS FESTİVALİ,25-27 AĞUSTOS’TA

‘’20. GELECEĞİN SİNEMASI’’ YARIŞMASININ JÜRİ ÜYELERİ AÇIKLANDI

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı