Prof. Dr. Arıboğan,
YAŞAM 24.03.2023 12:29:00 791 0

Prof. Dr. Arıboğan, "Gençler, düzene davet eden baskıyı sevmiyor"

Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan: “Gençler her dönemde özgürlük ve adalet istediler” dedi.

Üsküdar Üniversitesi Rektör Danışmanı, Politik Psikoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, seçim sürecinde genç seçmenlerin tercihlerinin önemli olduğunu söyledi. 

Antik dönemlerden başlayarak günümüze gelene kadar tarihin her döneminde gençlerin her zaman özgürlüklerine düşkün olduklarını belirten Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, gençlerin her dönemde özgürlüklerine ve haklarına sahip çıkmak için mücadele ettiklerini söyledi. 

Gençler sürekli düzene davet eden baskıyı sevmez 

Genç neslin aynı zamanda kendilerinin özgürlüğü ve hakları için verdiği bu mücadeleyi savunan siyasi partilere yakınlık duyduklarını belirten Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, “Gençler, sürekli baskılayan, sürekli düzene davet eden baskıyı sevmez. Bu gençliğin tabiatında olan bir şey. Antik dönemlerden beri böyle bir durum var.   

Gençler liyakatsizlikten şikayetçi 

Özellikle Kahramanmaraş depremlerinden sonra üniversitelerde yüz yüze eğitime ara verilmesinin tepkilere neden olduğunu belirten Prof. Dr. Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, “Üniversitelerde eğitimlerin online’a çevrilmesi bile çok ciddi ve çok büyük bir tepki oluşturdu. Gençler neşesiz ve sosyal açıdan kurak bir ortama mahkum edildiler. Öte yandan gençler, birtakım yakınlıklarından ötürü pozisyonlandırmaları çok rahatsız edici buluyor. Gençler bu durumu kabul etmek istemiyor. İstediği kadar çalışsın. Kendisinden çok daha vasıfsız birinin 20’li yaşlarda bir şirketinden genel müdürlüğüne getirileceğini biliyor. Bunlardan çok rahatsızlar.” dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelen gençler, dünyadaki statükoculara karşılar 

Gençlerin bu rahatsızlıklarına karşın yapılan bazı araştırmalarda da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı destekleyen gençlerin de dış dünyadaki statükoculara karşı olduğunun tespit edildiğini kaydeden Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelen gençler, bunlar da dış dünyadaki statükoculara karşılar. Erdoğan ‘Dünya beşten büyüktür’ diyen bir lider. Amerika’nın dizayn ettiği dünyada ona başkaldıran bir gücü simgeliyor. Bu gençler de bu duruma direnen, oradaki devrimciliğin peşinde. Yani temel mesele iki tarafta da devrim. Ona oy verenler böyle bakıyor. Onlar öyle bakıyor, diğerleri ise revizyon peşinde. Her iki tarafta da gençlik bu rüzgarların etkisiyle böyle sürükleniyor.” dedi.  

Gençler adalet ve özgürlük istiyorlar 

Politik psikolojinin çok önemli bilim alanı olduğunu kaydeden Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan,  “Bunu bilmeden de gençliği doğru düzgün anlamak mümkün değildir. Bakıyoruz bütün araştırmalarda gençlerin önceliği ne para ne kariyer ne de şöhret. Adalet ve özgürlük istiyorlar. O kadar net çıkıyor ki ortaya. En çok vuruldukları yer orasıdır. ‘Nereden yaralandıysanız orası kimliğiniz olur’ sözü vardır. Çocukları oradan yaralamışsınız. Adaleti yasada, yargıda değil hayatında arıyor. ‘Ben çalışacağım, çabalayacağım. Adil bir fırsat mı gelecek yoksa birinin yeğeni benden öne mi geçecek?’ Orada darmadağın oluyor. Bu ülkede ne olursa olsun. Seçimi kim kazanırsa kazansın bu düzen değişmeli. Bu kabul edilemez. Onların gözündeki o umutsuzluk, öfke, devlete karşı duyulan hayal kırıklığı çok can sıkıcı.” dedi.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı