Prof. Altan,”Öncelikle depreme karşı yapılar güçlendirilmelidir”
GÜNDEM 17.08.2022 07:14:00 453 0

Prof. Altan,”Öncelikle depreme karşı yapılar güçlendirilmelidir”

Prof.Altan,“Metropol şehirlerde halkımızın yaşamasını zorlaştırmıştır. Bu yüzden kırsal dönüşüm projeleri daha da önem kazanmıştır.Üniversite olarak kırsal dönüşüm projemiz hazırdır, devletimiz ile paylaşmaya hazırız” dedi.

İstanbul Arel Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Fatih Altan 25 milyon insanımızı etkileyecek deprem için yapı stokların hala istenilenin çok gerisinde olduğunu, yürürlükteki yönetmeliğe göre bir an önce yapıların kontrollerinin hızla yapılması gerektiğini vurguladı.

Altan, bilhassa İstanbul'u etkileyecek olan deprem hala dayanıksız binalar da çeşitli nedenlerden dolayı oturan halkımızı zor durumda bırakacağından bu yapıların bir an evvel dönüşümlerinin sağlanması veya güçlendirmeye uygun olanların güçlendirilmesinin gerekmekte olduğunu söyledi.

Altan, “Eğer acele etmezsek milyonlarca kimse depremde evsiz kalacak ve bununla da kalmayıp bir sürü sorunlarla boğuşacaklardır” diyen Prof. Dr. Altan, “Biz İstanbul Arel Üniversitesi olarak yapılarını güçlendirmek isteyen vatandaşlarımıza deneyimli ekibimiz ile hizmet vermekteyiz.İnanıyoruz ki çeşitli nedenlerden dolayı en hızlı çözümleme yapılarımızı güçlendirmektir. Yapıların güçlendirilmesi depreme karşı alınabilecek kozlarımızdan en önemlisidir. Çünkü Marmara depremi artık her an beklenmektedir. Buna karşın vatandaşlarımız kendilerine verilen haklarda kısıtlamaya gidilmesine razı olmadığı için hızlı davranmamız açısından güçlendirme birinci sırada yer almalıdır” dedi.

Altan, şöyle devam etti:

"Kısaca özetlemek gerekirse kısa vadede uygun yapılar için güçlendirme orta vadede kentsel dönüşüm ve uzun vadede ise kırsal dönüşümün gerçekleştirilmesi gerektiğini savundu.Devletimizin çeşitli adımlar attığını biliyoruz vebunlar çok olumlu adımlar ama yetersiz kalmaktadır. Devletimiz ilk önce bina sahiplerine verdiği haklardan dolayı yeniden yıkıp yapma da hak kaybına uğrayacak binalarda güçlendirmeyi zorunlu kılmalı vekentsel dönüşümü hızlandırıp daha radikal adımlar atmalıdır. Bazı belediyeler bu duruma çözümler üretmektedir.Devletimizin son zamanlarda açıkladığı sosyal konut proje açılımları olumlu adımlardır. Ayrıca devletimiz ülkemiz nüfusunun 1/4'ü İstanbul'da ve 4-5şehirde yarı nüfusunun olmasından dolayı kentsel dönüşümün yetersiz geleceğini görüp kırsal dönüşüm projelerine hız vermelidir. Son zamanlarda oluşan ekonomik daralmalarda Metropol şehirlerde halkımızın yaşamasını zorlaştırmıştır. Bu yüzden kırsal dönüşüm projeleri daha da önem kazanmıştır.Biz İstanbul Arel Üniversitesi olarak kırsal dönüşüm projemiz hazırdır talep edilmesi durumunda devletimiz ile paylaşmaya hazırız.”

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı