Portakal Çiçeği Karnavalı’nda tenis turnuvası
SPOR 21.03.2022 09:51:00 696 0

Portakal Çiçeği Karnavalı’nda tenis turnuvası

Adana’da bu yıl 23-27 Mart’ta 10’uncusu yapılacak olan Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı çerçevesinde düzenlenen Portakal Çiçeği Büyükler Kış Kupası Tenis Turnuvası başladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Türkiye Tenis Federasyonu, Adana Tenis, Dağ ve Su Sporları Kulübü (ATDSK), Adana Büyükşehir Belediyesi, Çukurova Belediyesi, Seyhan Belediyesi, Yüreğir Belediyesi ve Sarıçam Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen toplam 50 bin TL ödüllü Portakal Çiçeği Büyükler Kış Kupası Tenis Turnuvası 19 Mart’ta eleme maçlarıyla başladı. 21-25 Mart 2022 tarihlerinde ana tablo maçlarının oynanacağı turnuvanın açılış töreni ve sporcu gecesi Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı İrfan Irmak, Seyhan Belediyesi Spor Müdürü Gökhan Üney, Sarıçam Belediyesi Spor Müdürü Kadir Gül, Çukurova Belediyesi Spor Müdürü Ergin Ulun, Adana Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Adnan Karpınar, Türkiye Tenis Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mehdi Kasapoğlu, ATDSK Başkanı Ali Refah Keskin, Tenis İl Temsilcisi Ferudun Çakan, sporcular, antrenörler, kulüp üyelerinin katılımıyla yapıldı. Törende yapılan konuşmaların ardından turnuva pastası kesildi, katılan sporcular ve konuklara ikramlarda bulunuldu, Türkiye’nin farklı illerinden Adana’ya gelen sporcular sohbet edip kaynaştılar.

NE DEDİLER?

Akif Kemal Akay (Seyhan Belediye Başkanı): Bir kentin en önemli unsurları, birbirini tamamlayan unsurlardır. Bir kentin ekonomisi, sanatı, sporu birlikte gelişmezse sonuçta o kent bir şekilde geri kalmış olur. Spor bu unsurların başında gelir. Spor sonuç itibariyle diğer branşları, yönetim biçimlerini de etkileyen, zihinsel ve sağlık olarak en temel nokta. Adana’nın geçmişte gelişmişliği büyük ölçüde spora bağlıydı. Süreç içerisinde bunu bütün dallarda, ekonomide, sanatta, kültürde, sporda yitirdik. Son zamanlarda ise artık bunun farkındayız. Yeniden bunlara değer vermeye başladık ve değer vermeyle birlikte çok ciddi başarılar elde etmeye başladık. Biz belediye başkanlarının hepimizin amacı da Adana’ya değer katmak. Bu nedenle bu tür organizasyonları önemsiyoruz. Bu noktada, ne zaman bizlerden bir şey isterseniz her zaman yanınızdayız. 

Soner Çetin (Çukurova Belediye Başkanı): Birçok spor branşında Adana’mızda güzel şeyler oluyor. İnşallah Çukurova Belediyesi Kadın Voleybol Takımımızın Sultanlar Ligi biletini alıp, Adana’ya döneceğiz. Aynı şekilde Seyhan Belediyesi’nin Hentbol Takımı inşallah süper lige çıkacak. Çok daha önemli başarılara imza atan her branşta çok güzel şeyler yaşanıyor. 1969 yılından beri çok değerli çalışmalara imza atmış ATDSK, Ali Refah Keskin’le birlikte yeni bir dönem açtı. Bana göre milattır. Keskin başkanımızla birlikte tenis anlamında tesisleşme anlamında çok önemli başarılara imza atıldı. Adana’mızın gururu, Türkiye’nin ilk ve tek karnavalı, Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında da bu yıl ilk defa bir tenis turnuvası düzenlendi. Bu turnuvayı çok önemsiyorum. İnşallah bundan sonra da 25 bin dolar ödüllü turnuvalar da yapacağını biliyorum Ali Refah Keskin’in. Biz belediyeler bütün turnuvalara elimizden gelen her türlü katkıyı sunmaya devam edeceğiz. Tenis anlamında da çok güzel başarılara imza atacağımıza inanıyorum.

İrfan Irmak (Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı): Kötü alışkanlıkların panzehri spordur. Adana’da küçük yaştan itibaren sporu geliştirmemiz, farklı branşlarda yaygınlaştırmamız lazım. Adana’yı spor şehri yapabiliriz. Zeydan başkanımız da spor ve eğitime her türlü desteği veriyor. Bu turnuvanın karnavalla birlikte çok başarılı olacağına inanıyorum. Spor faaliyetlerinin, bu tür turnuvaların Adana ekonomisine de katkısı var. Sporcularımıza başarılar diliyorum.

Mehdi Kasapoğlu (Türkiye Tenis Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi): Birkaç gündür Adana Tenis, Dağ ve Su Sporları Kulübü’nü gözlemliyorum. Gerçekten hayali olan bir kulüp. Yapılan işler muazzam. Bundan dolayı başkanıma çok teşekkür ediyorum. Türk tenisinde köklü, aynı zamanda modern kulüp olma imkanını burada görüyoruz. Tarihi çok geçmiş kulüpler genelde eskiyerek, sıkıntılı günlerden geçiyorlar. Ama burada modern bir kulüp görüyoruz. Bu sebeplerden dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum. Kazasız belasız, sporcularımızın sakatlık geçirmediği bir turnuva diliyorum.

Ali Refah Keskin (ATDSK Başkanı): Bu turnuvanın en büyük özelliği performans tenisinde bir ilk yaşanıyor olmasıdır. 50 bin lira ödül koyarak, Türk sporuna katkı sağlamak istedik. Paydaşlarımızın tamamına şükranlarımızı sunuyoruz. ATDSK , 1969 yılından beri Türk tenisine hizmet veriyor. Sayısız milli tenisçiler kulübümüzden çıktı. Gözümüzü Avrupa’ya diktik. Bakanlığımızın, federasyonumuzun, belediyelerimizin önderliğinde çok büyük turnuvalar almaya devam edeceğiz.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

DÜNYA MOTOKROS ŞAMPİYONASI AFYONKARAHİSAR'DA!

CİMNASTİK MİLLİ TAKIMI “ADANA ÇİFTETELLİSİ ” İLE KARŞILANDI

2022-2023 Sezonu TFF Fair Play/Adil Oyun Ödül Töreni Yapıldı

13. HENTBOL DUAYENLERİ BULUŞMASI ÇANAKKALE’DE GERÇEKLEŞTİ

Seyhan Belediyespor Kadın Atletizm Takımı Süper Ligde

Kızıldağ Karakucak Güreşlerinin Başpehlivanı Ali Böncüoğlu oldu

Öz Hilal sporcusu Avrupa’da Türkiye’yi temsil edecek

11. TAYK – Eker Olympos Regatta Ödül Töreni Yapıldı

TSYD yeni binasına kavuşuyor

GENK 2-1 ADANA DEMİRSPOR

Adana Demirspor bugün Genk Karşısında

TFF,"Türk Futbolunun yükselen trendi sürecek"

Milli Atletten Başkan Akay’a ziyaret

Başkan Akay Geleceğin Yıldızlarıyla Bir Araya Geldi

“Büyük” kupayı, “Fenerbahçe Doğuş Yelken Yat Takımı Fenerbahçe 1” takımı kazandı

538. GELENEKSEL KIZILDAĞ KARAKUCAK GÜREŞLERİ PAZAR GÜNÜ BAŞLIYOR

Kızıldağ'da şampiyon Döşekevi Kuşçusofuluspor oldu

Tirilye’deki zorlu yelken mücadelesi nefes kesti

Yelken yarışında ilk etabın birincileri açıklandı

SATRANÇTA “OLİMPİYAT İKİNCİSİ” OLDUK!

11. TAYK – Eker Olympos Regatta yelken yarışı başlıyor

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı