PETROL-İŞ,
29.12.2022 13:23:00 1235 0

PETROL-İŞ,"İŞÇİNİN ÖZGÜR İRADESİNE İPOTEK KOYMAYIN"

Petrol-İş Sendikası Adana Şube Başkanı Bülent Kılıççıoğlu, SASA yönetimine çağrıda bulunarak, “İş barışını sağlayın, ayrım yapmayın ve örgütlenmenin önünü açın” dedi.

Türk-İş’e bağlı Petrol-İş Sendikası Adana Şube Başkanı Bülent Kılıççıoğlu, sendikal anlayışlarının iş barışının sağlanması, üretimde verimin devamlılığı, işçi-işveren arasındaki sarsılmaz bağın sendikal yetki, hak ve kazanımların devamlılığıyla ilintili olduğu söyledi. 

SASA’da işverenin sendikasızlaştırmaya yönelik girişimleri karşısında ilk eylemlerini yaptıklarını hatırlatan Başkan Kılıççıoğlu, "1970’lerden bugüne dek SASA işçilerinin yasal temsilcisi Petrol-İş Sendikası’dır. Temsili yetimizi, ayak oyunlarıyla kaybetmeyeceğiz. İşverene çağrımızı yineliyoruz. Bu tavrınızdan vazgeçin, iş arasında ikilik yaratmayın. Sendikanın olduğu iş yerinde, huzur, güven, verim ve sosyal adalet vardır. Bunun içindir ki örgütlenmenin önündeki engelleri kaldırın, işçinin hür iradesine parasal oyunlarla ipotek koymayın" dedi. 

“EYLEMİ DEĞİL, DİYALOĞU BENİMSİYORUZ “

Petrol-İş Sendikası Adana Şube Başkanı Bülent Kılıççıoğlu, “SASA’da işverenin yönetim anlayışını, ‘Ben yaptım oldu’ ‘Sendikasız ol, fazla ücreti al’ olarak tanımlayabiliriz. Bunun ne kadar sakıncalı bir anlayış olduğunu dün söyledik, bugün de söylüyor, yarında söyleyemeye devam edeceğiz. Sendika olarak hep diyalogdan yana olduk, iyi niyetimizi hep gösterdik ve muhafaza ettik. İşverenden de bu anlayışı terk ederek iyi niyet göstergesi bekliyoruz. Buradan bir kez daha sendikamızdan, sendikasından bir nedenle istifa etmiş, ettirilmiş işçi kardeşlerimize seslenmek istiyorum. Sendika sizin güvenceniz, sendikasız kaldığınız her gün, işten çıkartılma endişesi yaşayacaksınız. Gelin yarıda bıraktığınız yolu yine birlikte yürüyelim, gelin haklarımıza sahip çıkalım, Unutmayın ki, sendika onurumuzdur, sendika güvencemizdir, gücümüzdür” diye konuştu. 

“İNDİTEX FİRMASI HEYET GÖNDERDİ “

SASA’da sendikasızlaştırma ve yapılan ilk eylem haberlerinin basında yer almasının ardından yankısı yurt dışından karşılık buldu. SASA’nın mal alımı yaptığı firmalar arasında yer alan İNDİTEX firması sendikasız işçi çalıştırma koşulunu araştırmak üzere Adana’ya bir heyet gönderdiği bildirildi. Söz konusu heyetin İşveren temsilcileri, Sendika Yönetimi ve işçilerle bire bir görüşme yapacağı belirtildi. Bu arada bağımsız gelen ekibin yaptığı görüşmeler sonucunda bir rapor hazırlayacağı ve hazırladığı raporu SASA işveren yönetimi ile yetkili Sendika Petrol-İş ile paylaşacağı öğrenildi. Öte yandan aynı bilginin gelişmeleri yakından takip eden Uluslararası Sendikalar ile paylaşacağı da ifade edildi. 

“VEBALİ SASA İŞVERENİNİN BOYNUNA…”

Açıklamasında son dakika yaşanan bir gelişmeyi de paylaşan Petrol-İş Sendikası Adana Şube Başkanı Bülent Kılıççıoğlu, SASA yönetiminin performans düşüklüğünü gerekçe göstererek sendikalı 3 işçinin işine son verdiğini söyledi. Başkan Kılıççıoğlu, “Tüm bunlar yetmezmiş gibi yine 12 işçimize maaşlarını yükseltme vaadiyle bağlı oldukları sendikadan istifa etmeleri sağlanmıştır. Bu zamana kadar gösterdiğimiz iyi niyetin karşılığı kıyım ve sendikasızlaştırma olmuştur. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’in işyerlerinde örgütlenme olmalı, açıklamalarına rağmen SASA yönetiminin bu yaklaşımını bir kez daha kınıyor, çıkartılan işçilerimizin ve ailelerinin vebali, SASA yönetiminin boynunadır” ifadelerini kullandı.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

YÜREĞİR BELEDİYESİ OKULLARI YENİ DÖNEME HAZIRLIYOR

ÇOCUĞUNUZU 8 ADIMDA OKULA HAZIRLAYIN!

Birinci Sınıfa Başlayan Çocukların Okula Uyum Sürecinde Neler Yapılmalı?

BİLGİ EVLERİNE DEVAM EDEN 266 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Sınavlara Hazırlıkta Kayıt Dışı Kurumlara Dikkat!

ÇGC'DEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

TEV'İN 2023-24 EĞİTİM YILI BURSLARI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

SANKO Holding’den afete dirençli şehirler için tasarım kültürüne destek

LABEB, LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ SAVUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

CEGEM’den büyük başarı

SANKO ÜNİVERSİTESİNDE YÜZDE 100 DOLULUK ORANI SAĞLANDI

EĞİTİM-SEN'DEN BAKAN TEKİN'E ELEŞTİRİ

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka geliştirdi

Uzm.Eğitim Danışmanı Gülbenk: “Depremzede Çocuklarla İletişim Özveri Gerektiriyor”

Adana Gençlik Merkezi’nde Permakültür Tarım etkinliği

Prof. Dr. Arıboğan:“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler en parlak döneminde”

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ,DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI

Tercihlerini ‘son dakikaya’ bırakan üniversite adaylarına öneriler

Antakyalı çocuklara bisiklet hediye edildi

"Yeni dünya, ‘çevreye duyarlı mühendis’ler istiyor!"

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“İletişimin popüler meslekleri etkileyicilik ve deneyimleyicilik”

  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,41% 0,09
  • EURO

    34,52% -0,08
  • GRAM ALTIN

    2381,04% 0,05
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00
  • Çarşamba 30.1 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 25.8 ° / 16.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.1 ° / 17.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu