PETROL-İŞ SENDİKASINDAN SASA İŞVERENİNE TEPKİ
EKONOMİ 23.11.2022 13:27:00 1647 0

PETROL-İŞ SENDİKASINDAN SASA İŞVERENİNE TEPKİ

TÜRK-İŞ’e bağlı Petrol-İş Sendikası Adana Şube Başkanı Bülent Kılıççıoğlu,  işveren tarafından SASA fabrikasında üye işçilerin zorla istifa ettirildiğini ileri sürerek, “SASA işvereni suç işlemektedir” dedi.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Sosyal Tesisleri’nde TÜRK-İŞ Bölge Temsilcisi Edip Gülnar ve ÇGC Başkanı Cafer Esendemir’in de katılımıyla basın toplantısı düzenleyen Petrol-İş Sendikası Adana Şube Başkanı Bülent Kılıççıoğlu, 1975 yılından bu yana sendikalarının örgütlü olduğu SASA’nın 2015 yılında Gaziantepli bir Holding tarafından satın alındığını belirterek, “SASA’yı satın alan Erdemoğlu Holding öncelikli olarak sendika düşmanlığına başlamış ve dokuma bölümünde örgütlü olan Tekstil Sendikası üyesi işçilere uyguladığı baskı ve tehditlerle sendikadan istifa ettirmiş ve Tekstil Sendikası’nın örgütlülüğünü bitirmiştir. Sendikamız Petrol-İş ise SASA işvereni Erdemoğlu Holding’in her türlü baskı, tehdit ve oyunlarını bugüne kadar boşa çıkarmayı başarmış ve örgütlülüğünü korumuştur” diye konuştu.

Kılıççıoğlu,  “Sendikasızlaştırmayı işletme politikası haline getiren, SASA işvereni Erdemoğlu Holding baskının ve tehdidin dozunu artırmakla kalmamış sendikamız Adana Şubesi’nin bir dönem şube başkanlığını yürüten kişiyi de devişerek sendikasızlaştırma politikasını ayrı bir boyuta taşımıştır. Petrol İş ile SASA’nın elyaf bölümünde operatör bir  ‘işçi’ olarak çalıştığı dönemde tanışan Mecit Dönmez, 2003 yılında Petrol-İş Sendikası Adana Şubesi’nde idari sekreterlik yapmış ve son 10 yılda Şube başkanı olarak da görev yapmıştır. Eylül ayında gerçekleşen Şube seçimlerinde seçimi kaybedeceğini anlayan Dönmez, kuzu postuna bürünerek SASA’da sendikanın yetkisinin kalmadığı yalan haberini işçiler arasında yaymış ve sendika üyesi işçilere sendikadan istifa etmeleri yönünde telkinde bulunmuştur” diye konuştu.Şu anda toplamda yaklaşık 3 bin 500’ün üzerinde işçinin çalıştığı  SASA’da üyeleri 1100 işçiden baskı ve tehditler sonucunda bu rakamın 110’a kadar düştüğüne de dikkat çeken Petrol –İş Sendikası Adana Şube Başkanı Bülent Kılıççıoğlu, daha sonra şöyle devam etti:

“Petrol-İş Sendikası terbiyesinden, kültüründen, ahlakından yoksun, her türlü insani değeri kişisel istikbali ve maddi menfaatleri için bir kenara itebilme düşkünlüğü içinde olan ‘devşirme’ sonrasında işveren tarafından ödüllendirilerek Genel Müdür Danışmanı yapılmıştır. Petrol-İş Sendikası SASA işverenine de, onun kılıcı sallayan devşirmeye de örgütlülüğünü koruyarak gerekli cevabı vermektedir. Ayrıca sendika hakkına karşı yürütülen bu saldırılara karşı da her türlü fiili ve hukuki mücadelesini sonuna kadar sürdürecektir.“

Kılıççıoğlu, “Erdemoğlu Holding suç işlemektedir. Sendikal hakkı, çalışan her işçinin temel Anayasal hakkıdır. Bu hakkı engellemek isteyen yasalara karşı geliyor demektir. İşçinin en temel hakkını kullanmasına engel çıkaran suç işliyor demektir. Sendika üyesi işçileri cezalandırıp, istifa etmeleri halinde maddi menfaat vaat eden Erdemoğlu Holding açıkça suç işlemektedir. Sizlerin huzurunda Erdemoğlu Holding’e bir kez daha sesleniyoruz. Bu yanlış ve yasal olmayan uygulamadan geri dönmeye ve SASA işyerindeki işçilerin yasal temsilcisi olan Petrol-İş Sendikası ile diyaloga geçmeye davet ediyoruz.Petrol-İş üyelerinin sağduyusunu hafife alarak yanlış yolda olduğunu kendisine bir kez daha hatırlatıyoruz. İşverenin işçi düşmanı oyunlarına payanda olan devşirmeye de işçi sınıfının çıkarlarının, sendikal örgütlülüğünün onun satılık oyunlarından üstün ve güçlü olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz. Nitekim SASA işçileri, işverenin baskılarına ve  eski şube yönetiminin bin bir türlü ayak oyununa, ihanetlerine teslim olmadı; olmaya da niyetleri yok” ifadelerini kullandı.

“Petrol-İş şubesine seçilen yeni yönetim olarak; başta SASA olmak üzere sendikal özgürlülüğü sağlamak için yeniden kolları sıvadık. SASA’da sendikayı yeniden var etmek için ve örgütlülüğümüzü güçlendirmek için gerekli her şeyi yapacağımıza sizler aracılığıyla başta Ad76ana kamuoyu olmak üzere Türkiye kamuoyu ile paylaşıyoruz. Bu kapsamda hem ulusal hem uluslar arası kamuoyunda SASA işçilerinin haklı mücadelesini anlatıp, dayanışmayı büyüteceğiz”.

Kılıççıoğlu, açıklamalarını şu sözlerle tamamladı:

“Son olarak 28 Kasım Pazartesi günü saat 16.00’da SASA işverenin önünde ‘sendikamızdan vazgeçmiyoruz’ demek için yapacağımız basın açıklamasına, dayanışmayı ilke edinmiş tüm sendikaları, Adana halkını, emekten yana sivil toplum örgütlerini SASA işyeri önüne çağırıyoruz. Gücümüz birliğimizden gelir.”

(vş)

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Harb-İş,“Ücretler yeniden düzenlenmeli “

"YENİLENEBİLİR ENERJİ NASIL TÜRKİYE’NİN ELEKTRİK ÜRETİM KAYNAĞI OLABİLİR"

"Bağımsız olmayan bir Kurulun vereceği karar tartışılır!"

MB Başkanı’ndan enflasyonla ilgili “yol haritası” mesajı

Türkiye, dünya lideri

“İş dünyasının finansmana erişimi kolaylaştırılmalıdır”

TOYP BAŞVURULARINDA SON TARİH 31 AĞUSTOS

Türk Telekom’un “Dijital Türkiye: Yeni Bir Gelecek” temalı Faaliyet Raporu’na 3 ödül

Türkiye’de dijital bankacılığa ilgi artıyor

R+T TURKEY FUARI’NDA HEDEF UZAK PAZARLAR

“TOPLU SÖZLEŞME TİYATROSU SONA ERDİ”

“DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR”

Ekonominin kalbi TOBB'da attı

"Emlak zenginleri İstanbul depremi sonrası fakir kalabilir"

Şahin Bilgiç, TOBB Ekonomi Şurası’na katıldı, üyelerinin taleplerini iletti

Dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümde hasat başladı

DÜNYA TAHIL PİYASASINA ‘TAHIL KORİDORU’ ETKİSİ

MYK VE ADASO ARASINDA YETKİLENDİRME PROTOKOLÜ İMZALANDI

"Her 100 kişiden 90’ı Su Yalıtımı Yönetmeliği’nden önce yapılan binalarda oturuyor"

R+T TURKEY FUARI’NDAN İHRACAT SEFERBERLİĞİ

"KRUVAZİYER YOLCU SAYISI % 66,7 ARTTI, FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ"

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 30.1 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı