Perinçek’ten soykırım suçlamalarına sessiz kalan hükümete tepki
25.04.2023 08:28:00 448 0

Perinçek’ten soykırım suçlamalarına sessiz kalan hükümete tepki

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek,"ABD’den korkan hükümet istemiyoruz" dedi.


 Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, partisinin İstanbul Üsküdar’daki Altunizade Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlediği “Ermeni Soykırımı Yalanı ve AİHM Zaferi" konferansında konuştu.

Ermeni soykırımı yalanını yasalaştırma hazırlığında olan ABD’ye, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’ten tepki geldi. Perinçek, ABD Temsilciler Meclisi’nin böyle bir hakkı olmadığını belirterek, bu kararın hukuka aykırı olduğunu söyledi. 

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde (AİHM) üç ayrı karar aldıklarına dikkat çeken Perinçek, “Ne ABD Başkanının ne de ABD Temsilciler Meclisi’nin soykırımdan bahsetme yetkisi yok. Yetkisizsiniz.” dedi.

Hükümetin emperyalist suçlamalara karşı ezik durduğuna dikkat çeken Perinçek, ‘ABD’den korkan hükümet istemiyoruz’ ifadelerini kullandı.

Vatan Partisi Lideri, 1915 Ermeni Tehciri kararının yıl dönümündeki konuşmasında “soykırım” ifadesini kullanan ABD Başkanı Joe Biden’i eleştirdi. Perinçek şunları ifade etti:

“ABD Başkanı Biden bugün yine soykırım kelimesini kullanmış. Bu konuşmanın, sabah bir horozun ötmesi kadar bile değeri yoktur.

ABD Temsilciler Meclisi’ne bir eğitim yasası getirildi. Bu yasa tasarısına göre ‘Ermeni soykırımının’ yapıldığını anlatacaklar. ABD Temsilcisiler Meclisi’nin böyle bir karar almasını temenni etmiyoruz. Çünkü bu karar, hukuka aykırıdır. AİHM’de görülen Perinçek-İsviçre davası, Ali Mercan-İsviçre davası ve Hasan Kemahlı-İsviçre davasında bu kararları aldırdık. Ne ABD Başkanının ne de ABD Temsilciler Meclisi’nin soykırımdan bahsetme yetkisi yok. Yetkisizsiniz. Mahkeme kararlarını hatırlatıyoruz. Sizin soykırıma hükmetmeye hakkınız yok. Birleşmiş Milletler Sözleşmesi’ne göre herhangi bir fiilin soykırım olması için yetkili makam mahkemedir. Yani soykırımın işlendiği yerin yerel mahkemesi veya Uluslararası Adalet Divanı’dır. Ancak bu mahkemelerin böyle bir kararı yok. Mahkeme kararı yok, soykırım yok. Biz bunu AİHM kararlarıyla tescil ettirdik.”

‘HÜKÜMET ACİZ OLAMAZ’

Recep Tayyip Erdoğan Hükümetinin, ABD’nin iftira ve suçlamalarına karşı ezik durduğunu belirten Perinçek, şöyle devam etti:

“1915 olaylarında soykırım işlendiğine dair bir mahkeme kararı yoktur. Bunlar Yahudi soykırımı ile aynı kategoride değildir.’ Biz bu kararı tasdik ettirdik. Biz dünyanın her yerinde ‘Soykırım yapmadık, vatanımızı savunduk’ dedik, bunu da tasdik ettirdik. Biz bu olayı, dünya çapında bitirdik.

Sayın Tayyip Erdoğan Hükümetinin ABD tarafından gelen soykırım suçlamaları, emperyalist iftiralar karşısında ezik durmasını, sessiz kalmasını üzüntüyle karşılıyoruz ve mahkum ediyoruz. Türkiye hükümeti bu emperyalist suçlamalar karşısında aciz olamaz. ABD’den korkan hükümet istemiyoruz. Hükümeti protesto ediyoruz. Mahkum ediyoruz. 

Soykırım suçlaması bir tarih tartışması değildir. Yargı tartışması da değildir. Çünkü yargı tartışarak kararını vermiştir. 

ABD’nin Irak’ı işgal etmesi, Suriye’yi karıştırması, Türkiye’de PKK’ya öne sürmesi ve İran’daki bölücü örgütlerin desteklenmesiyle birlikte ‘İkinci İsrail’ gündeme alındı. Türkiye’nin psikolojik savaş harekatlarıyla dize getirilmesi lazımdı. Dediler ki ‘Geçmişte Ermeni soykırımı yaptılar, bugün de Kürt soykırımı yapıyorlar’. Türkiye’nin kendini silahla savunma kararlılığının kırılmasını istediler. 

Olay, bugün vatanı savunmakla ilgilidir. Biz vatanımızı nasıl silahla, devrimle kurduysak yine silahla savunmak durumundayız. Burada Türkiye’nin varlığını, huzuru, barışı, insanca yaşaması, refahı, aydınlanması söz konusudur.

Bu savaş mevziisinde Türkiye hükümetini görmemek çok acı. Altılı Masa’yı görmeyi zaten umut bile etmiyoruz. Çünkü o planın ateşe sürdüğü güçler olarak yerlerini aldılar. Ama hükümet açısından daima görevler vardır. Türkiye kritik bir döneme girmiştir. ABD’nin Batı Asya’daki bölme çabaları silahla yürütülüyor. 

Bugün Suriye vatanını silahla savunuyor. Türkiye’de vatanımızı silahla savunuyoruz. Rusya, Ukrayna cephesinde silahla savaşıyor. Demek ki Amerika’ya karşı silahla savaşan devletler var. Burada Vatan Partisi görevini yapıyor. ‘Türkiye’yi ben yönetirim, Türkiye’nin bütünlüğünü ben savunurum’ diyor.”

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

YÜREĞİR BELEDİYESİ OKULLARI YENİ DÖNEME HAZIRLIYOR

ÇOCUĞUNUZU 8 ADIMDA OKULA HAZIRLAYIN!

Birinci Sınıfa Başlayan Çocukların Okula Uyum Sürecinde Neler Yapılmalı?

BİLGİ EVLERİNE DEVAM EDEN 266 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Sınavlara Hazırlıkta Kayıt Dışı Kurumlara Dikkat!

ÇGC'DEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

TEV'İN 2023-24 EĞİTİM YILI BURSLARI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

SANKO Holding’den afete dirençli şehirler için tasarım kültürüne destek

LABEB, LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ SAVUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

CEGEM’den büyük başarı

SANKO ÜNİVERSİTESİNDE YÜZDE 100 DOLULUK ORANI SAĞLANDI

EĞİTİM-SEN'DEN BAKAN TEKİN'E ELEŞTİRİ

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka geliştirdi

Uzm.Eğitim Danışmanı Gülbenk: “Depremzede Çocuklarla İletişim Özveri Gerektiriyor”

Adana Gençlik Merkezi’nde Permakültür Tarım etkinliği

Prof. Dr. Arıboğan:“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler en parlak döneminde”

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ,DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI

Tercihlerini ‘son dakikaya’ bırakan üniversite adaylarına öneriler

Antakyalı çocuklara bisiklet hediye edildi

"Yeni dünya, ‘çevreye duyarlı mühendis’ler istiyor!"

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“İletişimin popüler meslekleri etkileyicilik ve deneyimleyicilik”

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı