ÖZTRAK,
SİYASET 19.07.2023 00:35:00 379 0

ÖZTRAK, "MECLİS’İ OLAĞANÜSTÜ TOPLANTIYA ÇAĞIRACAĞIZ"

“MİLLETİN VEKİLLERİ KONUŞMASIN DİYE MECLİS’İ TATİL ETTİLER”

CHP Sözcüsü Öztrak, seçim öncesinden verilen sözler ortada dururken, zamlar üst üste gelirken, mutfaklar yangın yerine dönmüşken millet iradesinin tecelligahı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin tatil yapamayacağını belirterek, “MYK toplantımızda CHP grubumuzun, Meclis’i bu konuda olağanüstü toplantıya çağırması kararını aldık” dedi.

Meclis’in tatil kararının, son yapılan zamlardan önce alındığına da dikkat çeken Öztrak, “Milletin vekilleri bu zulmü, ekonomik soykırımı konuşamasın, milletin hakkını savunamasın diye ÖTV artışlarını yapmadan önce Meclis’i tatile soktular” diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, bugün Genel Merkez’de MYK gündemine dair düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:

"MYK toplantımızda CHP grubumuzun, Meclis’i bu konuda olağanüstü toplantıya çağırması kararını aldık. Türkiye’de mutfaklar yangın yerine dönmüşken, vatandaşlarımız büyük sıkıntı içindeyken, millet iradesinin tecelligahı TBMM tatil yapamaz. Vatandaşlarımız hem kendilerini acilen rahatlatacak düzenlemeler, hem de ekonomideki sorunlara çözüm bekliyor, ferahlamak istiyor. Enflasyonu düşürecek bir programı bekliyor. Bunlar yapılmadıkça sosyal huzursuzluklar da hızla artıyor.

BİZ DOĞRULARI SÖYLÜYORUZ, BUNLAR TERSİNİ YAPIYOR

Aslında yapılacak belli ama Hükümet bir türlü bunu yapmıyor, aslında yapamıyor. Sonuçta ortada. Bu sonucu görmek için sadece bugünün ekonomi başlıklarına bir bakmak yeterli: Dolar’da, Avro’da, gram altında üçlü rekor, bütçede tarihi açık, Temmuz enflasyonunda rekor beklentisi, kredi faizleri tam gaz, Kısa Vadeli Dış Borçta yeni rekor… Bunların, bu sorunları çözecek bir vizyonları da yok, kadroları da yok. Biz, “Ekonominin düzelmesi için önce adaletin tesisi gerekir” diyoruz. Bunlar Anayasaya aykırı torba yasaları çıkarmaya devam ediyorlar. Seçilmiş milletvekillerini tutuklu olarak hapislerde tutuyorlar. Suç uydurup gazetecileri cezaevine tıkıyorlar. Biz, “Türkiye’nin rekabet gücünü artıracak reformlara acilen ihtiyacı var” diyoruz. Bunlar reform falan yapmıyor. Bir tek bildikleri zam. Biz, “Türkiye iş gücünü küresel arenada yarışabilecek şekilde yetiştirmeli diyoruz, çağın gereği yetenekleri bizim evlatlarımız kazandırmalıdır” diyoruz. Bunlar, eğitime ideolojik prangalar takmaya uğraşıyorlar. Biz, “Büyüme herkesi kucaklamalı” diyoruz. Bunlar zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapan politikaları uyguluyorlar. Biz, “Ekonomide alınacak önlemlerin yükünün adil dağılacağına milleti ikna etmezseniz, bu işi yürütemezsiniz” diyoruz. Bunlar, seçim beyannamelerinde söz vermelerine rağmen Ekonomik ve Sosyal Konsey’i toplayıp istişare etmek noktasına bir türlü gelemiyorlar. Kendi kafalarına göre önlem uygulamaya kalkıyorlar. Biz, “Ekonomi politikaları çevresel sürdürülebilirliği de gözetmeli. Bunun yanında maliye ve para politikaları da uyumlu olmalı” diyoruz. Bunlar çevreyi katletmeye devam ediyor. Maliye politikasıyla, para politikası arasında uyum muyum sağlamaya hiç yeltenmiyorlar. “Türkiye’nin bu işleri yapacak ehil kadrolara ihtiyacı var” diyoruz biz. Bunlar, kadro diye bir tek görevden aldığı eski bakanı, Amerika’dan ithal Merkez Bankası başkanını vitrine koyup işlerin düzeleceğini, dışarıdan borç bulabileceklerini sanıyorlar.

AĞIZLARIYLA KUŞ TUTSALAR OLMAZ

Hükümet, bugüne kadar yaptığı hataların, 2018 seçimleri öncesinde buharlaştırılan 128 milyar doların yine bu seçimden önce har vurup harman savurdukları 199 milyar doların hesabını millete vermedikçe. Kur Korumalı Mevduatın maliyetinden, deprem harcamalarına Rusya’nın almayı ertelediği doğalgaz borcundan, TÜİK’in makyajlı büyüme, enflasyon işsizlik verilerinin inceletilmesine kadar, güveni sarsan ne varsa hepsini araştırmalı ve açıklamalıdır. Sonuçları da açıklamalıdır. Ancak bu yapılırsa milletimiz artık oyunun kurallarının değiştiğine inanır ve hükümetin politikalarına uyum sağlamaya bakar. Yine güveni sağlamak için sağlam çapaları olan, takvimi belli, istikrarı, yapısal değişimi hedefleyen, uyumun yükünü adaletle paylaştıran, toplumun geniş kesimlerinin üzerinde mutabakata vardığı, bir program uygulanmadıkça bu sıkıntılardan çıkılamaz. Ağızlarıyla kuş da tutsalar, bu ekonomi dikiş tutmaz. Milletin sırtındaki yük hafiflemez, her gün daha ağırlaşır. Ama bu Hükümet bunların hiç birini de yapmaz.

ZAMLAR EKONOMİDEKİ ENKAZIN GÖSTERGESİ

Bunca zam, bunca vergi artışı Erdoğan’ın ekonomiyi nasıl enkaz haline getirdiğini milletimizin gözleri önüne sermiştir. Önümüzde yerel seçimler var. 2019’da yerel seçimleri kazandık, bu sefer milletimizle birlikte çok daha iyisini yapacağız. Önceki seçimde alamadığımız belediyeleri de alacağız. Bunun için çalışıyoruz."

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı