Öz Orman-İş Adana Şube Başkanı Şahin Cerit Güven tazeledi
YEREL 23.09.2022 09:17:00 1612 0

Öz Orman-İş Adana Şube Başkanı Şahin Cerit Güven tazeledi

Öz Orman-İş Adana Şube Başkanı Şahin Cerit, Nezihe Yalvaç Uygulama Oteli’nde 4.Olağan Kongresinde 104 Üye’den1 geçersiz, 103 üyenin tamamının oyunu alarak 4.ncü kez başkan seçildi.

Kongreye başta Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, Doğa Koruma Milli Parklar Adana Bölge Müdürü Faruk Atmaca, Orman Bölge Müdürü Ali Göçer, Öz Orman-İş Sendikası Genel Sekreteri Ali Bilgini, Öz Orman-İş Sendikası Genel Mali Sekreteri Halil Turan, Öz Orman-İş Sendikası Genel Teşkilat Sekreteri Halil Turan, Öz Orman-İş Sendikası Genel Eğitim Sekreteri Zeki Sungur Kızılkaya, Öz Orman-İş Sendikası Genel Eğitim Sekreteri Ramazan Gün, Hak İş Konfederasyonu Adana İl Başkanı Abdurrahman Yücel, Ak Parti Seyhan İlçe Başkanı Av. Mustafa Özkan, Hak İş’e bağlı Sendika Şube Başkanları ve sendika üyeleri katıldı. Şehitler için saygı duruşu, ardından istiklal marşı okundu. Faaliyet raporu onaylandıktan sonra seçime geçildi.

 

Öz Orman-İş Adana Şube Başkanı Şahin Cerit Nezihe Yalvaç Uygulama Oteli’nde 4.Olağan Kongresinde 104 Üye’den 1 geçersiz, 103 üyenin tamamının oyunu alarak 4.ncü kez başkan seçildi. İlk konuşmayı Başkan Şahin Cerit yaptı.

 

“YEŞİLİ YAŞATMAK İÇİN VARIZ”

Başkan Cerit yaptığı konuşmada; “Öz-Orman İş Sendikası olarak Tarım,Ormancılık ve Balıkçılık sektöründe mücadele veriyoruz. Sendikal anlamda yeşili yaşat ki, ülke yaşasın. Sloganı üzerine inşa ettiğimiz mücadelemizhız kesmeden devam ediyor.  İnsan için gerekli olan asıl ihtiyaçları karşılayan iki önemli unsur üzerinde duruyoruz.

Bunlardan bir tanesi her daim gölgesine ihtiyaç duyduğumuz yeşili yaşatmak, bir diğeri ise her zaman soframızda bulunması gereken aşın, mimarları olarak mücadele veriyoruz. Kısaca Öz Orman-İş mücadelesi demek,nefes almak için ormanı, karnımızı doyurmak için de TİGEM’lerimizde, ülke çıkarları için ter döküyoruz. Bizler emeğin temsilcisi olan ekmeğini nasırlı ellerle kazanan ve ülke kazanımına doğrudan katkı sağlayan büyük bir camiayı temsil ediyoruz.” Diye konuştu.

Başkan Cerit Öz Orman-İş sendikasını 2004 yılında kurulduğunu hatırlatarak o günlere götürdü.

 

“ÖZ ORMAN-İŞ FARKLI BİR SENDİKA”

Ülkeyi karanlık odalarda pazarlamak isteyenlere karşı bir ve bütün olduklarını,sendikal geleneği açısından, sendikal çalışmalara helal getirmediklerini söyledi.

Cerit; “Bugün ülkemizin ihya ve inşasında güvenlik güçlerinden sonra en önemli unsurun sivil toplum örgütlerini olduğunu birkez daha ispatladık. Biz anlamını asla kaybetmeyeceğimiz bir mücadelenin neferleri olarak hiçbir zaman yılmadık.

Başta genel başkanımız Settar Aslan olmak üzere, Genel Merkez yönetimimizin şube ve bölge başkanlıklarımızın işyeri ve üyelerimizin desteğini, gücünü her zaman yanımızda hissettik. Her zaman sen yoksan bir eksiğiz, söylemi üzerinde bir ve bütün olduk.

Değerli arkadaşlarım bizim diğerlerinden farkımız vatanın en ücra yerlerini iş yerlerimiz olarak görmemizdir. Biz yeri geldiğinde yeşil vatanın göbeğinde gökkubbeyi kendimize yorgan, yeri geldiğinde toprak anayı kendimize döşek yaparız.

Aldığımız nefesin, içtiğimiz suyun değerini kaybettiğimiz gün anlarız.

Bir saniyesine hükmedemediğimiz bu hayatta bir nefesin, nedenli önemli olduğunu en iyi bizler biliriz.

Yaşil vatanın düşmanı olan ateşe karşı dururken siyah dumanların acımasız yüzünü en iyi biz biliriz. Nefes almanın yaşamak olduğunu ateşin ise ölüm getirdiğini en iyi biz biliriz.

Yaşamanın, yaşatmanın sınırında dururken çocuklarımızdan ailelerimizden uzak olduğumuzun her bir saniyenin ne denli riskli, tehlikeli olduğunu en iyi biz biliriz. Bugün verdiğimiz yaşatma mücadelesi için aramızda olamayan 135 şehidimiz var.Onlar nefeslerini yeşil vatana adadılar. Onlar canların, hayatlarını, yarınlarını yeşil vatan için feda ettiler. Bugün bizler nefes alırken, onlara bir nefes borcumuzun olduğunu, onlar sayesinde nefes alabildiğimizi yaşayabildiğimizi unutmamamız gerekiyor.  Sendikal mücadelemizdevefanın yeri çok büyüktür. Öz Orman-İş Sendikası şehit olan, yol arkadaşlarımızın emanetçileri olan evlatları için şehitlik hakkı istiyor. Başardıklarımızın neler olduğunu başaracaklarımızın neler olabileceğini birlikte yaşayıp göreceğiz.

Fakat en aslı görevlerimizden birtanesi olan şehitlik hakkı için, gerekli olan bütün adımların genel başkanımız tarafından atıldığını hatırlatmakta fayda görüyorum. Değerli yol arkadaşlarım Türkiye’de sendikalı olmak sendikayı temsil etmek ahlak, aidiyet ve dava bilinci ile doğrudan orantılıdır. Çalışma bakanlığımızın kayıtlarına göre ülkemizde 304 sendikanın içerisinde Öz Orman-İş Sendikasının yeri anlamı çok daha farklıdır. Yaşatmak için canını ortaya koyan başka hiçbir sendika bulamazsınız.

Yine 304 sendika içerisinde üyeleri için gece gündüz demeden mücadele veren üyelerinin hak ve menfaatlerini savunma noktasında gündem oluşturan, gündemde kalan başka bir sendika gösteremezsiniz. Önümüzde geçici mevsimlik adı altında Orman işçilerimizin gelecek hayallerini kurmaya, büyük bir engel bulunmakta. Öz Orman-İş Sendikası olarak genel başkanımız bu hususla ilgili gereken mücadeleyi vermiş. Siyasi ve medya anlamında en etkili gündemi oluşturmuştur.

Üyelerimizin çalışma sürelerini 5 ay 29 günden nasıl ki 9 ay 29 güne çıkarmışsak, 9 ay 29 günden 12 aya çıkaran da yine Öz Orman İş-Sendikası olacak.” Dedi.

 

“GEÇİCİ MEVSİMLİK OLMAYACAK”

Başkan Şahin Cerit, orman Genel müdürlüğü çatısı altında GenelBaşkanSettar Aslan’ınsöylediğiOrman Genel Müdürlüğümüzün çatısı altında artık geçici mevsimlik kavramları olmayacağını ifade ederek; “Bu mücadele istediğimiz sonucu alana kadar devam edecek. Değerli arkadaşlarım Öz Orman-İş Adana Şube Başkanlığı olarak geride kalan 4 yıllık süreyi birlikte bitirmiş durumdayız. 4 yıllık zaman zarfı içiresinde gece gündüz demeden mücadele verdik. Üye kardeşlerimizin acılarını paylaşmak, mutluluklarına ortak olmak için her zaman sahada birlikte hareket ettik. Üye arkadaşlarımızın iş yerlerinde yaşadığı sorunları kırıp dökmeden, çözmek için diyalogu birinci adım adım olarak gördük. Yangınlarda mücadele veren arkadaşlarımız,“Bize neredesiniz?” demedi? Çünkü her zaman onların yanı başında olduk.

Öz Orman-İş Sendikası’nın varlığını samimiyetini sıcaklığını üyelerimize hissettirmek için büyük bir aile olmanın gereğini yaptık.

Genel Merkezimizin ve bağlı bulunduğumuzun konfederasyonumuzun ulusal ve uluslararası programlarında her zaman yer aldık. Sendikal mücadelemizin detayı olan faaliyet raporlarımızında, 4 yıllık çalışmalarımızın ayrıntılarını sizler için hazırlatıp takdirlerinize sunduk. Sayın genel başkanım kıymetli arkadaşlarım saygı değer misafirler hepinizi saygı sevgiyle kucaklıyorum” diye bitirdi.

Divan’ın diğer misafir katılımcılara söz vererek herkesi ismiyle kürsüye davet etti.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

BARBAROS MAHALLESİNE MODERN SEMT PAZARI

ADASO’DAN VALİ YAVUZ SELİM KÖŞGER’E ZİYARET

KUM ZAMBAĞI FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

SİLİVRİ KADIKÖY’DE KARPUZ FESTİVALİ COŞKUSU YAŞANDI

YÜREĞİR’E 25 YENİ MUHTARLIK BİNASI

Ceyhan’da binlerce insan ‘Zafer’i kutladı

Bodrum Belediye Meydanında Hatay Arsuz Dostluk Anıtı açıldı

AKAY’DAN BİR GÜNDE 5 MAHALLE ZİYARETİ

SEYHAN’DA KREŞ KAYITLARI BAŞLADI

İSTANBUL'DA BÜYÜK ZAFERE BÜYÜK KUTLAMA

Çukurova’da çifte bayram

KARAİSALI KAYMAKAMI MERT KUMCU'YA FAHRİ HEMŞERİLİK BERATI

SİLİVRİ DEĞİRMENKÖY’DE DOMATESLER YARIŞTI

Adana Büyükşehir Belediyesi, iş makinesi filosunu büyütmeye devam ediyor

KOZAN GÖLLER YAYLA ŞENLİĞİ YAPILDI

Ceyhan’da 30 Ağustos coşkusu Koray Avcı ile başlıyor

Türk-İş heyetinden Vali Köşger’e ziyaret

BAŞKAN KOCAİSPİR YENİDOĞAN MAHALLESİ SAKİNLERİ İLE BULUŞTU

VALİ KÖŞGER “HAYIRLI OLSUN” ZİYARETLERİNİ KABUL ETTİ

ÇGC Yönetimi Vali Köşger’i ziyaret etti

Ceyhan’da yazlık sinema keyfi

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı