Online Güvenliğinizi Artıracak Öneriler
YAŞAM 18.02.2022 11:16:00 831 0

Online Güvenliğinizi Artıracak Öneriler

Araştırmalara göre koronavirüs ve yeni normal dönem süreciyle birlikte dijital dünyada vakit geçirme oranı geçmiş yıllara göre artış göstermiş durumda

Ancak bu durumun özellikle kötü niyetli kişilerin ve hesapların iştahını kabarttığı da bir gerçek. Online olan kişi sayısının artması ve bireysel güvenlik konusunda alınan önlemlerin yetersizliği, siber dolandırıcaların hesapları ele geçirmesini veya bilgileri çalmasını beraberinde getiriyor. Ancak bu gibi riskleri önceleyecek, kişisel verileri meraklı gözlerden koruyacak basit önlemler bulunuyor. 150 yılı aşkın köklü geçmişiyle müşterilerine hizmet veren Generali Sigorta, siber dolandırıcılardan koruyacak önlemleri kamuoyuyla paylaştı.

 

Verileri yedeklemek

Dijital verileri yedeklemek, kişisel verileri korumanın en basit yöntemlerinden biridir. Ancak bu yöntem sıklıkla göz ardı edilir. Harici bir sabit sürücü kullanılarak veriler kolayca yedeklenebilir. Çevrimdışı güvenlik özelinde iseönemli belgeler taranarak ve bilgisayara kaydedilerek önlem alınabilir.

Şifreleri düzenli değiştirmek

Mevcut şifrelerin kısa olması ve düzenli olarak değiştirilmemesi kötü niyetli kişilerin işini kolaylaştırmaktadır. Şifreler, en az 10-15 karakter uzunluğunda olmalı ve mümkün olduğunca sık değiştirilmelidir. Ayrıca, şifreler cihazınızın yakınında yazılı olarak saklamamalı veya kullanılan cihazın üzerine yazılmamalıdır.

Adres bilgilerini gizli tutmak

Sosyal medya hesaplarından paylaşılan adres, doğum günü gibi bilgiler kötü amaçlar için kolayca kullanılabilir. Bu riskin önüne geçmek için, doğum günü veya yaşanılan yer gibi bilgiler sosyal medya platformlarında paylaşılmamalıdır.

Kamerayı ve Bluetooth’u kontrol etmek

Bilgisayar korsanlarının kapalı olduğu takdirde dahi kameraya erişmesinin mümkün olduğu unutulmamalıdır.Kullanılmadığı durumlarda kamera kapatılarak önlem alınabilir. Bluetooth ise korsanlar için açık bir kapı olabileceğinden mutlaka kapalı tutulmalıdır.

Antivirüs yazılımı kullanmak

Kötü amaçlı yazılımlar son dönemlerde belki de en çok soruna neden olan unsurların başında geliyor. Birçok yazılımlar bilgisayarın başına bela olur ve virüsler, casus yazılımlar gibi risk faktörlerini içerir. Kötü amaçlı yazılımlardan kaçınmanın en iyi yolu, iyi bir antivirüs yazılımına sahip olmaktır.

Wifi şifresini güçlendirmek

Wifi sinyalleri genellikle evin dışına kadar ulaşır, dolayısıyla bilgisayar korsanları için kolay bir hedef olur. Basit olmayan harf, rakam ve özel karakterlerin karışımından oluşan bir şifre kullanılarak bu duruma önlem alınabilir.

Siber saldırılarla genellikle kullanıcıların hassas bilgilerine ve maddi birikimlerine erişilmek amaçlanmaktadır. Bireylerin, şirketlerin ve kamu kurumlarının ilk atmaları gereken adımlardan biri de güvenlik açıklarının önüne geçmektir. Güvenlik açıkları hem siber saldırıları kolaylaştırmakta hem de tehlikenin bir kerelik değil sürekli olmasına yol açmaktadır.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    10082,77%1,69
  • DOLAR

    32,41% 0,05
  • EURO

    34,75% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2434,82% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3907,21% 0,00
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 30.1 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 25.8 ° / 16.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı