?ÖĞRETMENE ŞİDDET AKP´NİN EĞİTİMCİLERİ İTİBARSIZLAŞTIRMA POLİTİKASI SONUCU?
EĞİTİM 16.02.2018 14:48:19 1008 0

?ÖĞRETMENE ŞİDDET AKP´NİN EĞİTİMCİLERİ İTİBARSIZLAŞTIRMA POLİTİKASI SONUCU?

ADANA EĞİTİM-İŞ 1 NO´LU ŞUBE BAŞKANI GALİP REHA ERTEKİN, BİLİM YUVASI OLMASI GEREKEN OKULLARIMIZIN, EĞİTİM ÇALIŞANLARI VE ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN GÜVENLİ ALANLAR OLMAKTAN ÇIKTIĞINI SÖYLEDİ

Seyhan ilçesinde Ahmet Sapmaz Ortaokulu´nda Görsel Sanatlar öğretmeni olarak görev yapan aynı zaman da okulda sendika temsilcisi  olan Yıldırım DURUR adlı öğretmenin  veli tarafından bıçaklı saldırıya uğramasını kınanayan açıklamasında Ertekin şunları söyledi:

?9 Şubat 2018 Cuma günü Adana´nın Seyhan ilçesinde Ahmet Sapmaz Ortaokulu´nda Görsel Sanatlar öğretmeni olarak görev yapan aynı zaman da okulda sendika temsilcimiz olan Yıldırım DURUR öğretmenimiz veli tarafından bıçaklı saldırıya uğramıştır. Yıldırım Öğretmenimiz kaldırıldığı hastanede iki gün yoğun bakımda müşahede altında tutulmuş, sonrasında sağlık durumu iyiye giderek normal servise alınmıştır.

Olayı haber aldığımız andan itibaren sendika yönetimi olarak okula intikal ettik; okuldaki tüm öğretmen arkadaşların büyük bir dayanışma içerisinde öğretmenimize karşı yapılan saldırıya ortak tavır geliştirdiklerini gördük; soruşturma kapsamında alınan ifadelerin, tutanakların ve öğretmenimizin sağlık durumunun takipçisi olduk. Yıldırım Öğretmenimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, çirkin saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

AKP iktidarının, öğretmenleri itibarsızlaştırma politikalarının bir sonucu olarak ne yazık ki eğitimcilere yönelik şiddet eylemleri son yıllarda giderek artmaktadır. Bugüne kadar okullarda yeterli güvenlik önlemleri almadığı gibi öğretmenlere uygulanan şiddete seyirci kalan Milli Eğitim Bakanlığı, her fırsatta öğretmeni değersizleştiren ve hedef gösteren uygulama ve açıklamalar yapmakta, bu tür şiddet olayları karşısında kayıtsız kalmakta, öğretmenlerimizin ve çocuklarımızın can güvenliğini sağlayamamaktadır. Ne yazık ki bilim yuvası olması gereken okullarımız, hem eğitim çalışanları hem de öğrencilerimiz için güvenli alanlar olmaktan çıkmıştır.

Öğretmenlerin çalışma huzurunun bozulmasına, mağduriyetine neden oluşturan ve bir baskı aracı olan Alo 147 hattının, BİMER´in hizmete girmesiyle öğretmene yönelik şiddetin ve baskının arttığı gözlenmektedir. Milli Eğitim Bakanlığının ?Üç ay yatıyorlar?, Eminönü Cami avlusunda bekleyen güvercinler?, ?Sizin yarı fiyatınıza çalıştıracaklarımız var.? Söylemleri itibarsızlaştırma politikasının somut gerçekleridir.

?ARTIK YETER, BU SON OLSUN!?

Şiddet konusunda gerekli mevzuat düzenlemeleri yapılmaz ise, bundan sonra yaşanabilecek şiddet vakalarının sorumlusu olarak bu tedbirleri almayan Milli Eğitim Bakanlığını göreceğiz!

Milli Eğitim Bakanlığı´na hatırlatıyoruz, eğitim çalışanlarının ve öğrencilerin güvenliğini sağlamak sizin oturduğunuz makamların asli görevlerindendir. Yaşanan bu şiddet olaylarının kendi yanlış politikalarının sonucu olduğunu görmeyen, bu utanç olayları münferit sayan, kendi sorumluluğundaki kamu görevlilerinin ve öğrencilerin güvenliğini sağlamaktan aciz bir Bakanlık, hükümsüz olacaktır!

Öğretmene uygulanan şiddet olayları vuku bulduğunda, sorumluluk makamlarını işgal edenlerin de kınama mesajlarını tabii ki olumlu buluyoruz. Ancak, yetki sahibi olanların, sadece kınamakla yetinmesini bir zafiyet olarak gördüğümüzü ve kendilerinden daha somut adımlar atmalarını da beklediğimizin bilinmesini istiyoruz. Bu kapsamda İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Adana Valiliği ile İl Emniyet Müdürlüğü´nün bu olay ile ilgili incelemesi sonrasında şahıs ya da şahıslar hakkında en ağır şekilde cezalandırılması için gerekli iş ve işlemleri yapmasını talep ediyoruz, Eğitim-İş Adana 1 No´lu Şube olarak bu olayın takipçisi olacağımızı bildiriyoruz.

Yaşanan bu çirkin olaya başından itibaren tepki koyan, bizlerle ortak bir tavır geliştiren Adana Eğitim-İş 2 No´lu Şubemize, Türk Eğitim-Sen Adana Şubelerine, Eğitim-Sen Adana Şubesine, Ahmet Sapmaz Ortaokulu öğretmenlerine, siz değerli basın emekçilerine göstermiş olduğunuz bu dayanışma ve duyarlılıktan ötürü teşekkür ederiz.                   

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

YÜREĞİR BELEDİYESİ OKULLARI YENİ DÖNEME HAZIRLIYOR

ÇOCUĞUNUZU 8 ADIMDA OKULA HAZIRLAYIN!

Birinci Sınıfa Başlayan Çocukların Okula Uyum Sürecinde Neler Yapılmalı?

BİLGİ EVLERİNE DEVAM EDEN 266 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Sınavlara Hazırlıkta Kayıt Dışı Kurumlara Dikkat!

ÇGC'DEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

TEV'İN 2023-24 EĞİTİM YILI BURSLARI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

SANKO Holding’den afete dirençli şehirler için tasarım kültürüne destek

LABEB, LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ SAVUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

CEGEM’den büyük başarı

SANKO ÜNİVERSİTESİNDE YÜZDE 100 DOLULUK ORANI SAĞLANDI

EĞİTİM-SEN'DEN BAKAN TEKİN'E ELEŞTİRİ

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka geliştirdi

Uzm.Eğitim Danışmanı Gülbenk: “Depremzede Çocuklarla İletişim Özveri Gerektiriyor”

Adana Gençlik Merkezi’nde Permakültür Tarım etkinliği

Prof. Dr. Arıboğan:“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler en parlak döneminde”

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ,DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI

Tercihlerini ‘son dakikaya’ bırakan üniversite adaylarına öneriler

Antakyalı çocuklara bisiklet hediye edildi

"Yeni dünya, ‘çevreye duyarlı mühendis’ler istiyor!"

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“İletişimin popüler meslekleri etkileyicilik ve deneyimleyicilik”

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,17
  • EURO

    34,91% 0,40
  • GRAM ALTIN

    2434,93% 0,50
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı