Öğrencilere narenciye dağıtımı başladı
YAŞAM 3.11.2016 11:49:53 614 0

Öğrencilere narenciye dağıtımı başladı

Adana Çiftçiler Birliğinin projesi ile her hafta bin öğrenciye narenciye dağıtımı yapılacak

Adana Çiftçiler Birliğinin, soğuk kış günlerinde hastalıklara karşı doğal koruma kalkanı olan narenciye ürünlerinin tüketim alışkanlığının küçük yaşlarda kazandırılması ve sağlığa yararları konusunda farkındalık oluşturulması amacıyla Adana Valiliğinin desteği ile hazırladığı proje kapsamında öğrencilere ilk narenciye dağıtımı gerçekleştirildi.

Yüreğir ilçesi İsmail Sefa Özler Ortaokulu´ndaki narenciye dağıtımına; Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhammet Ali Tekin, İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar ve Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru ile yönetim kurulu üyeleri katıldı.

?Mandalina ve portakal yiyelim, sağlıklı beslenelim? sloganıyla gerçekleştirilen proje çerçevesinde öncelikle öğrencilere narenciyenin sağlık açısından yararları anlatıldı. Daha sonra Vali Demirtaş ve Birlik Başkanı Doğru ile protokol üyeleri, öğrencilere içerisinde mandalina bulunan fileleri dağıttı.

?PROJEYİ İLK DUYDUĞUMDA HEYECANLANDIM?

Vali Mahmut Demirtaş, Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru ve yönetim kurulu üyelerinin kendisini ziyaret edip, böyle bir projeden bahsettiklerinde heyecanlandığını ve çok mutlu olduğunu söyledi. Narenciyenin her bölgede yetişmediğinin altını çizen Demirtaş, ?Bizler çok şanslıyız. Çünkü narenciye Akdeniz bölgesinde yoğun olarak yetişiyor. Çiftçiler Birliğimiz de böyle güzel bir proje geliştirmiş. Proje kapsamında bundan sonra her hafta inşallah bin öğrencimize narenciye dağıtacağız. Narenciye ürünleri sizi soğuk havalarda hastalıklara karşı koruyacak, ilaçtan önce narenciye yiyeceksiniz ve vücut direnciniz artacak. Daha sağlıklı olacaksınız. Böyle bir imkânı sundukları için Çiftçiler Birliğine teşekkür ediyorum? dedi.

?YETERİNCE NARENCİYE TÜKETMİYORUZ?

Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru da öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, C vitamini deposu olan narenciye tüketiminin sağlığa çok fazla yararı olduğunun altını çizerek, ?Sevgili gençler; hepimiz Adana´da, bu topraklarda, bu ülkede yaşadığımız için çok şanslıyız. Çünkü bu ülkede, Allah´ın verdiği güzel topraklar ve güzel bir iklimde yaşıyoruz. Çiftçilerimiz tarafından birçok meyve ve sebze bu bölgede üretiliyor. Narenciye de bunlardan bir tanesi? ifadelerini kullandı.

Bölgede üretilen narenciyenin dünyanın uzak ülkelerine ihraç edildiğini vurgulayan Doğru, ?Dünyanın başka ülkelerindeki çocukların, insanların tüketimine sunuyoruz. Ancak Türkiye´de, Adana´da yanı başımızda yetişmesine rağmen biz yeterince narenciye tüketmiyoruz. Bu projemizi de bu amaçla hayata geçiriyoruz? diye konuştu.

DAĞITIM İLK DÖNEM SONUNA KADAR SÜRECEK

Proje kapsamında birinci dönem sonuna kadar her hafta bin öğrenciye narenciye dağıtacaklarını ifade eden Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru, şöyle devam etti:

?Narenciye dağıtımlarımız önümüzdeki haftalarda başka okullarda devam edecek. Bu projedeki amacımız; sizlerin sağlıklı beslenme alışkanlıkları elde etmenizi sağlamak. İleride narenciye tüketimine devam etmenizi sağlamak. Sizlerin huzurunda bu projemizde bize destek olan Sayın Adana Valimize şükranlarımı sunuyorum.?(CO)

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı