ODTÜ’LÜLERDEN İSKENDERUN’A EĞİTİM YATIRIMI
EĞİTİM 16.07.2023 07:45:00 747 0

ODTÜ’LÜLERDEN İSKENDERUN’A EĞİTİM YATIRIMI

-ODTÜ Mezunları ve ODTÜ dostları, İSTE-İskenderun Meslek Yüksekokulu yerleşkesinde bedelsiz yatırım yapmak için protokol imzaladılar.

ODTÜ Mezunları ve ODTÜ dostlarından İskenderun’a bedelsiz yatırımlar gerçekleştireceği bildirildi.

Kısa adı EKV olan Eymir Kültür Vakfı’ndan yapılan açıklamaya göre, İSTE-İskenderun Meslek Yüksekokulu yerleşkesinde, toplam 10.000 m2 alanda tasarlanan ve iki etapta yapılması planlanan destek projesi ile Makine, Metalürji Birimi, Çok Amaçlı Meydan ve Kafe Düzenlenmesi ve İnşaat Teknolojisi Birimi ve Harita ve Kadastro birimleri yapılacak.

EKV açıklamasında şunlar kaydedildi:

“Eymir Kültür Vakfı (EKV) 1986 yılında İstanbul’daki ODTÜ mezunları tarafından “eğitime hizmet” amacıyla kuruldu. Vakıf Kamuya yararlı kurum statüsüne sahiptir. EKV, eğitime hizmet amacına yönelik olarak, uzun yıllardır iş birliği içinde çalıştığı İstanbul ODTÜ Mezunları Derneği (ODTÜMİST) ile birlikte günümüze dek toplam 17.506 ODTÜ öğrencisine burs sağlamıştır. İçinde bulunduğumuz ders yılı itibariyle bu iki kurum toplamda 1072 öğrenciye burs vermektedir. EKV ve ODTÜMİST’in toplam 1108 düzenli burs bağışçısı vardır.

Üniversite kaynaklı kurum olarak EKV ve ODTÜMİST diğer üniversiteler ve ihtiyaç sahibi yurttaşlara da hizmet götürmüştür. 1999 depremi sonrasında ODTÜ mezunları ve ODTÜ dostlarının büyük katkıları, yardım ve bağışlarıyla, depremden zarar görenler için prefabrik konutlardan oluşan yerleşkelerin proje ve yapım çalışmalarını başarıyla tamamlamıştır. 

Bu kapsamda 3 ayrı yerde, Değirmendere, İzmit SEKA tesisleri yanı ve İzmit Sefa Sirmen bulvarında, belediyelerin tahsis ettiği alanlarda toplam 440 prefabrik konut, 3 sosyal merkez ve bir spor eğitim merkezi inşaatlarını tamamlayıp teslim etmiştir. Bu proje “Birleşmiş Milletler Habitat Ödülü” kazanmıştır. 

2011 yılında meydana gelen Van depremi sonrasında, yine EKV ve ODTÜMİST’in birlikte yürüttükleri çalışmalar sonucunda, 520 kişilik 2 katlı öğretim ünitesi, 24 Mart 2012’de Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinin hizmetine teslim edilmiştir.

İkinci Van depremi sonrasında da 192 kişilik, 2 katlı Kız Öğrenci Yurdu 9 Kasım 2012’de üniversitenin hizmetine sunulmuştur. Bu girişimler ile birlikte Üniversitenin öğretime başlaması sonucunda, öğrenci ve ailelerin şehirde kalmalarına katkı sağlanmıştır.

Gücünü ODTÜ Mezunları ve ODTÜ dostlarından alan bu kurumlar, yıllardır sürdürdüğü geleneğin devamı olarak, bugün de İskenderun Teknik Üniversitesi’nin yanında yer almaktadır. 

Bugün imzalanan protokol çerçevesinde; İSTE-İskenderun Meslek Yüksekokulu yerleşkesinde, toplam 10.000 m2 alanda tasarlanan ve iki etapta yapılması planlanan destek projesinin birinci etabında; 2100 m2 kapalı alanlı Makine Birimi, 870 m2 kapalı alanlı Metalurji Birimi ve yaklaşık 4.000 m2 Çok Amaçlı Meydan ve Kafe Düzenlenmesi, İkinci etabında ise toplanacak bağışlara paralel olarak, 670 m2 kapalı alanlı İnşaat Teknolojisi Birimi ile 670 m2 kapalı alanlı Harita ve Kadastro Birimi yapılması ve İskenderun Teknik Üniversitesi’ne bedelsiz olarak teslim edilmesi planlanmıştır.

Projenin toplam maliyeti bugünün değerleriyle 74.144.154 ,- TL olup bağışların akışına paralel olarak etaplar halinde 1 yıl içerisinde gerçekleştirilecektir. Dayanışma yaşatır.

(VŞ)

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

YÜREĞİR BELEDİYESİ OKULLARI YENİ DÖNEME HAZIRLIYOR

ÇOCUĞUNUZU 8 ADIMDA OKULA HAZIRLAYIN!

Birinci Sınıfa Başlayan Çocukların Okula Uyum Sürecinde Neler Yapılmalı?

BİLGİ EVLERİNE DEVAM EDEN 266 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Sınavlara Hazırlıkta Kayıt Dışı Kurumlara Dikkat!

ÇGC'DEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

TEV'İN 2023-24 EĞİTİM YILI BURSLARI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

SANKO Holding’den afete dirençli şehirler için tasarım kültürüne destek

LABEB, LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ SAVUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

CEGEM’den büyük başarı

SANKO ÜNİVERSİTESİNDE YÜZDE 100 DOLULUK ORANI SAĞLANDI

EĞİTİM-SEN'DEN BAKAN TEKİN'E ELEŞTİRİ

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka geliştirdi

Uzm.Eğitim Danışmanı Gülbenk: “Depremzede Çocuklarla İletişim Özveri Gerektiriyor”

Adana Gençlik Merkezi’nde Permakültür Tarım etkinliği

Prof. Dr. Arıboğan:“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler en parlak döneminde”

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ,DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI

Tercihlerini ‘son dakikaya’ bırakan üniversite adaylarına öneriler

Antakyalı çocuklara bisiklet hediye edildi

"Yeni dünya, ‘çevreye duyarlı mühendis’ler istiyor!"

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“İletişimin popüler meslekleri etkileyicilik ve deneyimleyicilik”

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı