NOVAK: ?TÜRK VATANDAŞLARI İÇİN VİZE SERBESTİSİNE OLUMLU BAKIYORUZ?
GÜNDEM 22.10.2017 15:39:42 304 0

NOVAK: ?TÜRK VATANDAŞLARI İÇİN VİZE SERBESTİSİNE OLUMLU BAKIYORUZ?

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Türk vatandaşlarına vize serbestliği sağlanmasına olumlu baktıklarını belirterek, "Hizmet pasaportu sahiplerine ve lisans sahibi araç kullanıcılarına vize serbestisi sağlanması için çalışmaların yakında sonuçlanacağı k

Novak, Rusya Federasyonu´na bağlı Tataristan Cumhuriyeti´nin başkenti Kazan´da düzenlenen "Rus-Türk Hükümetlerarası Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) 15. Dönem Toplantısı"nı AA muhabirine değerlendirdi.

Toplantı kapsamında Rusya ve Türkiye arasındaki bazı ticari engellerin kaldırılmasına yönelik fikir alışverişinde bulunduklarını ifade eden Novak, "Gelecekteki ortak projelere ilişkin konuları ele aldık. Atılan adımlardan son derece memnunum. Geçen yıla göre ticaret hacmimiz yüzde 30 arttı ancak bu rakam bile potansiyelimizin çok altında" değerlendirmesinde bulundu.

Novak, Türk ve Rus liderlerin ortaya koyduğu 100 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefine ulaşmak için gerekli adımların atıldığını ve bu konuda iki ülkenin kurduğu ortak yatırım fonunun çalışmalarının hızla devam ettiğini bildirdi.

İki ülke arasındaki vize uygulamasında değişikliğin yakın olduğunu aktaran Novak, "Türk vatandaşlarına vize serbestliği sağlanmasına olumlu bakıyoruz. Hizmet pasaportu sahiplerine ve lisans sahibi araç kullanıcılarına vize serbestisi sağlanması için gerekli teklifleri Rusya Dışişleri Bakanlığı´na ilettik. Bu çalışmaların yakında sonuçlanacağı konusunda iyimseriz" ifadelerini kullandı.

ZEYBEKCİ: ?EKİM AYI SONUNDA TÜRK ÜRÜNLERİ RUSYA´YA GELMEYE BAŞLAYACAK?

konomi Bakanı Nihat Zeybekci, Rusya ile tarım ürünlerinde kısıtlamaya tabi hiçbir ürün kalmadığını belirterek, "Ekim sonu itibarıyla gerek domateste gerekse diğer tarım ürünlerinde Türkiye ürünleri Rusya´ya gelmeye başlayacak.? dedi.

Zeybekci, Rusya Federasyonu´na bağlı Tataristan Cumhuriyeti´nin başkenti Kazan´da düzenlenen ?Rus-Türk Hükümetlerarası Karma Ekonomik Komisyonu 15. Dönem Toplantısı? sonrasında, basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu.

Toplantı kapsamında Rusya ile Türkiye arasındaki tüm konuların değerlendirildiğini dile getiren Zeybekci, ?Bizim Türkiye-Rusya ilişkilerinde ticari ekonomik ilişkilerdeki ana prensibimiz, iki ülke arasındaki ticaretin, yatırımın ve ekonominin önünde hiçbir engelin olmaması.? diye konuştu.

´İKİ ÜLKE ARASINDA ENERJİ ALANINDA DA HİÇBİR ENGEL YOK´

Türkiye ve Rusya arasında enerji alanında da hiçbir engel olmadığının ve tüm süreçlerin uygun şekilde devam ettiğinin altını çizen Zeybekci, şöyle konuştu: ?İki ülke arasındaki sanayi ürünlerinde ve sanayideki iş birliği anlamında da son derece olumlu yaklaşımlar devam etmektedir. İki ülke arasında milli paralarla Rus rublesi ve Türk lirasıyla alışverişleri de değerlendirdik. Artı iki ülkenin yatırım fonlarının ortak fon kurarak, gerek iki ülkede gerekse de üçüncü ülkelerde Türk ve Rus şirketlerinin desteklenmesi konusunu çok yakından takip ediyoruz ve bunu da mutlaka ete kemiğe büründürüp hayata geçireceğiz.?

Türk taşımacılarının ve tır şoförlerinin vize sorunu konusunda pozitif yaklaşımlarından dolayı Rusya tarafında teşekkür eden Zeybekci, ?Bu konuda Rusya Dışişleri Bakanlığının yaklaşımlarını gördük ve konuya ilişkin yakında sonuç alacağımızı düşünüyorum.? dedi.(HABER MERKEZİ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı