NİSAD, TÜRİB, LİDAŞDER ve Adana Ticaret Borsası ile Adana’da
EKONOMİ 26.06.2023 12:34:00 803 0

NİSAD, TÜRİB, LİDAŞDER ve Adana Ticaret Borsası ile Adana’da

‘Mısır Üretimi, Lisanslı Depoculuk ve Türkiye Ürün İhtisas Borsası Değerlendirmesi’ konulu bir panel düzenledi. Organizasyonda lisanslı depoculuk sektörü tartışıldı.

Türkiye’de nişasta sektörünü temsil eden çatı kuruluş olan Nişasta Sanayicileri Derneği (NİSAD) Türkiye Ürün İhtisas Borsası (TÜRİB), Tarım Ürünleri Lisanslı Depo ve Yetkili Sınıflandırıcı Şirketleri Derneği (LİDAŞDER) ve Adana Ticaret Borsası paydaşlığında, Adana Ticaret orsası Konferans Salonu’nda ‘Mısır Üretimi, Lisanslı Depoculuk ve Türkiye Ürün İhtisas Borsası Değerlendirmesi’ konulu bir panel gerçekleştirdi. Kurumların çiftçileri de ağırladığı organizasyonda sektörün önde gelen kurumlarının temsilcileri çiftçi, tüccar ve sanayici için büyük önem taşıyan lisanslı depoculuğu tartıştı.

NİSAD Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Başaran, Adana Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı

Şahin Bilgiç ve Adana Tarım İl Müdürü Muhammet Ali Tekin, açılış konuşmalarını yaptı. Ardından NİSAD Genel Sekreteri İsmail Kemaloğlu moderatörlüğünde düzenlenen panelde lisanslı depoculuk sektörü masaya yatırıldı.

LİSAŞDER üyesi Adnan Numanoğlu Türkiye’de lisanslı depoculuğun geldiği nokta, kapasitesi ve bölgesel bazdaki durumu hakkında bilgi verdi. Lisanslı depoculuğun çiftçi, tüccar, sanayici için neyi ifade ettiği, önümüzdeki süreçte depoculuğun gelişme trendlerinin nasıl seyredeceği gibi genel konularda katılımcıları aydınlattı. Sözlerini “Lisanslı depo işletmeleri olarak, yüksek yatırım ve işletme maliyetlerine rağmen ayakta kalarak; ürün ticaretinin gelişimine, üretimin sürdürülebilirliğine ve gıda güvenliğine katkı sağlamaya; çiftçilerimize, sektörümüze ve tüketicilerimize hizmet etmeye devam edeceğiz” diyerek bitirdi.

NİSAD adına panele katılan Sunar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çomu, nişasta sektörünün mısır çiftçisi için neyi ifade ettiğini, özellikle toplantının yapıldığı Çukurova bölgesinde sektörün mısır üreticisine ve dış ticarete katkılarını anlattı. Nişasta sektörünün hem bölge hem Türkiye için öneminden, önümüzdeki süreçte inovatif anlamda ne gelişmeler olacağından bahsetti. Nişasta sanayinin sıfır atıkla sanayileşmeyi hedeflediğini ve sürdürülebilirliğin en önemli meseleleri olduğunun altını çizdi. 

Türkiye’nin tarımdaki ilk sivil toplum kuruluşu olan Adana Çiftçiler Birliği Derneği’nin başkanı Mutlu Doğru bölgedeki tarım dinamiklerinin nasıl değiştiğini, ne yöne doğru kaydığını anlatan bir konuşma yaptı. Ayrıca çiftçilerin nişasta sektörüne bakışı ve sektörün bileşenleriyle ilişkisini değerlendirdi.

TÜRİB Genel Müdür Yardımcısı Dr. Necla İ. Küçükçolak Ürün İhtisas Borsası’nı tanıttı ve işleyişini anlattı. “TURİB Lisanslı depo işletmecilerince oluşturulan elektronik ürün senetleri ile elektronik ürün senetlerine dayalı vadeli işlem sözleşmelerinin ticaretinin yürütülmesini sağlamak üzere borsacılık faaliyetinde bulunur” dedi. TURİB’in misyonunun tarım sektörünün ve ülkemiz ekonomisinin istikrarlı büyümesine destek olmak; vizyonunun ise tarım paydaşlarının etkin piyasa oluşumu kapsamında bir araya geldiği uluslararası sisteme entegre bir mübadele platformu haline gelmek olduğunun altını çizdi.

NİSAD (Nişasta Sanayicileri Derneği) Hakkında: Nişasta Sanayicileri Derneği (NİSAD) Türkiye’de nişasta sektörünü temsil eden çatı kuruluştur. NİSAD gücünü sektörel birliktelikten alacak şekilde, dürüstlük, güven ve samimiyet temeline sahip bir yapı ile çalışmalarını sürdürmektedir. Nişasta sanayinin geliştirilmesi, ihtiyaçlarının belirlenmesi ve karşılanması, sektör ürünlerine ilişkin veri ve bilgilerin kamuoyu ile paylaşılması, sektörün ortak haklarının korunması, uluslararası platformlarda Türk nişasta sanayinin en etkin biçimde temsili amacıyla çalışmalarını sürdürmektedir. NİSAD’ın üyeleri Amylum Nişasta San. Ve Tic. A.Ş., Cargill Tarım Sanayi Ve Ticaret A.Ş., GSF Gıda Sanayi Fab. Ür. San. Ve Tic. A.Ş., Tat Nişasta San. Ve Tic. A.Ş., Ak Nişasta San. Ve Tic. A.Ş., Sunar Mısır Entg. Tesis. San. Ve Tic. A.Ş., Beşan Nişasta Gıda San. Ve Tic. A.Ş, ve Omnia Nişasta San. Ve Tic. A.Ş., şirketleridir.(Fİ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Harb-İş,“Ücretler yeniden düzenlenmeli “

"YENİLENEBİLİR ENERJİ NASIL TÜRKİYE’NİN ELEKTRİK ÜRETİM KAYNAĞI OLABİLİR"

"Bağımsız olmayan bir Kurulun vereceği karar tartışılır!"

MB Başkanı’ndan enflasyonla ilgili “yol haritası” mesajı

Türkiye, dünya lideri

“İş dünyasının finansmana erişimi kolaylaştırılmalıdır”

TOYP BAŞVURULARINDA SON TARİH 31 AĞUSTOS

Türk Telekom’un “Dijital Türkiye: Yeni Bir Gelecek” temalı Faaliyet Raporu’na 3 ödül

Türkiye’de dijital bankacılığa ilgi artıyor

R+T TURKEY FUARI’NDA HEDEF UZAK PAZARLAR

“TOPLU SÖZLEŞME TİYATROSU SONA ERDİ”

“DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR”

Ekonominin kalbi TOBB'da attı

"Emlak zenginleri İstanbul depremi sonrası fakir kalabilir"

Şahin Bilgiç, TOBB Ekonomi Şurası’na katıldı, üyelerinin taleplerini iletti

Dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümde hasat başladı

DÜNYA TAHIL PİYASASINA ‘TAHIL KORİDORU’ ETKİSİ

MYK VE ADASO ARASINDA YETKİLENDİRME PROTOKOLÜ İMZALANDI

"Her 100 kişiden 90’ı Su Yalıtımı Yönetmeliği’nden önce yapılan binalarda oturuyor"

R+T TURKEY FUARI’NDAN İHRACAT SEFERBERLİĞİ

"KRUVAZİYER YOLCU SAYISI % 66,7 ARTTI, FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ"

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı