“NEDEN MÜLTECİLERİ GÖNDERİP ORADA KALMALARINI SAĞLAMIYORSUN?”
SİYASET 22.04.2022 16:06:00 1225 0

“NEDEN MÜLTECİLERİ GÖNDERİP ORADA KALMALARINI SAĞLAMIYORSUN?”

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç,  İçişleri Bakanına, “Madem bayramda giden Suriyelilerin yüzde 60'ı orada kalıyor, gönder onları orada kalsınlar” dedi

Türkiye'nin dünyada eşi benzeri olmayan bir göç istilasında sınırlarını düzgün tutamadığını öne süren Özkoç, "Bu göç istilasında diğer ülkelerle doğru diploması kurup, bunun yükünü sadece Türkiye'nin çekmesini engelleyemediler. Diğer ülkeler göçmenlere karşı sınırlarını kapattılar ama o sırada siz başka bir ülkenin nüfusu kadar mültecinin Türkiye'ye girmesini sağladınız. Onların arasında kaç tane terör örgütü militanı girdi? Kendi ülkenin sınırları bu halde olursa elini kolunu sallayan Türkiye'ye girer." değerlendirmesinde bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "Suriyelilerin bayramda gitmelerine izin vermeyeceğiz." dediğini belirten Özkoç, "Madem bayramda giden Suriyelilerin yüzde 60'ı orada kalıyorsa, sen buradaki mültecileri neden bayramda gönderip orada kalmasını sağlamıyorsun?" diye sordu.

Türkiye'de 3,5 milyon hanenin elektriğinin kesik olduğunu belirten Özkoç, bu hanelerde yaşayan çocukların karanlıkta bayramı kutlayacaklarını, Kemal Kılıçdaroğlu'nun içini acıtanın bu olduğunu ifade etti.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun, elektriğe yapılan zamlar geri çekilmezse elektrik faturasını ödemeyeceğini, karanlıkta tüm dünyaya sesleneceğini söylediğini anımsatan Özkoç, "Gerçek bir lider, ülkesinin çocuklarına bunu yaşatmamalıydı. Kılıçdaroğlu, çözüm önerilerini de söyledi. Ancak tüm bu önerilere karşı iktidar kulaklarını tıkadı. Onun için varsa yoksa beşli çete. Bu iktidarın ekonomik politikaları yüzünden 3,5 milyon hane ve oradaki çocuklar 21. yüzyılda bayrama karanlıkta girecekler. Kılıçdaroğlu da onlarla beraber karanlıkta ve onların sesini tüm dünyaya duyurarak girecek." diye konuştu.

"Terörü bitirdik" denildiği zamanda iki bombanın patladığını ifade eden Özkoç, önemli olanın bombalar patlamadan önlemek olduğunu söyledi.

"Seçim öncesinde ve seçim aralarında tüm Türkiye'de bombaların patlamasına, masum insanların can vermesine tekrar neden olursanız, CHP olarak bunun hesabını sonuna kadar sizden soracağız." ifadesini kullanan Özkoç, "Birileri yine düğmeye basıp oyunlar oynuyorsa, 'terörü bitirdik' dediğiniz bu günlerde bombalar patlıyorsa bunun arkasında ne var ne yok sonuna kadar gideceğiz." dedi.

Verdikleri bir soru önergesine, Tarım ve Orman Bakanı'nın "Orman yangınları için 20 uçak ve 25 helikopter ile hazır oldukları" cevabını verdiğini anımsatan Özkoç, "Sizin söylediğiniz hiçbir şey doğru çıkmadı. Orman yangınları çıkmaya başladığı zaman mazeretlerin arkasına sığınırsanız bunun hesabını soracağız." diye konuştu.

Özkoç, çiftçilerin zor durumda olduğunu, son bir ayda 75 bin çiftçinin ekimi bıraktığını, son 10 yılda çiftçi sayısının yarı yarıya azaldığını söyleyerek, "Çiftçiler, bırakın Türkiye'yi doyurmayı kendi ailelerini doyuramıyorlar." yorumunu yaptı.

Emeklilikte yaşa takılanların taleplerini gündeme getiren ve emekli ikramiyelerinin artırılmamasını eleştiren Özkoç, "Sorun belli, Recep Tayyip Erdoğan, çare belli, Kemal Kılıçdaroğlu. CHP ve Millet İttifakı, bu ülkenin güçlü kaynaklarını bir avuç azınlığa değil milletiyle paylaşmaya hazır." dedi.

Bir gazetecinin, bazı AKP'lilerin "Kemal Kılıçdaroğlu'nun elektrik faturasını biz ödeyelim." sözlerini nasıl değerlendirdiği sorusuna Engin Özkoç, "Ana muhalefetin lideri, 3,5 milyon hanenin karanlıkta kalmalarına karşı faturasını ödemedi ve evinde mağdurların sesi olmak için bir direnişi sürdürüyor. Kemal Kılıçdaroğlu 'Derdi olan ben değilim, derdi olan 3,5 milyon hane. Eğer bu kadar vicdanlıysanız elektriği kesik olan komşunuz varsa onun faturasını ödeyin.' diyor." yanıtını verdi.

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı