NEBİH NAFİLE’DEN İKİ ŞİİR KİTABI:Gecenin Resmi/Güneş Hepimiz İçin
KÜLTÜR SANAT 21.08.2023 15:51:00 7204 0

NEBİH NAFİLE’DEN İKİ ŞİİR KİTABI:Gecenin Resmi/Güneş Hepimiz İçin

NEBİH NAFİLE’DEN İKİ ŞİİR KİTABI:Gecenin Resmi/Güneş Hepimiz İçin


Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat deprem felaketinde ailesi ile birlikte yaşadığı Hatay İli, Defne ilçesi, Armutlu Uğur Mumcu Bulvarı’ndaki evinden, göçük altından ufak sıyrık ve kırıklarla çıkan eğitimci, şair-ozan Nebih Nafile yaşam umudunu yitirmeden yazdıklarına yenilerini de ekleyerek iki şiir kitabıyla okurlarına yeniden merhaba dedi. Evi yıkılan, vefat eden hemşehrilerinin yası için bir süre sazına ve kalemine küsen Nebih Nafile, “Gecenin Resmi” 2.Baskı ve “Güneş Hepimiz İçin” adlı kitabının 4.Baskısını yeniden düzenleyerek Ankara Luna yayınlarından okurlarıyla buluşturdu. Bugüne kadar bir çocuk hikâye, bir ana sınıfı hikâye ve beş şiir kitabı yayınlanan şair Nebih Nafile okurlarına Ankara’dan umut olmaya devam ediyor.

Gecenin Resmi; 978-625-6474-43-7 ISBN numarası ile 96 sayfadan, Güneş Hepimiz İçin; 978-625-6474-42-0 ISBN numarası ile 96 sayfadan oluşuyor. Luna Yayınları 47344 sertifika numarasıyla Ankara’dan yayınlanmıştır.

 

25 BİN ADET KİTAP YOK OLDU

 

Yazılı açıklamada bulunan Kültür Kentleri Birliği Hatay İl Başkanı Nebih Nafile; “Yüreğimizdeki yarayı anlatmaya kelimeler yetmez. Benimki beyhude bir çaba… Çocuklarımın anıları, eşimin orkide çiçek kolaksiyonu, yirmi beş binin üzerinde kitap dolu kütüphanem, mutluluğumuzun sımsıcak yuvası artık yok. Yara kabuk tutacak ama yaşadığımız depremin izleri asla silinmeyecek... Ancak insan, insanla daha güçlüdür. Okuma bilincimin açıldığı günden itibaren topladığım kitapları evimin bir odasında kütüphanelerde olduğu gibi rahatlıkla ulaşabilecek şekilde şiir, öykü, roman v.s şeklinde tasnif edip, yerden tavana kadar varan raflarda koruyor ve gerektiği zamanlarda okuyor/okutuyordum. Deprem anında eşim ve çocuklarımla birlikte üçüncü katta olan evimiz çöktü ve zemine oturduk. Üstümüzde kalan iki kat yan apartmana yaslanınca ailemle birlikte üzerimize yıkılan duvarların, beton yığınlarının arasından gün ışığına ulaşmaya çalıştık. Oradan çocuklarımız Merih ve Ekin’in yönlendirmesiyle çıkabilmiştik. Çıplak ayakla yeniden yaşama merhaba dedik.

Öğretmen, şair-ozan, müzisyen, radyo programcısı, köşe yazarı olarak her an yaşamla, yaşamın güzellikleriyle olup, çirkinliklerin de farkında olarak; yaşamın akışında, umudun sesinde saz çalarak, türkü söyleyerek, şiir yazarak başta çocuklarım ve öğrencilerim olmak üzere etrafımdaki insanlarla çoğalma hedefindeyim.

Luna Yayınları sahibi, meslektaşım sevgili Mustafa Şimşek sabır ve titizlikle yanımda olarak, eşimin de desteği ile kitaplarımın yeni baskılarını siz kıymetli dostlarımla buluşturmanın mutluluğunu yaşıyorum. Büyük acılar, korku ve endişe dolu günlerin ardından dostlarımızın desteği ile yeniden yaşama tutunuyoruz. Bu vesile ile yanımızda olan bütün dostlarıma kendim ve ailem adına teşekkür ediyorum. Güneş, hiçbir zaman doğmayı bırakmaz. Umarım, daha aydınlık yarınlar yakındır. Güneşimiz hiç sönmesin...” dedi.

 

NEBİH NAFİLE KİMDİR?

 

01 Mart 1969 tarihinde Hatay’ın Antakya ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini doğduğu ilde tamamladı. 1992’de Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Mobilya İçmimarı ve Dekorasyon bölümünden mezun oldu. Aynı yıl öğretmen olarak göreve başladı. Yerelde ve ulusalda birçok edebiyat dergilerinde şiir ve yazıları yayımlandı. 2006 yılından bu yana düzenli olarak Antakya’da Özyurt Gazetesi, Hatay Gazetesi, Ankara’da Kurtuluş gazetesinde “Güneş Hepimiz İçin” adıyla köşe yazarlığı yapmaktadır.
Musa Eroğlu, Sabahat Akkiraz, Cengiz Özkan, İsmail Altunsaray, Edip Akbayram gibi Türk Halk Müziği sanatçıları ile aynı sahneyi ve ortamı paylaştı. Yurt içi ve yurt dışında televizyon programlarına da katıldı. Her hafta kendi hazırladığı şiir ve türkü radyo programını canlı performansla sunmaktadır.

Türkiye Edebiyatçılar Derneği’nin Antakya Temsilciliğini yaptı. Haziran 2018’den itibaren Kültür Kentleri Birliği Hatay İl Temsilcisi olarak sanat ve kültürel etkinliklere devam etmektedir.

Evli ve üç çocuk babasıdır.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

“STOA FELSEFESİ VE TARSUS'TA STOACILIK”KİTABI ARATOS YAYINLARI’NDAN ÇIKTI

ADANA ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ KISA FİLM FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

ADANA’DA BAĞLAMA GÜNLERİ’NİN İKİNCİSİ GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Düş ve Gerçek Arasında Çareli Çaresiz Çizgiler Kitabı

Sanatçı Selva Özelli Solo Sergisi ile ABD’de

“Doktordan Az Kullanılmış” bu defa bir kitap adı

HÜSEYİN SÖZLÜ, "AĞUSTOS AYI TÜRK'ÜN ZAFER AYIDIR"

İZMİT ALTIN PİŞMANİYE ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNE VERİLDİ

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ‘’BELGESEL FİLM YARIŞMASI’’ FİNALİSTLERİ BELİRLENDİ

EMEKLİLERİN YENİ ADRESİ ‘EMEKLİ KÜTÜPHANESİ’

İZMİR KULLUK İLE TANIŞIYOR

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

“Soul Müziğin Diva”sı Imany, 7 Eylül’de Türkiye’de

‘ÇOK YAŞA CUMHURİYET’ ÖDÜLLÜ BESTE YARIŞMASI BAŞVURULARI İÇİN SON HAFTA!

TÜRK RESSAMLARIN LONDRA ÇIKARMASI!

YILDIZ TOZU KARAKTER ANALİZLERİ

"ZAFERİN RENGİ" GÜÇLÜ OYUNCU KADROSU İLE ÇEKİMLER İÇİN GERİ SAYIMA BAŞLADI!

Büyükşehir ve YEDAM’dan bağımlılıkla mücadelede iş birliği

AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI’NDA TÜM TÜRKİYE "ŞEHRİNİ KEŞFEDECEK- GELECEK ENERJİSİNİ KORUYACAK!”

12. ULUSLARARASI İZMİT PİŞMANİYE, MÜZİK ve DANS FESTİVALİ,25-27 AĞUSTOS’TA

‘’20. GELECEĞİN SİNEMASI’’ YARIŞMASININ JÜRİ ÜYELERİ AÇIKLANDI

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı