MYK TOPLANTISI SONRASINDA  HDP’DEN  CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ KONUSUNDA AÇIKLAMA
SİYASET 4.03.2023 19:49:00 1001 0

MYK TOPLANTISI SONRASINDA HDP’DEN CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ KONUSUNDA AÇIKLAMA

Sancar ,Kılıçdaroğlu’nun adaylığı konusunda, “Elbette gelişmeleri takip edeceğiz. Kurullarımızda ve ittifak güçlerimizle birlikte değerlendireceğiz. Tutumunuzu da bu süreçlerin sonucunda ortaya koyacağız,” dedi

Gazetecilerin, "Kemal Kılıçdaroğlu dün akşam 'Soframızı büyütmek istiyoruz' dedi. Eğer Millet İttifakı beş parti olarak yoluna devam etme kararıyla Kılıçdaroğlu'nun adaylığı yönünde açıklama yaparsa Emek ve Özgürlük İttifakı olarak bir tutumunu var mıdır" sorusuna Sancar, ““Bizlerin bu konuda hangi yolu ve yöntemi izleyeceğimiz daha önce defalarca sözcülerimiz ve temsilcilerimiz tarafından açıklanmıştır,” yanıtını verdi.

Bugün saat 14.00'te başlayan MYK toplantısının ardından HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar açıklama yaptı. Sancar, "Türkiye halklarının gönlü rahat olsun, bizler buradayız, hep birlikte değiştireceğiz ve hep birlikte kazanacağız. Gün umudu ve ortak mücadeleyi daha da büyütme günüdür. HDP bu konuda üzerine düşen bütün sorumluluklarının farkındadır. Bu sorumlulukları yerine getirecek birikime, iradeye ve kararlılığa sahiptir" dedi.

Mithat Sancar, şunları söyledi:

 “Türkiye siyasetinde son günlerde yaşanan gelişmeleri gözeterek, çalışmaları sürdürmenin, halkların demokratik ve ortak geleceğinin inşa edilmesinde hayati önemde olduğunun farkındayız. Kimsenin kuşkusu olmasın ki HDP olarak alacağımız sorumlu kararlar, Türkiye halklarının demokrasi, eşitlik, adalet, özgürlük ve barış hasretini ve ihtiyacını karşılamayı hedeflemektedir. 85 milyonun tamamına kazandıracak bir anlayışla harekete geçiyoruz. Hep birlikte kazanmak için birliği ve beraberliği artırmak, en geniş demokrasi ittifakı politikalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Toplumsal uzlaşı, özgür siyaset ve evrensel insanlık değerlerini, demokrasi ve hukuk ilkelerini esas alarak üçüncü yol mücadelemizi büyütüyoruz."

"İkinci yüzyılında cumhuriyeti demokrasi ile buluşturup bütünleştirmenin yolu baskı ve hukuksuzluklarla, ayak oyunları ve toplum mühendisliğiyle siyaseti dizayn etme çabaları karşısında toplumsal barışı, adaleti ve demokratik siyaseti tavizsiz savunmaktır.

“CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYI SÜRECİNİ DEPREM SONRASI YENİDEN DEĞERLENDİRİYORUZ”

Gazetecilerin, "Kemal Kılıçdaroğlu dün akşam 'Soframızı büyütmek istiyoruz' dedi. Eğer Millet İttifakı beş parti olarak yoluna devam etme kararıyla Kılıçdaroğlu'nun adaylığı yönünde açıklama yaparsa Emek ve Özgürlük İttifakı olarak bir tutumunu var mıdır" sorusuna Sancar, şu yanıtını verdi:

“Bizlerin bu konuda hangi yolu ve yöntemi izleyeceğimiz daha önce defalarca sözcülerimiz ve temsilcilerimiz tarafından açıklanmıştır. Elbette gelişmeleri takip edeceğiz. Kurullarımızda ve ittifak güçlerimizle birlikte değerlendireceğiz. Tutumunuzu da bu süreçlerin sonucunda ortaya koyacağız.”

Cumhurbaşkanlığı adayıyla ilgili bir başka soruya Sancar, “Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda nasıl bir yol izleyeceğimizi depremden önce açıklamıştık. Ancak depremin yarattığı sarsıntı ve büyük yıkım, bizleri bu süreci yeniden değerlendirme kararına yöneltmişti. Bu süreci yeniden değerlendirme çalışmalarımız devam etmektedir. Hem kurullarımızda hem de ittifak güçlerimizde bu değerlendirmeleri yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz” yanıtını verdi. (HABER MERKEZİ)

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı