Müzeyyen Şevkin, Milli Eğitim Bakanı’nı istifaya çağırdı
SİYASET 17.08.2023 09:53:00 508 0

Müzeyyen Şevkin, Milli Eğitim Bakanı’nı istifaya çağırdı

Şevkin, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in, kendi partisinden olmayan belediye başkanlarıyla yönetilen bölgeler için yaptığı açıklamaya tepki gösterdi, meclise soru önergesi sundu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in istifa etmesi gerektiğini vurguladı.
Bakan Tekin’in, 16 Ağustos 2023 Çarşamba günü Adana’da gerçekleşen “2023 Şehir Buluşmaları Programı”nın ardından basın mensuplarının hasarlı okul yanlarındaki hasarlı binalara ilişkin sorulan soruya talihsiz bir cevap verdiğini kaydeden Dr. Şevkin, Bakanın yanıtlaması istemiyle meclise soru önergesi sundu.
Bakan Tekin’in, verdiği yanıtta aynen, “Okul yanlarındaki binalarla ilgili de inşallah yerel seçimlerde bizimle, merkezi otoriteyle uyumlu çalışacak bir belediye başkanı seçildiği zaman yanlarındaki problemleri de çözmüş olacağız” dediğini hatırlatan Dr. Şevkin, “Eğitim-öğretimden sorumlu bir bakan olarak toplumu ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı beyanlarda bulunmanız sorumluluk bilincinize ve devletin en önemli kurumlarından biri olan Milli Eğitim Bakanlığı makamına yakışmamıştır” diye konuştu.
“ANAYASAYA AYKIRI DAVRANIŞ”
Önergesinde hasarlı okul binaları ile bu okulların yanındaki bağımsız binaların sayısını, isimlerini de sorgulayan Dr. Şevkin, “Milletimizin tercihiyle seçilen CHP’li belediye başkanlarımız, dil, din, renk, ırk ve siyasi parti tercihi ayrımı yapmadan eşit hizmet anlayışıyla hareket etmektedir.  Devleti oluşturan tüm kurumların da vatandaşı ayrıştırmadan, siyasi tercihlerine saygı duyarak, Anayasa’nın eşitlik ve eşit hizmet ilkesine göre davranmak zorundadır” dedi.
DR. ŞEVKİN, BAKANIN, ‘OTORİTE’ AÇIKLAMASINA DİKKAT ÇEKTİ
Dr. Şevkin, ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti yönetimini ‘otorite’ olarak değerlendiren Bakan Tekin’in, hukukun üstünlüğü, kuvvetler ayrılığı ve demokratik yönetim anlayışının yoksunluğunu da kanıtlar nitelikte konuştuğunu, tüm bu unsurların istifayı gerektirdiğini dile getirdi. Dr. Şevkin, “Ayrıca depremlerde hasarlı binaların yıkılıp yıkılmayacağı konusu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın sorumluluğundadır. Kaldı ki; 6 ay önce yaşanan ve 51 binden fazla insanımızı yitirdiğimiz bunca acıdan sonra yaptığınız bu açıklama insanların hayatını hiçe saymak ve resmen siyasete alet etmektir” ifadelerine yer verdi.

DETAYLI SORULARA YANIT BEKLENİYOR
CHP’li Dr. Müzeyyen Şevkin’in Bakan Tekin’e yönelttiği ve cevaplandırmasını istediği sorular şöyle:
Bu  bağlamda

1-    Adana’da kaç okul ağır hasarlı, kaç okul orta hasarlı olarak yıkılmayı beklemektedir? Bu okulları isimleriyle açıklar mısınız? Yıkılacak okulların hangileri aynı yere hangileri başka yerlere yapılacaktır? İsim isim açıklar mısınız?

2-    Deprem bölgesini oluşturan 11 ‘İl’de kaç okul ağır hasarlı, kaç okul orta hasarlı olarak yıkılıp yeniden yapılmayı beklemektedir? Tüm deprem bölgesindeki ağır ve orta hasarlı okulların isimlerini açıklar mısınız? Deprem bölgesinde yıkılacak okulların hangileri aynı yere hangileri başka yerlere yapılacaktır? İsim isim açıklar mısınız?

3-    Adana’daki orta hasarlı okulların yanındaki kaç bağımsız bina orta hasarlıdır?

4-    Deprem bölgesini oluşturan 11 ‘İl’deki orta hasarlı okulların yanındaki kaç bağımsız bina orta hasarlıdır?

5-    Adana’da basın mensuplarının sorularını yanıtlarken, “Merkezi otoriteyle uyumlu çalışacak bir belediye başkanı” savıyla neyi kastettiniz?

6-    Depremlerde hasarlı binaların yıkılıp yıkılmayacağı konusu Milli Eğitim’in mi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın mı sorumluluğundadır?

7-    Şubat ayında yaşanan ve 51 binden fazla insanımızı yitirdiğimiz bunca acıdan sonra yaptığınız bu açıklama insanların hayatını hiçe saymak ve resmen siyasete alet etmek değil midir?

8-    Türkiye Cumhuriyeti’nin yönetim biçimi nedir? Türkiye, otoriter bir rejimle mi yönetilmektedir?

9-    2024’teki yerel seçimlere kadar partinize mensup olmayan belediye başkanlarınca yönetilen deprem bölgesindeki şehirlerde hasarlı okul binaları ve bu okulların yanındaki hasarlı bağımsız binalarla ilgili hiçbir işlem yapmayacak mısınız?

10- 2024’te gerçekleşecek yerel seçimlerde örneğin Adana’da CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı seçimi kazandığı takdirde hasarlı okul binalarına ve bu hasarlı okul binalarının yanındaki hasarlı bağımsız binalara dokunmayıp, insanları ölüme mi terk edeceksiniz?

11- Açıklamanıza göre tüm şehirlerdeki belediyeler partinizden olursa hizmet üretilecek, aksi halde hizmet sunulmayacak mıdır? Bu nasıl bir yaklaşımdır? Açıklar mısınız?

12- Bundan sonraki açıklamalarınızda sorumluluk duygusuyla hareket edecek misiniz? Bakanlığınızın gerektirdiği görevleri yerine getirecek misiniz?

13- İstifa etmeyi düşünüyor musunuz?

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı