MUHARREM ERKEK: ?ADALETSİZLİĞİ BİR YANGINDAN ÇOK DAHA ÇABUK SÖNDÜRMELİYİZ?
SİYASET 2.11.2016 14:32:14 361 0

MUHARREM ERKEK: ?ADALETSİZLİĞİ BİR YANGINDAN ÇOK DAHA ÇABUK SÖNDÜRMELİYİZ?

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ hakkında verilen gensoru önergesiyle ilgili CHP Grubu adına konuşan CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek; adaletin içinde bulunduğu duruma, FETÖ-AKP ilişkilerine, Başkanlık sistemine, Cumhuriyet Gazetesi´ne yapılan hukuksuz

Çanakkale Milletvekili Erkek´in konuşması şöyle:

Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; Anayasa´ya aykırı uygulamalar, evrensel hakların ihlali, yaşanan hukuksuzluklar, haksızlıklar, adaletsizlikler nedeniyle Adalet Bakanı Sayın Bekir Bozdağ hakkında verilen gensoru önergesi üzerinde Cumhuriyet Halk Partisi Grubu adına söz almış bulunmaktayım. Yüce Meclisi saygıyla selamlıyorum.

Sözlerime başlamadan önce, bizim için çok önemli iki hususu vurgulamak istiyorum. İlki, Sayın Bülent Tezcan´a yapılan silahlı saldırı; şiddetle ve nefretle bu kürsüden de kınıyoruz. OHAL döneminde bireysel silahlanmayı kolaylaştırıcı tedbirler alıyorsunuz. Oys Sayın Adalet Bakanı, adaletin hâkim olduğu yerde silahın yeri kesinlikle yoktur.

İkincisi, Cumhuriyet gazetesi. Sizleri tebrik ediyorum, siz "Fetullah Gülen Hoca Efendi Hazretleri" derken "FETÖ" diyen ve FETÖ´yle mücadele eden Sayın Hikmet Çetinkaya´yı OHAL sürecinde gözaltına aldırdınız. Evet, Hikmet Çetinkaya´nın "Fethullah Gülen´in 40 Yıllık Serüveni" adlı kitabı ki bu serüvenin önemli bir bölümünde siz de aynı menzile birlikte yürüdünüz. "OHAL devlete karşı ilan edilmişti." dediniz, oysa görüyoruz ki OHAL devletle birlikte gazetecilere, akademisyenlere, demokrasiye ve özgürlüklere karşı da ilan edilmiş.

Değerli milletvekilleri, 24 Temmuz Taksim Manifestomuzda da vurguladığımız gibi, 15 Temmuz darbe girişimi parlamenter demokrasimize karşı gerçekleştirilmiştir. Peki, 15 Temmuz neden yaşandı? On dört yıldır "istikrar" adı altında tek başına yönetiyorsunuz, ülkemizi demokratikleştirmek için çok önemli olan adımları atmadınız, bunlardan iki tanesi; Siyasi Partiler Kanunu ve Seçim Kanunu. 12 Eylül darbe hukukunu tahkim ettiniz. Özellikle son yaptığınız düzenlemeyle üniversitelerde rektörlük seçimlerini kaldırırken bizi 1981´e yani Kenan Evren dönemine geri götürdünüz. Bakın, eğer bir siyasi parti 550 milletvekili adayının tamamını birkaç kişinin iki dudağı arasında belirliyorsa ve bunu millete sunuyorsa millî iradeden bahsetmesi büyük bir çelişki ve istismardır. Bir anayasasızlık ve hukuksuzluk süreci yaşattınız. Anayasa´nın "Başlangıç" kısmının beşinci paragrafında laiklik ilkesi gereğince kutsal din duygularının devlet ve politika işlerine kesinlikle karıştırılamayacağı yazılı olduğu hâlde, siz camiye, kışlaya, adliyeye siyaseti soktunuz ve sonuç olarak ülkemizi yarı otoriter melez demokrasi sınıfına soktunuz. 15 Temmuz darbe girişimine bizi götüren sebeplerin arasında bunlar da büyük önem arz etmektedir. On dört yıllık tek başına iktidarınız sürecinde aynı menzile birlikte yürüdüğünüz bir yapı da tabii ki var. Devletin tüm kurumlarının Fetullah Gülen Cemaati´ne yani bir terör örgütüne teslim edildiğini bu süreçte gördük. Sayın Adalet Bakanı Amerika´da Amerika´yı uyardı, dedi ki: "Eğer siz tedbir almazsanız, on yıl sonra neyle karşılaşacağınızı bilemezsiniz." Peki, Sayın Adalet Bakanı, siz niye tedbir almadınız? Bakın -siz hukukçusunuz, ben de hukukçuyum, bu Meclis altında çok değerli hukukçular var- kasten, bilerek ve isteyerek tedbir almadınız. Bunun kanıtı 2004 tarihli Millî Güvenlik Kurulu kararıdır. Eğer siz bu Millî Güvenlik Kurulu kararı uyarınca gereğini yapmıyorsanız, bu kararı yok sayıyorsanız, "Bu kararı biz tanımıyoruz." diyorsanız; o, kasten hareket etmektir.(HABER MERKEZİ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı