Mücevher İhracatçıları Birliği ve JTR dev bir eğitim kampanyasına imza attı
GÜNDEM 11.06.2023 11:28:00 700 0

Mücevher İhracatçıları Birliği ve JTR dev bir eğitim kampanyasına imza attı

Türkiye'nin Mücevher Teknolojileri Araştırmaları Merkezi JTR tarafından Mücevher İhracatçıları Birliği için düzenlenen pırlanta eğitiminin ilk etabı tamamlandı.

Pırlanta eğitimini tamamlayan 700 kişi sertifikalarını almaya hak kazandılar. Diplomalar, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan ve Mücevher İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Yakın’ın da katıldığı bir törenle sahiplerine verildi.

Mücevher İhracatçıları Birliği aylardır süren bir eğitim maratonunun ilk etabını tamamladı. MİB himayesinde, Türkiye’nin Mücevher Teknolojileri Araştırmaları Merkezi (JTR) tarafından 700 kişiye verilen pırlanta eğitimlerinin ilk etabı tamamlandı. Eğitimlerini tamamlayanlara diplomaları Dış Ticaret Kompleksi’nde düzenlenen törenle verilirken, törene Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan ve Mücevher İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Yakın da katıldılar.

Eğitim programı hakkında bilgi veren JTR CEO’su Mehmet Can Özdemir, aylar süren eğitim maratonunu özetleyerek bu maratonda özveriyle çalışan tüm eğitmenlere teşekkür etti. Kısa süre önce dünya çapında akreditasyon kuruluşları tarafından onaylanan dünyanın en nitelikli 2 laboratuvarından birini Türkiye’nin mücevher endüstrisine kazandırmaktan gurur duyduklarını anlatan Özdemir; “Türkiye’mize gurur verecek başarılara imza atıyoruz. Teknoloji geliştirerek, mücevher raporu vererek ihracatımızın kalitesini yükseltiyoruz. Artık firmalarımız aldıkları ürünlerin ne kadar gerçek olduğundan şüphe etmeyecekler. Tüm bilgi ve birikimimizi bir yandan da eğitime yönlendiriyoruz.” diye konuştu.

Eğitimlerin devam edeceğini duyuran ve kısa sürede 700 kişiye eğitim verilmesinin sektörün gururu olduğunun altını çizen Mücevher İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Yakın da şöyle konuştu:

“Göreve gelirken vaad ettik. İnsan kaynağımızın niteliğini yükselteceğiz ve sektöre nitelikli insanları kazandıracağız dedik. Bugün geldiğimiz nokta henüz başlangıç. Artık yabancı dil bilen, pırlantayı en yetkin uzmanlardan öğrenen insanlarımız özellikle turistik bölgelerde iş başında…. Biz her ne kadar TİM verilerinde görünmese de turiste yapılan satışın da ihracat olduğunu düşünüyoruz. Hem de doğrudan ihracat, nakliyesi, konşimentosu şusu busu yok. Bu şekilde işimizi ve kalitemizi daha da büyüteceğiz ve ülkemiz ekonomisine katkıda bulunmaya devam edeceğiz”

İhracatı geliştirmek için dünyanın bir ucundan diğerine koşturduklarını anlatan Yakın, mücevher ihracatçıları Birliği üye sayısını kısa sürede 936’dan yüzde 39 artışla1306’ya yükselttiklerini söyledi. Mücevher ihracatının deprem, sel, savaş dinlemeden geçen yıla göre yüzde 19,96 artış göstererek 2 milyar 717 milyon Dolara yükseldiğinin altını çizen Yakın TİM verilerine göre ihracatın yıl sonu itibariyle 7,5 milyar doların üzerine çıkmasını hedeflediklerini; dolaylı olarak yurt dışına yapılan satışlarla beraber sektörün ekonomiye katkısının 20 milyar doların üzerine olacağını söyledi.

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, konuşmasında hükümet olarak sanayicinin, üreten kesimin desteklenmesi için her türlü çalışmayı gerçekleştirdiklerini belirterek şöyle konuştu:

“Mücevher ihracatımız dünyada ilk 3 ülke arasında olmasına rağmen ciddi bir nitelikli personel açığı vardı. Bu tabi ihracatın da gelişmesinde önemli bir etken. Bugün burada 700 yeni arkadaşımızın pırlanta gibi katma değeri yüksek bir alanda eğitimi tamamlaması nedeniyle bulunuyoruz. Arkadaşlarımıza çalışma hayatında başarılar diliyorum. Bu kişiler sertifika alarak ürettiği ürünleri dünyaya pazarlayacak. Sektörde yaklaşık 6 bin imalatçı-ihracatçı firma var. Bu sayının da hızla artması ve daha çok kanaldan ihracat yapması önemli. Biz de bakanlık olarak gençlere yönelik KGF desteği veriyoruz. 35 yaşına kadar olan gençlerimiz desteklerden yararlanıp işlerini kurabilirler. Bugüne kadar her zaman yatırımcının, ihracatçının yanında olduk. Bu politikamızı sürdüreceğiz.”

Konuşmaların ardından eğitimini tamamlayarak sertifikalarını almaya hak kazananlarda diplomaları verildi. Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, MİB Başkanı Burak Yakın, MİB Başkan Yardımcısı Ayhan Güner, İMMİB Genel Sekreteri Armağan Vurdu, MİB Yönetim Kurulu üyeleri, JTR CEO’su Mehmet Can Özdemir diplomalarını verdikleri gençlerle birlikte gurur verici bir güne imza attılar.(Fİ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı