MOLDOVA´DAN TÜRK İŞ ADAMLARINA YATIRIM VE TİCARET DAVETİ
EKONOMİ 29.01.2017 14:34:21 433 0

MOLDOVA´DAN TÜRK İŞ ADAMLARINA YATIRIM VE TİCARET DAVETİ

Moldova´nın Ankara Büyükelçisi Igor Bolboceanu, Adana Ticaret Odası´nı ziyaret ederek, Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe ve Başkan Yardımcısı Mehmet Şahbaz ile iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesine yönelik görüş alışverişinde bulundu.

Yatırım ve işbirliği imkanlarının tespit edilmesine yönelik incelemelerde bulunmak üzere Adana´ya geldiğini belirten Moldova Büyükelçisi Igor Bolboceanu, halen oldukça düşük boyutlarda bulunan iki ülke arasındaki ticari ilişkileri canlandırmayı amaçladıklarını söyledi.

Ülkesinin ekonomisine ilişkin bilgi sunumunda bulunan Bolboceanu, özellikle hayvancılık ve tarımsal üretimin ön planda olduğunu vurguladı. Bolboceanu, ?Ülkemiz ekonomisi Türk yatırımcı ve girişimcileri için, gerek yatırım gerekse de ticaret bakımından önemli fırsatlar barındırmaktadır. İki ülke arasında karşılıklı yatırım ve ticaret anlaşmaları da imzalanmış olduğundan ve bu anlaşmalar gümrüksüz ticarete imkan verdiğinden; fırsatların etkin bir şekilde değerlendirilmesi halinde iki ülke ilişkilerini çok daha yukarılara taşıyabileceğimize inanıyorum? dedi.

Moldova Büyükelçisi Igor Bolboceanu´yu ATO´da görmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Atila Menevşe de, Adana ve Çukurova´nın yılda birden fazla ürün ekimine elverişli verimli toprakları ve iklimiyle Türk tarımında söz sahibi olduğunu, tarıma dayalı sanayisiyle de önemli konumda bulunduğunu söyledi.

Adana´nın tarımın yanı sıra, tekstil, konfeksiyon, gıda, makine, kimya, plastik, kauçuk, mobilya, ayakkabı sektörlerinde de ön sıralarda yer aldığını belirten Menevşe, ?Öncelikle Moldova ile Türkiye arasında hızlı bir şekilde işbirliğine girebileceğimiz sektörleri saptamamız gerekiyor. Bu kapsamda düzenleyeceğimiz karşılıklı ticaret heyetleri ziyaretleriyle iki ülke yararına olumlu sonuçlar alabileceğimize inanıyorum. Şu anda Adana Moldova ticaret hacmi yıllık 5 milyon dolar seviyesinde. Oysa bu rakamın en az 10 misli olması lazım. Moldova ile Türkiye arasında imzalanan ikili anlaşmaların sağladığı avantajları da kullanarak mevcut ticaret hacmini en üst seviyeye çıkarabiliriz. İlk aşamada önceliği tarım ve turizm sektörüne vermemizin daha sağlıklı sonuçlar alınmasını sağlayacağına inanıyorum. Bu ziyaretinizi, karşılıklı ilişkilerimizin ilk adımı olarak değerlendiriyor, Adana ile Moldova ilişkilerine yeni açılımlar kazandırmasını diliyorum? diye konuştu.

Görüşmenin son bölümünde ATO Başkanı Menevşe ile Büyükelçi Bolboceanu, ziyaretin anısına karşılıklı hediye takdiminde bulundular.

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Harb-İş,“Ücretler yeniden düzenlenmeli “

"YENİLENEBİLİR ENERJİ NASIL TÜRKİYE’NİN ELEKTRİK ÜRETİM KAYNAĞI OLABİLİR"

"Bağımsız olmayan bir Kurulun vereceği karar tartışılır!"

MB Başkanı’ndan enflasyonla ilgili “yol haritası” mesajı

Türkiye, dünya lideri

“İş dünyasının finansmana erişimi kolaylaştırılmalıdır”

TOYP BAŞVURULARINDA SON TARİH 31 AĞUSTOS

Türk Telekom’un “Dijital Türkiye: Yeni Bir Gelecek” temalı Faaliyet Raporu’na 3 ödül

Türkiye’de dijital bankacılığa ilgi artıyor

R+T TURKEY FUARI’NDA HEDEF UZAK PAZARLAR

“TOPLU SÖZLEŞME TİYATROSU SONA ERDİ”

“DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR”

Ekonominin kalbi TOBB'da attı

"Emlak zenginleri İstanbul depremi sonrası fakir kalabilir"

Şahin Bilgiç, TOBB Ekonomi Şurası’na katıldı, üyelerinin taleplerini iletti

Dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümde hasat başladı

DÜNYA TAHIL PİYASASINA ‘TAHIL KORİDORU’ ETKİSİ

MYK VE ADASO ARASINDA YETKİLENDİRME PROTOKOLÜ İMZALANDI

"Her 100 kişiden 90’ı Su Yalıtımı Yönetmeliği’nden önce yapılan binalarda oturuyor"

R+T TURKEY FUARI’NDAN İHRACAT SEFERBERLİĞİ

"KRUVAZİYER YOLCU SAYISI % 66,7 ARTTI, FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ"

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı