Mistik Atmosferde Evlenebileceğin Tarihi Mekanlar
YAŞAM 27.03.2023 14:48:00 717 0

Mistik Atmosferde Evlenebileceğin Tarihi Mekanlar

Tarihi davet alanlarında hayatının en anlamlı organizasyonlarından biri olan düğününü gerçekleştirebilirsin. Yaşanmışlıklarla dolu tarihi bir mekanda sevdiğin insana kocaman bir “Evet” diyebilirsin.

Bu tarz mekanlarda kendini huzurlu bir masalın içerisindeki ana karakter olarak hissedeceğinden yana hiç şüphemiz yok. Çünkü tarihi mekanların tam olarak nostaljik ve mistik bir atmosferi var. 

Neredeyse tüm şehirlerde düğün organizasyonları için hizmet veren tarihi mekanlar mevcut. Yalı, saray, köşk, sarnıç, konak, kervansaray veya kasır gibi alışılagelmişin dışında, farklı mekanlarda organizasyonunu yapabilirsin. Düğününü ister açık istersen de kapalı davet alanlarında, dilediğin mevsimde gerçekleştirebilirsin. İstersen bir konsept belirleyip buna göre bir mekan seçebilirsin. Kriterlerinle örtüşen, beklentilerini karşılayan mekanı rahatlıkla bulabilirsin. 

Tarihi mekanların davet alanlarında evlenmeyi düşünüyorsan çok şanslısın. Çünkü opsiyonların bir hayli fazla. Uygun, ortalama ya da daha yüksek fiyatlar karşılığında tarihi mekanların hizmetlerinden yararlanabilirsin. Dilersen ihtişamlı, dillere destan bir düğün organize edebilirsin. Arzu edersen daha sade ve samimi bir mekanda organizasyonunu yapabilirsin. Kalabalık veya butik bir düğün gerçekleştirebilirsin.

Tarihi Mekanda Evlenmenin İncelikleri

Tarihi bir mekanda evlenmeyi planlıyorsan bazı unsurları dikkate alman gerekiyor. Bu unsurlar belirlemiş olduğun kriterler doğrultusunda farklılıklar gösterebiliyor. Evlenirken; bütçen, konuk sayın ve almak istediğin hizmetler gibi pek çok faktörü göz önünde bulundurman lazım. Düğün organizasyon mekanını mutlaka bu unsurlara göre seçmelisin. Bu noktada tarihi mekanların çeşitli davet alanlarında hizmet verdiğini de belirtelim.

Nostaljik düğün organizasyonunu nerede yapmak istediğine karar vermelisin. Dilersen deniz manzaralı ihtişamlı bir yalıda organizasyonunu gerçekleştirebilirsin. Arzu edersen buram buram tarih kokan bir kervansarayda bile dünyaevine girebilirsin. Seçim tamamen sana ve müstakbel eşine ait. Fakat seçimlerinin pek tabii ki ödeyeceğin tutarlara da yansıyacağını bilmelisin. Belirlediğin bütçeye uygun olan bir mekan seçersen daha rahat edersin.

Kalabalık bir organizasyon mu yoksa butik konseptli bir düğün mü yapmak istersin? Bunu netleştirdikten sonra davetli listesi oluşturmalısın. Yalnızca yakınlarının katıldığı bir davet için butik mekanları tercih edebilirsin. “Tüm tanıdıklarım, ailem ve arkadaşlarım yanımda olsun” diyorsan yüksek kapasiteli tarihi mekanları seçebilirsin. Özellikle açık havada hizmet veren tarihi mekanlarda kalabalık bir düğün organize edebilirsin.

Organizasyonunu gerçekleştirmeyi düşündüğün mevsim, tarihi mekan seçiminde büyük önem arz ediyor. Tahmin edebileceğin gibi bahar ve yaz organizasyonları için genellikle açık davet alanlarında konumlandırılmış olan mekanlar ilgi görüyor. Eğer düğününü yaz aylarında yapmayı planlıyorsan açılır-kapanır tavanı olan mekanları seçebilirsin. Romantik kış düğününde ise kapalı davet salonlarında havalandırma ve iklimlendirme sistemlerinin bulunmasına dikkat etmelisin.

Tarihi Yerlerin Profesyonel Düğün Ekipleri

  • Tarihi düğün yerlerinde; yemek, fotoğraf, video, müzik, eğlence, dekorasyon ve süsleme gibi hizmetler alanında yetkili profesyoneller tarafından sunuluyor.
  • İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerde hizmet veren tarihi mekanların çoğu profesyonel ekip ya da firmalarla birlikte çalışmayı tercih ediyor.
  • Yemekli düğün organizasyonunu gerçekleştirebileceğin nostaljik mekanların büyük bir kısmı, usta şeflerle veya catering firmasıyla birlikte çalışıyor. Özellikle yüksek kapasiteli mekanların anlaşmalı olduğu yemek firmaları da oluyor.
  • “Canlı müziğin yerini hiçbir çalma listesi tutmuyor” diyenlerdensen, tarihi yerlerde sunulan müzik hizmetlerinden bahsedelim sana. Tarihi mekanlar çoğunlukla; ses sanatçısı, orkestra ve müzisyenlerle birlikte çalışıyor.
  • Düğününü organize etmeye nereden başlayacağını bilemiyor olabilirsin. Endişelerini bir kenara bırakmanı tavsiye ediyoruz. Çünkü organizasyon sorumlusu düğününle alakalı pek çok konuda sana ve müstakbel eşine destek olacaktır.
  • Arzu edersen dışarıdan farklı bir organizasyon ya da catering firmasıyla da çalışabilirsin. Buna müsaade eden tarihi mekanlar bulunuyor.
  • Tarihi mekanların after party alanlarında DJ performansı eşliğinde dansın ve eğlencenin tadını çıkarmaya hazır ol! Hem de ses, müzik ve saat kısıtlamaları olmadan.
  • Bu özel ve anlamlı gününü profesyonel çekim ekibi kayıt altına alıyor. Kocaman gülümsediğin anlar objektiflere yansıyor. Fotoğrafçı ve kameraman seçimi çoğu zaman sana bırakılıyor.
  • Tecrübeli garsonlar, karşılama hostesleri, nedimeler... Bu özel gününde her biri sana, müstakbel eşine ve konuklarına yardımcı oluyor.
  • Tarihi davet alanları arasında vale hizmeti sunan çok sayıda mekanın olduğunu da söyleyelim.

Konuma Göre Tarihi Mekan Seçimi

Tarihi mekanlar pek çok yerde hizmet veriyor. İçine sinen organizasyonu yapabilmek için mekanların bulunduğu konumu da önemsemek gerekiyor. Örneğin; deniz kenarında konumlandırılmış olan tarihi bir yalıda evlenmek istiyorsan, İstanbul’da tam sana göre mekan opsiyonları bulunuyor. Sarıyer’deki Fuat Paşa, Üsküdar’daki Gül Sultan ve Yeniköy’deki Sait Halim Paşa yalıları evlenebileceğin tarihi mekanlar arasında yer alıyor.

Tarihi bir otel, restoran ya da müze düğün organizasyonunu gerçekleştirebileceğin yerler arasında bulunuyor. Tarihi düğün otelleri genellikle butik konseptli oluyor. Konaklama imkanı bulunduğu için çiftler tarafından severek tercih ediliyor. Eğer düğününe şehir dışından katılacak olan misafirlerin varsa, sen de tarihi bir otelde organizasyonunu yapmayı düşünebilirsin. Konukların için de güzel bir jest olur.

Doğayla iç içe, manzaralı bir mekanda sade ve şık bir davet vermeye ne dersin? Eğer cevabın “Kesinlikle evet” ise sana düğününü yapabileceğin tarihi kasır, köşk ve konakları önerebiliriz. Kapalı bir salonda organizasyonunu düzenlemeyi düşünürsen sarnıçlara da göz atabilirsin. Planlamış olduğun konsepti gerçekleştirebileceğin mekanları tercih etmelisin. Düğününü ihtişamlı bir mekanda yapmak istiyorsan sarayları seçebilirsin.

Kaynak: https://dugunfirsati.com/ (Fİ)


Haber Kaynak : ÖZEL HABER

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı