‘Milli Mücadele’nin  ilk ışığı Tıbbiye’de yakıldı’
GÜNDEM 15.03.2022 11:33:00 784 0

‘Milli Mücadele’nin  ilk ışığı Tıbbiye’de yakıldı’

Çukurova Devlet Hastanesi’nde 14 Mart Tıp Bayramı kutlamaları, başta hekimler olmak üzere sağlık çalışanlarının yoğun katılımları ile gerçekleştirildi.

 

Adanalı doktorlar ve sağlık çalışanları, bu yıl 14 Mart Tıp Bayramı etkinliklerini hastanelerde, hem “görev başında” hem de grev ortamında kutlarken, moral tazelediler. Çukurova Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Akif Küçükcan, 14 Mart’ın önemini anlatırken, 1919 yılında İngiliz işgali altındaki en önemli direnişi İstanbul’da Tıbbiyeli öğrencilerin gerçekleştirdiğini söyledi, “Milli mücadelenin ilk ışığını 14 Mart kutlamaları vesilesi ile Tıbbiyeli öğrenciler
yakmıştır. Bu ışık ulusal kurtuluş Savaşı’nın başlamasındaki en önemli etkenlerden birini oluşturmuştur” dedi.
Sağlık ordusunun en ön saftaki emekçileri olan doktorlar ve sağlık çalışanları, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle bir etkinlik düzenlediler. Sağlık Ordusunun vefakar ve cefakar gönüllüleri, Tıp Bayramı’nın bu yıl taleplerini ilgili makamlara duyurmak ve seslendirmek istedikleri gün ile aynı zamana denk gelmesine rağmen hasta mağduriyetine yol açmamaya özen gösterdiler ve bu anlamlı günü büyük bir olgunluk içerisinde,topluma yeni ve takdir edilecek bir davranış örneği göstererek kutladılar.

Çukurova Devlet Hastanesi’nde  “kısacık bir nefes alma molası gibi” anlatılabilecek bir düzeyde gerçekleştirilen “Sağlıkçıların grev nöbetindeki Tıp Bayramı coşkusu”na, Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Akif Küçükcan, Başhekim Yardımcıları, Uzm. Dr. Aslıhan Giray Öztüfekçi, Uzm. Dr. Yusuf Kahraman, Uzm. Dr. Filiz Apucu, Hastane İdari ve Mali İşler Müdürü Handan Savaş, Sağlık Hizmetleri Müdürü Huriye Sevim Akbıyık, Sağlık Hizmetleri Müdür Yardımcısı Filiz Yıldırım, idari ve mali işler müdür yardımcısı Şuayip Arıkan, Özgür Alptekin ve Çukurova Devlet Hastanesi’nde görev yapan doktorlar, hemşireler ile çeşitli birimlerde hizmet veren diğer tüm sağlık çalışanları, emekli sağlıkçılar ve bu anlamlı günde sağlıkçıların yanında olmayı görev sayan gönüllüler  katıldı.

14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Çukurova Devlet Hastanesi’nde görev yapan ve mesleklerinde “kıdemli” onuruna erişen doktorlar ile bu anlamlı meslekte yıllar yılı hizmet verdikten sonra emekli olanlar da unutulmadı ve onurlandırılarak plaketler sunuldu.

HEM ‘GÖREV’DELER, HEM ‘GREV’DELER!

Tıp Bayramı etkinlikleri, gece gündüz demeden kendilerini sağlık hizmetine adayan doktor ve hastane görevlilerinin “Tıp Bayramı kutlama” görüntüleri ile hafızalarda yer buldu.
Adana’nın pandemi ile mücadelesinde önde gelen sağlık tesislerinden olan, başarılı sağlık hizmet sunumu ile dikkatleri  üzerinde toplayan Çukurova Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Akif Küçükcan yaptığıkonuşmada, “ Sağlık hizmetlerinin ülkemizde en üst seviyeye çıkması için özveri ile çalışan, sağlık alanında önemli katkılarda bulunan ve
bulunmaya devam eden, gecesini gündüzüne katarak fedakarca hizmet veren değerli doktorlarımızın ve tüm sağlık çalışanı arkadaşlarımın 14 Mart Tıp Bayramlarını kutluyorum.

Tüm sağlıkçılarımıza, daha verimli ve daha sağlıklı ortamlarda nice Tıp Bayramlarında buluşma dileğimi iletiyor, görev başında en anlamlı ve kutsal hizmeti vermeye çaba gösteren tüm sağlıkçılarımızın her birine ayrı ayrı saygılarımı iletiyorum” diye konuştu.

ULUSAL DİRENİŞİN İLK HAMLESİ TIBBİYELİLERDEN GELDİ

Son yıllarda oluşan pandemi dönemide sağlık ordusunun azimle çalışmalarına bizzat tanıklık ettiğine, yüreklerindeki insan sevgisinin yansımasını gözlemlemenin gurur ve onurunu yaşadığını söyleyen Başhekim Dr. Küçükcan, “Tıp Bayramı’nı kutlarken, bu günün anlam ve öneminin de mutlaka hatırlanması gerektiğine inanıyorum. 14 Mart, Osmanlı döneminde açılan Tıbbiye-i Şahane Okulu’nun bahçesine Türk Bayrağının açıldığı gün olarak tarihte yerini alırken, hafızalarda kalan en önemli görüntüsü, 1919 yılında, işgal altındaki İstanbul’da milli direnişin ışıklarının yakıldığı gün olarak ortaya çıkmıştır. 14 Mart gününü bir sembol ve bir kutlama günü olarak ilan eden Tıbbiyeli öğrenciler, bu vesile ile ulusal mücadelenin ilk önemli hamlesinin oluşmasını da sağlamışlardır. Bu önemli direniş hamlesi, 1915’te Çanakkale’de şehit olan Tıbbiyeli birinci sınıf öğrencilerinin ortaya koyduğu fedakarlık sonrası en önemli girişimlerden biri olarak tarihte yerini almıştır. O günden bu güne, bu ülke ve bu vatan uğruna büyük fedakarlık gösteren tüm hekimlerimizi ve sağlık çalışanlarımızı saygı, rahmet ve hürmenle anıyorum” diye konuştu.

PANDEMİNİN YÜKÜNÜ SAĞLIKÇILAR ÜSTLENDİ

Pandemi sürecinde iki yılı aşkın süredir yoğun tempoda çalışan personelimize, Sağlık Bakanlığımızın yeni normalleşme kriterleri gözetilerek, Pandemi Genel Koordinasyon Komisyonu görüş ve önerileri doğrultusunda, sağlık çalışanlarına bir nebze nefes aldırmak, hizmet sunumunda moral ve motivasyonlarını arttırmak için 14 Mart Tıp
Bayramı’nı planladıklarını ifade etti.

Yüreğir Belediye Başkanı Av. Fatih Kocaispir tarafından etkinlik ikramlarının karşılandığını belirten Başhekim Dr. Küçükcan, Başkan Kocaispir ve Belediye yetkililerine gösterdikleri yakınlık ve duyarlılık nedeniyle de ayrıca teşekkür etti.

Çukurova Devlet Hastanesi’nde düzenlenen 14 Mart Tıp Bayramı kutlamalarında, hastanede görev yapan ve hizmet süresi açısından “kıdemli” denilebilecek, yıllarca hizmeti bulunan Op. Dr. Kemal Yılmaz, Uzm. Dr. Nurden Yılmaz ve Uzm. Dr. Tülay Büyükiz’e  teşekkür ve onur plaketleri sunuldu.

Çukurova Devlet Hastanesi’nde düzenlenen “Tıp Bayramı” etkinlikleri şiir ve müzik dinletisi eşliğinde ikramlar, dans gösterileri ve katılımcıların daha umutlu ve sağlıklı gelecek temennileri ile son bu (Fİ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 30.1 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı