Millî Güvenlik Kurulu toplandı
SİYASET 2.12.2022 11:10:00 607 0

Millî Güvenlik Kurulu toplandı

Toplantı sonunda yapılan açıklamada, terör örgütleri, Güney sınırlarımızın güvenliği, Yunanistan'ın adaları silahlandırması,KKTC'nin durumu ve Bosna-Hersek konularının ele alınıp değerlendirildiği bildirildi.

Millî Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde toplandı.
Toplantı sonrasında yapılan basın açıklamasında şunlar kaydedildi:
"Millî Güvenlik Kurulu, 1 Aralık 2022 Tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığında Toplanmıştır. Toplantıda; 
1. Pkk/Kck-Pyd/Ypg, Fetö Ve Deaş Terör Örgütleri Başta Olmak Üzere, Millî Birlik Ve Beraberliğimiz İle Bekamıza Yönelik Her Türlü Tehdit Ve Tehlikeye Karşı Yurt İçinde Ve Yurt Dışında Azim, Kararlılık Ve Başarıyla İcra Edilen Operasyonlar Hakkında Kurula Bilgi Sunulmuş Ve İlave Tedbirler Müzakere Edilmiştir. 
2. Yüce Milletimizin Ve Eşsiz Ülkemizin Savunmasını Ve Güvenliğini Sağlamak Maksadıyla Bm Şartı’nın 51. Maddesi Kapsamında Güney Sınırlarımız Boyunca İcra Edilen Operasyonların Tek Hedefinin Terör Örgütleri Olduğu, Bölgemizde; Sınırlarımızı, Şehirlerimizi, Vatandaşlarımızı Ve Güvenlik Güçlerimizi Hedef Alan Hiçbir Terör Örgütünün Varlığına Ve Etkinliğine Müsaade Edilmeyeceği, Bunun İçin Gereken Her Adımın Kararlılıkla Atılacağı Hususu Vurgulanmıştır. 
3. Teröre Karşı Verdikleri Kahramanca Mücadelede; Millî Ve Milletler Arası Hukuk İle İnsan Hakları Ve Kamu Vicdanına Mutlak Bir Bağlılıkla Hareket Etmeyi İlke Olarak Benimseyen Güvenlik Kuvvetlerimizin, Ağır Darbe Alan Bölücü Terör Örgütüne Nefes Aldırmak Maksadıyla Yalan Ve İftiraya Başvuran Çevrelerce Hedef Alınmasına Hiçbir Surette Müsamaha Gösterilmeyeceğinin Altı Çizilmiştir. 
4. Türkiye’nin Uzlaşmacı Ve Samimi Yaklaşımı İle Çözüm Odaklı Diyalog Tekliflerine Kayıtsız Kalan Yunanistan’dan Gayri Askerî Statüdeki Adaların Silahlandırılması Başta Olmak Üzere Uluslarası Hukuku Ve Antlaşmaları İhlal Eden Faaliyetlerine Bir An Evvel Son Vermesini Beklediğimiz Kuvvetle Vurgulanmıştır. 
5. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Türk Devletleri Teşkilâtı’na Gözlemci Statüsünde Kabulünden Duyulan Memnuniyet Dile Getirilmiş; Kıbrıs Meselesinde Hakikatleri Ve Hakkaniyeti Esas Alan Çözüm Yollarını Kapatma Gayretlerinin Akamate Uğramaya Mahkûm Olduğu Ve Türk Dünyasının Ayrılmaz Bir Parçası Olan Kıbrıs Türklerinin Haklı Davasına Verilen Desteğin Kararlılıkla Sürdürüleceği Ve Diğer Uluslararası Kuruluşlar İle Ülkelerden Benzer Adımları Beklediğimiz İfade Edilmiştir. 
6. Bosna-Hersek Ve Kosova’da Meydana Gelen Son Gelişmeler Değerlendirilmiş; Bölgedeki İstikrar, Huzur Ve Barış Ortamının Muhafazası İçin Ayrılıkçı Söylemler Ve Tek Taraflı Girişimlerden Kaçınılması Çağrısında Bulunulmuştur. Kamuoyunun Bilgisine Saygıyla Sunulur."


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 30.1 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı