MHP
18.06.2023 13:47:00 746 0

MHP'DEN ZEYDAN KARALAR'A YANIT

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, Meclis’ten istediği borçlanma yetkisini alamayınca Cumhur ittifakı’nı suçlayan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a cevap verdi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Meclis Üyelerinin, Meclis’e getirilen 1 milyar 320 milyon tutarındaki borçlanma yetkisini reddetmesi üzerine CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın yine çarpıtma yolunu seçerek kamuoyuna yönelik algı çalışması yaptığını söyledi.

Başkan Yusuf Kanlı’nın açıklaması şöyle:

“1-Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Zeydan Karalar, Seyhan Belediye Başkanı iken dört yıl önce 500 milyon lira civarında borç ve yarım kalmış, Seyhan’ın başına dertler açmış projeleri bırakarak, şartlarını çok iyi bildiği Büyükşehir Belediyesi’ne başkan seçilmiştir.

2-Zeydan Bey, göreve gelir gelmez ilk ‘İcraat’ olarak çalışanları sokağa atmış, borç devraldığı bahanesiyle belediyeyi dört yıldır ağlama duvarına çevirmiş, ekmek üretimini, otobüs sayısını yarıya düşürmüş, yolları köstebek yuvasına dönüştürmüş, Adana’yı sinek ve haşerata terk ederek vatandaşlarımızı canından bezdirmiş, diğer bir deyişle Adana’ya karalar bağlatmıştır.

3-Sayın Başkan aylar geçtikçe ‘Ben hesap adamıyım’, ‘Belediyeyi düzlüğe çıkardık’ demeye başlamış, buna rağmen işçilerin maaşı ve bazı borçların ödenmesi için istediği borçlanma yetkisini Cumhur İttifakı kendisine sağlamıştır.

4-Şimdi tekrar 1 milyar 320 milyon lira tutarında borçlanma yetkisi istemiş, kabul edilmeyince, emekli olacak personele ve yine çalışanlara deprem tazminatı gerekçesiyle ‘456 milyon lira da yeter’ demiştir ama bu da Meclis’ten onay almamıştır.

5-Dört yılda dört bin liyakatli çalışanı sokağa atan, bu nedenle milyonlarca lira tazminatla ilave yük oluşturan, dahası bu mağdurların yerlerini iş bilmeyen partizanlarla dolduran, böylece altyapıda oluşan boşlukla her yağmurda Adana’yı sele teslim eden bizzat Zeydan Beyin kendisidir.

6-Büyükşehir Belediyesi ve ASKİ’nin 2023 bütçesi 11 milyar 300 milyon lira. Bu devasa bütçe içinde Belediyeyi, çalışanların tazminatlarını ödeyemeyecek hale nasıl getirdiniz? Sadece ilan reklam alanlarında ihale yapmadan, doğrudan eşe, dosta verdiğiniz işlerden 100 milyon lira zarar var. Bu para ile personele deprem tazminatı ödemeyi düşünemediniz mi?

7-Dört yılda yaptığınız gereksiz ilan-reklam çalışmaları, son seçim sürecinden aylar önce başlattığınız ilan-reklam çalışmaları, seçim döneminde ‘Oy karşılığı’ dağıttığınız, partiniz dışında bugün sizi terk eden diğer partiler için harcadığınız kaynaklar, meydanlarda vur patlasın, çal oynasın şenliklerine akıttığınız bütçe var; bu kaynakları çalışan emekçilere vermeyi akıl edemediniz mi?

8-Sayın Zeydan Karalar, siz milyonlarca insana birçok yerde, pek çok kez, övüne övüne ‘Ben hesap adamıyım’, ‘Belediyeyi düzlüğe çıkardık’ dediniz. Adana çıkmaza sürüklenmiş, vatandaş ise canından bezdiğine göre bu işte bir yanlışlık var. Eğer vatandaşa yalan söylediyseniz özür dileyin, şayet söyledikleriniz doğru idi ise görevlerinizi tam yapın, çalışanları da mağdur etmeyin. Ve unutmayın; yalanla destan yazılmaz, Adana bu ayak oyunlarını unutmaz!”

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

YÜREĞİR BELEDİYESİ OKULLARI YENİ DÖNEME HAZIRLIYOR

ÇOCUĞUNUZU 8 ADIMDA OKULA HAZIRLAYIN!

Birinci Sınıfa Başlayan Çocukların Okula Uyum Sürecinde Neler Yapılmalı?

BİLGİ EVLERİNE DEVAM EDEN 266 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Sınavlara Hazırlıkta Kayıt Dışı Kurumlara Dikkat!

ÇGC'DEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

TEV'İN 2023-24 EĞİTİM YILI BURSLARI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

SANKO Holding’den afete dirençli şehirler için tasarım kültürüne destek

LABEB, LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ SAVUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

CEGEM’den büyük başarı

SANKO ÜNİVERSİTESİNDE YÜZDE 100 DOLULUK ORANI SAĞLANDI

EĞİTİM-SEN'DEN BAKAN TEKİN'E ELEŞTİRİ

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka geliştirdi

Uzm.Eğitim Danışmanı Gülbenk: “Depremzede Çocuklarla İletişim Özveri Gerektiriyor”

Adana Gençlik Merkezi’nde Permakültür Tarım etkinliği

Prof. Dr. Arıboğan:“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler en parlak döneminde”

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ,DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI

Tercihlerini ‘son dakikaya’ bırakan üniversite adaylarına öneriler

Antakyalı çocuklara bisiklet hediye edildi

"Yeni dünya, ‘çevreye duyarlı mühendis’ler istiyor!"

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“İletişimin popüler meslekleri etkileyicilik ve deneyimleyicilik”

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı