MHP Deprem Bölgesi İnceleme Heyeti Adana’da
SİYASET 7.07.2023 22:25:00 561 0

MHP Deprem Bölgesi İnceleme Heyeti Adana’da

Deprem felaketinde vatandaşların muhatap kaldığı sorunlara ve yaşanan büyük acıya duyarlılığıyla bilinen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin talimatlarıyla “Deprem Bölgesi İnceleme Heyeti” bir kez daha oluşturuldu.

Deprem felaketinde vatandaşların muhatap kaldığı sorunlara ve yaşanan büyük acıya duyarlılığıyla bilinen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin talimatlarıyla bir kez daha oluşturulan “Deprem Bölgesi İnceleme Heyeti” ilk çalışmasını Adana’dan başlattı.

İlk ziyaret Adana Valiliği’ne…

MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı’nın başkanlığında oluşturulan ve Gaziantep Milletvekili TBMM İdare Amiri Sermet Atay, Hatay Milletvekili Lütfü Kaşıkçı, Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Özyavuz, Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, Elazığ Milletvekili Semih Işıkver ve Kilis Milletvekili Mustafa Demir’in yer aldığı heyet ilk ziyareti Adana Valiliği’ne yaptı. Heyete MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı ve merkez ilçe başkanları da eşlik etti.

Vali Süleyman Elban çalışmaları anlattı

Vali Süleyman Elban, heyete, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremde ve daha sonra devam eden süreçte yapılan çalışmaları ve son durumu anlattı. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından da sunum yapıldı.

Hatay-Defne depremi hasarlı bina sayısını artırdı

Verilen bilgilere göre 6 Şubat depreminde Adana’da 400’den fazla insan hayatını kaybetti. Pazarcık depreminin ardından Elbistan, Hatay depremlerinde Adana’da ağır, orta ve hafif hasarlı ile hasarsız bina sayısı toplam 424 bin 888 bina olarak kayıtlara geçti. 6 Şubat 2023’de 13 bina yıkılırken, risk taşıyan 13 bina da kontrollü olarak yıkıldı. Mevcutta yıkılan, yıkılacak olan ve ağır hasarlı bina sayısının 2 bin 923 olarak açıklayan Vali Süleyman Elban, “20 Şubat 2023’de yaşanan Defne depreminde hasarlı bina sayımız üç, dört kat arttı” bilgisini verdi.

Muharrem Varlı: Her zaman milletimizin yanındayız

Heyet Başkanı MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı, asrın felaketi olarak anılan depremde devletin ve milletin omuz omuza verdiğini, yaraların dayanışma ruhu ile sarıldığını ve bunun devam ettiğini belirtti. Varlı, “Devletimiz tüm imkânlarıyla hayatın normale dönmesi için büyük bir gayret veriyor. Bizler de heyet olarak, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin talimatlarıyla, deprem bölgesinde hayatlarını sürdürmeye çabalayan halkın istek ve ihtiyaçlarını yakından tespit etmek, devlet kurumlarının çalışmalarını yerinde takip etmek amacıyla illerimizi ziyaret ediyoruz. Devletimizle, hükûmetimizle beraber her zaman milletimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Yusuf Kanlı’dan “İmar mevzuatı” mesajı

Depremlerin yıkıcı etkisinin en aza indirilmesi için imar mevzuatına uygun yapılaşmanın ve yapı tekniklerinin önemi de gündeme geldi. MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, Adana’da gerek ilçelerde gerekse Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Cumhur ittifakı olarak mevzuata uygun yapılaşma konusunda duyarlı olduklarını, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ilgili komisyonlarda gerekli düzenlemeleri içeren çalışmaların da bulunduğunu bildirdi.(Fİ)

 

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı