MESAM ÇUKUROVA BİLGİLENDİRMEK TOPLANTISI  ADANA´DA YAPILDI
KÜLTÜR SANAT 14.11.2016 15:09:43 1214 1

MESAM ÇUKUROVA BİLGİLENDİRMEK TOPLANTISI ADANA´DA YAPILDI

MESAM (Müzik Eseri Sahipleri Meslek Birliği) Çukurova Bilgilendirme Toplantısı Adana´da yapıldı. Adana, Mersin, Osmaniye ve Hatay´da bulunan MESAM asıl üyeleri katıldığı toplantıda Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Selçuk İlkan ve Recep Ergül´ün verdiği bil

MESAM (Müzik Eseri Sahipleri Meslek Birliği) Çukurova Bilgilendirme Toplantısı 13 Kasım Pazar günü 13.00-18.00 saatleri arasında Adana Seyhan Otel´de gerçekleştirildi. MESAM (Müzik Eseri Sahipleri Meslek Birliği) Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Selçuk İlkan ve Recep Ergül´ün yanı sıra MESAM Avukatı Zeynep Özkan´ın da bulunduğu MESAM (Müzik Eseri Sahipleri Meslek Birliği) Çukurova Bilgilendirme Toplantısı´nda Abdurrahman Yağdıran, A.Kadir Nurlu, Cumali Karataş, Ali Canbolat, Özkan Can, Salim Çalışkan, Orhan Çakay,Tahir Çakay, Vedat Bağlan, Hüseyin Yapıcı, Ercan İçen, Yusuf Aytimur, Nebil Oruç, Gül Ahmet Yiğit, Alper Arundar, Menna Mustafaoğlu, Gürhan Ötün, İsa Ceylan, Özkan Bayırlı ve Şahan Çalışır gibi Adana, Mersin, Osmaniye ve Hatay´da bulunan MESAM asıl üyeleri katıldı. Toplantının organize ve basın iletişimi ile ilgili olarak MESAM Asıl Üyelerinden olan Adanalı Arş-Yazar Cumali Karataş da görev aldı.  

            Lisanslama faaliyetleri, Dağıtım faaliyetleri, Dökümantasyon dağıtımları, Üye İlişkiler faaliyetleri, Hukuki konular, Mali Tablolar, Kurumsal iletişim ve Bilgi işlem gibi başlıklar altında değerlendirilen toplantıda, MESAM´da yürütülen faaliyetler ve gelişmeler hakkında Çukurovalı MESAM asıl üyeleri bilgilendirildi. Müziğin yozlaşmasının MESAM üyelerine olan etkilerinin konuşulduğu toplantıda radyo, televizyon gibi görsel medya müzik ilişkileri ile birlikte internet ve teknolji gibi gelişmelerin müziğe olumsuz etkilerinden kurtulmanın yolları aranırken, dizi ve jenerik müziklerinin ortaya çıkmasının da telif hakkı konusunda yeni bir alan yarattığına da dikkat çekildi.

 /resimler/2016-11/14/1512345318864.jpg MESAM Üye Bilgilendirme Toplantısı´nın ilkinin Adana´da yapmak istediklerini belirten Ahmet Selçuk İlkan:?Bunu memleketimiz olmasından mı, plaka listesinin başından olmasından dolayı mı her nedense istedik? derken; bundan sonraki toplantıların da MESAM asıl üyelerinin bulunduğu diğer bölgelerde yapmak istediklerini söyledi. Uzun yıllardan beri MESAM´ın kadrosun-da yönetim kurulu üyesi olarak seçilerek görev aldığından söz eden Ahmet Selçuk İlkan dünya ölçeklerine göre yeterli telif hakkı alınamazsa da, yaklaşık 40 yıllık bir süreçte bire bir yaşadığı bazı örneklerle, aşama olarak gelinen noktanın olumlu olduğunu söyledi. Telif hakkı konusunda üyeleri bilgilendiren İlkan; telif hakkı konusunda MESAM ve MESG gibi iki kuruluş olmasının dağıtımla ilgili bazı sıkıntılarından da söz etti? Telif haklarının yeterli olmadığını, müzik eseri sahiplerinin sadece müzik eserlerinden kazandığı paralarla ayakta durabilmesinin artık çok zorlaştığını vurgulayan MESAM Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Selçuk İlkan; ?Gönül isterdi ki MESAM ve MSG gibi iki telif hakkı kuruluşu birleşsin.? derken; MESAM, MSG, MÜYAP ve MÜYOBİR gibi dört telif hakkı kuruluşunun telif hakkı konusunda ortak çalışmalar içerisinde bulunduğunu da ifade etti. Sağlık konusunda yararlanmaları için 20016-2017 döneminde de 2133 MESAM  Asıl Üyesinden 1351 kişinin üye yapıldığını belirten Ahmet Selçuk İlkan; İstanbul,Ankara ve Antalya´da açılan MESAM şubelerinin kuruma beklenen yararı sağlayamadığı için kapatıldığını söyledi.

            Daha sonra söz alan MESAM Yönetim Kurulu Üyesi Recep Ergül; telif hakları konusunda dünya ölçeklerine gelmek istediklerini belirterek; MESAM´ın 187 ülkede telif haklarını takip ettiğini söyledi. Türkiye´de müziğin kan kaybetmesine rağmen mücadelelerinin sürdüğünü dile getiren Ergül; bu konuda tüm MESAM üyelerinin kendileriyle birlikte bulundukları yörelerde mücadele etmelerinin oldukça yararlı sonuçlar doğurabileceğini belirtti? AVM´lerde, mağazalarda, işletmelerde, cafebarlarda hep yabancı müziklerin yayınlandığını, Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, Pop ya da Türkiye´de yapılan diğer müzik türlerinin çalınmamasının müziğimizin gelişmesini olumsuz etkilediğini vurguladı. Bu nedenle, MESAM üyelerinin bulundukları yerlerde yabancı müzik çalan yerleri uyarark, MESAM lisanslaması konusunda da aydınlatmalarının olumlu sonuçlar doğurabileceğinden söz etti. Üyelerden gelen sorular doğrultusunda yanıtlar veren Recep Ergül; MESAM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Gencebay´ın da sanatçılariçin yeni haklar getiren yasanın çıkarılması için yoğun bir şekilde çalıştığından söz etti. Çıkarılacak olan ve şu anda çalıştay aşamasında olan yasanın sanatçılara yeşil pasaport, emeklilik vb. haklar getireciğini de sözlerine ekledi. Üyelerin bilgilendirilmesinden sonra ise MESAM üyelerinden gelen sorular, MESAM Yönetim Kurulu Üyeleri olan Ahmet Selçuk İlkan ve Recep Ergül tarafından yanıtlandı.

           


Haber Kaynak : ÖZEL HABER
Cumali Karataş
18.11.2016 20:09:02
Yaklaşık 30 yıl önce MESAMbayrağınıbugünleretaşıyan nevzat Sümer ve Yıldırm Gürses´ten bu yana katkı koyarak gelişmesini sağlayantüm bilinçlisanatçı dostlara,ağabeyleresaygılarolsun...MESAM´a 1988-89´larda üye olduğumuzda sadecetelifhaklarınıngelişmesi için çorbada bizim de tuzumuz olsun dedik.Bu gün ülkemizdegeçmişegöretelifhakları gelişti ama ne yazık ki müzik bitti. telif haklarımızı daha da geliştirip,diğer ülkelerin aldığıdüzeye getirmemiz gerekir.gerekir ki; sanatsız kalmasın hayat damarımız,müziğimiz gelişsin,geçimini sadece müzikten sağlayan müzik emekçilerimiz yaşamahakkınıelde edebilsin... Adana´dan sevgiler, saygılar tüm müzik dostlarımıza... Cumali Karataş

“STOA FELSEFESİ VE TARSUS'TA STOACILIK”KİTABI ARATOS YAYINLARI’NDAN ÇIKTI

ADANA ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ KISA FİLM FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

ADANA’DA BAĞLAMA GÜNLERİ’NİN İKİNCİSİ GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Düş ve Gerçek Arasında Çareli Çaresiz Çizgiler Kitabı

Sanatçı Selva Özelli Solo Sergisi ile ABD’de

“Doktordan Az Kullanılmış” bu defa bir kitap adı

HÜSEYİN SÖZLÜ, "AĞUSTOS AYI TÜRK'ÜN ZAFER AYIDIR"

İZMİT ALTIN PİŞMANİYE ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNE VERİLDİ

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ‘’BELGESEL FİLM YARIŞMASI’’ FİNALİSTLERİ BELİRLENDİ

EMEKLİLERİN YENİ ADRESİ ‘EMEKLİ KÜTÜPHANESİ’

İZMİR KULLUK İLE TANIŞIYOR

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

“Soul Müziğin Diva”sı Imany, 7 Eylül’de Türkiye’de

‘ÇOK YAŞA CUMHURİYET’ ÖDÜLLÜ BESTE YARIŞMASI BAŞVURULARI İÇİN SON HAFTA!

TÜRK RESSAMLARIN LONDRA ÇIKARMASI!

YILDIZ TOZU KARAKTER ANALİZLERİ

"ZAFERİN RENGİ" GÜÇLÜ OYUNCU KADROSU İLE ÇEKİMLER İÇİN GERİ SAYIMA BAŞLADI!

Büyükşehir ve YEDAM’dan bağımlılıkla mücadelede iş birliği

AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI’NDA TÜM TÜRKİYE "ŞEHRİNİ KEŞFEDECEK- GELECEK ENERJİSİNİ KORUYACAK!”

12. ULUSLARARASI İZMİT PİŞMANİYE, MÜZİK ve DANS FESTİVALİ,25-27 AĞUSTOS’TA

‘’20. GELECEĞİN SİNEMASI’’ YARIŞMASININ JÜRİ ÜYELERİ AÇIKLANDI

  • BIST 100

    8828,70%-0,62
  • DOLAR

    32,29% 0,55
  • EURO

    35,19% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2238,56% 0,53
  • Ç. ALTIN

    3895,90% 0,00
  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu