Merkez Park´ta engelsiz şenlik
YAŞAM 26.04.2019 11:21:31 2293 0

Merkez Park´ta engelsiz şenlik

Türkiye´nin en büyük parkı olan Adana Merkez Park, özel gereksinimli öğrencilerin engelsiz şenliğiyle şenlendi. Adana Yeni Duyum Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi´nin 19´uncu Geleneksel Uçurtma Şenliği´nde esen rüzgarla gökyüzüne yükselen uçurtmalar,

Adana´nın ilk işitme ve konuşma rehabilitasyon merkezi olan Yeni Duyum Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi´nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında gerçekleştirdiği Geleneksel Uçurtma Şenliği, çocukların dünyadaki tek bayramını hediye eden ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve şehitler anısına saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı´nın seslendirilmesiyle başladı. Merkezde eğitimlerini sürdüren özel gereksinimli öğrenciler, aileleri, öğretmenler ve davetlilerin katılımıyla gerçekleşen şenlikte, asılan dövizler ve yapılan konuşmalarla, ?Engellenmedikçe Engelli Değiliz?, ?Sevginin Aşamayacağı Engel Yoktur? mesajları verildi. Aileleriyle birlikte uçurtmalarını uçuran öğrenciler, şarkılar eşliğinde halay çekip, oynadılar. ?En yükseğe uçurulan uçurtma?, ?En güzel uçurtma?, ?En renkli uçurtma? gibi çeşitli dallardaki yarışmalarla heyecanlı anların yaşandığı şenlikte, öğrenciler ve aileleri çuval yarışı, halat çekme yarışmalarıyla da eğlendiler.

 

Şenlikte konuşan Merkez Kurucusu Meliha Kocamanoğlu, geleceğin büyüklerine 23 Nisan´ı bayram olarak hediye eden Mustafa Kemal Atatürk´ün ?Eğitimde hiçbir fert feda edilemez? sözünden hareketle, özel gereksinimli bireylere eğitim hizmeti vermek amacıyla Adana´ya merkezi kazandırdıklarını söyledi. Yıl boyunca farklı zamanlarda farklı etkinliklerle öğrencilerinin toplumla, halkla iç içe olmasını hedeflediklerini kaydeden Kocamanoğlu, ?Biz engelli şeklinde bir ifadeyi kabul etmiyoruz. Merkezimizde eğitim gören bireylerimiz engelli değil özel gereksinime ihtiyaç duyan öğrencilerimiz. Gökyüzünde özgürce uçurdukları uçurtmalar gibi özgür, doğadaki renkler gibi gökkuşağı misali rengarenk, sevgileri ise sınırsız olan öğrencilerimizle birlikte, Adanalılarla iç içe olmak bizi mutlu ve huzurlu ediyor? dedi. Kocamanoğlu, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında yaptıkları geleneksel etkinliklerden birisi olan Sokak Şenliği´nin 19´uncusunun da 11 Mayıs´ta Çoban Dede Kuş Cenneti Piknik Alanı´nda yapılacağını sözlerine ekledi.(Öİ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07
  • Pazar 21.7 ° / 13.4 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazartesi 24 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 24.4 ° / 12.1 ° Güneşli