Mektebim Kolejinde hedef, Türkiye’nin en iyi eğitim kurumu olmak
EĞİTİM 7.01.2020 14:11:00 2543 0

Mektebim Kolejinde hedef, Türkiye’nin en iyi eğitim kurumu olmak

Mektebim Koleji Adana Müdürü Önder Mercanlı “Adana’nın en büyük kolejiyiz. Üniversitelere ciddi anlamda öğrenci vermekteyiz. Sosyal yönü ve özgüveni yüksek bireyler yetiştiriyoruz. Atatürk ilke ve inkılaplarına sahip çıkan cumhuriyetçi nesiller yetiştir

Mektebim Koleji Adana Müdürü Önder Mercanlı “Adana’nın en büyük kolejiyiz. Üniversitelere ciddi anlamda öğrenci vermekteyiz. Sosyal yönü ve özgüveni yüksek bireyler yetiştiriyoruz. Atatürk ilke ve inkılaplarına sahip çıkan cumhuriyetçi nesiller yetiştiriyoruz” dedi.

Mektebim Koleji Çukurova Kampusunun çalışmaları ile eğitim sektöründe yaşana gelişmelerin değerlendirildiği toplantıda konuşan Mektebim Okulları Genel Müdürü Servet Özkök, Türkiye’nin en iyi eğitim kurumu olmak için çalıştıklarını söyledi.

Adana’da bir otelde düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında okulla ilgili hazırlanan film izletildikten sonra konuşan Mektebim Okulları Genel Müdürü Servet Özkök, eğitimlerde öğrencilere küresellik, farkındalık ve liderlik dersleri verdiklerini kaydederek,  “Bu sektörü n en itibarlı kurumu olmayı hedefledik” dedi.

Mektebim Okulları Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Sancak da,  sancak Grubu olarak bugüne kadar diğer sektörlerdeki yaptıkları yatırım ve faaliyetlerin anlattıktan sonra, eğitim işine niye girdiklerini şöyle anlatı:

“Eğitim ve sağlık en önem verdiğimiz yatırımlardır. 2015 yılında bu işe girdik. Eğitimin kalitesini artırmak için işe başladık. Dengeli büyüyelim ama yavaş yavaş büyüyelim, işimizi düzgün yapalım diyoruz. Eğitimi sadece ders vermek olarak değil sosyal yönünü de gözeterek farkındalık oluşturuyoruz” dedi.

Sancak, “Yaptığımız işlerde insana faydayı sağlıyoruz, eğitim işini diğer işlerden ayıran şey şu; tabi ki kar amacı güdüyoruz, eğitim işin de bu olacaktır ama burada öncelikli olarak eğitimin kalitesini artırmak gerekiyor.  Bu işlerde hemen para kazanayım düşüncesi ile yola çıkılırsa çok uzun süreli olmuyor.  Biz kaliteli eğitim vermek üzere yola çıktık. Her yıl 2 bin 2500 mezun veriyoruz ve bunlar hayatı boyunca hangi okuldan mezun oldunuz diye sorulunca Mektebim Koleji diyecekler.  Eğitim işine bu yönden daha ağırlıklı bakıyoruz.

İngilizce Dil Öğremeni Lale …. De konuşmasında dil öğrenimin Türkiye’de istenilen seviyeye gelmediğini belirterek, “Dil konusunda Türkiye’de 2 tane sorun var. Biri, eğitim fakültesinden mezun olan öğretmenler 3 yaşındaki öğrenciye ya da 14 yaşındaki öğrenciye aynı şekilde aynı yöntemle ders veriyorlar, öğrenciye hep aynı şekilde hitap ediyorlar. İkincisi ise Türkiye’de öğretmenler, İngilizceyi aynı matematikte ki gibi, coğrafyada ki gibi öğretiyorlar.  Hatta mezun olanlar İngilizce anlıyorum ama konuşamıyorum diyorlar.  Biz de diyoruz ki İngilizceyi yaşamıyorsanız İngilizceyi öğrenemezsiniz. Biz ayrıca farkındalık oluşturmak için 5 farklı dil içinden seçmeli olarak bir yabancı dil daha öğretiyoruz” dedi.

Mektebim Koleji Adana Müdürü Önder Mercanlı ise, kampus hakkında bilgiler verdikten sonra “Kolejimiz 25 dönüm alana sahiptir.  Eğitim ve sosyal aktivitelerin yapıldığı tesislerimizde deneyimli kadromuz ile Adana’nın en büyük kolejiyiz. Üniversitelere ciddi anlamda öğrenci vermekteyiz. Sosyal yönü ve özgüveni yüksek bireyler yetiştiriyoruz. Atatürk ilke ve inkılaplarına sahip çıkan cumhuriyetçi nesiller yetiştiriyoruz” şeklinde konuştu.

Daha sonra basın mensuplarının sorularının cevaplanmasıyla toplantı sona erdi.

Toplantıya Mektebim Kolejleri Genel Müdür Başyardımcısı Banu Gürün, Yabancı Diller Müdürü Lale Muti,  Adana Anaokulu/İlkokul Müdürü Gülümser Gedikoğlu, Adana Ortaokul Müdürü Abdurrahman Birbiçer, Adana Lise Müdürü Tolga Özdayı katıldı.

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

YÜREĞİR BELEDİYESİ OKULLARI YENİ DÖNEME HAZIRLIYOR

ÇOCUĞUNUZU 8 ADIMDA OKULA HAZIRLAYIN!

Birinci Sınıfa Başlayan Çocukların Okula Uyum Sürecinde Neler Yapılmalı?

BİLGİ EVLERİNE DEVAM EDEN 266 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Sınavlara Hazırlıkta Kayıt Dışı Kurumlara Dikkat!

ÇGC'DEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

TEV'İN 2023-24 EĞİTİM YILI BURSLARI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

SANKO Holding’den afete dirençli şehirler için tasarım kültürüne destek

LABEB, LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ SAVUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

CEGEM’den büyük başarı

SANKO ÜNİVERSİTESİNDE YÜZDE 100 DOLULUK ORANI SAĞLANDI

EĞİTİM-SEN'DEN BAKAN TEKİN'E ELEŞTİRİ

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka geliştirdi

Uzm.Eğitim Danışmanı Gülbenk: “Depremzede Çocuklarla İletişim Özveri Gerektiriyor”

Adana Gençlik Merkezi’nde Permakültür Tarım etkinliği

Prof. Dr. Arıboğan:“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler en parlak döneminde”

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ,DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI

Tercihlerini ‘son dakikaya’ bırakan üniversite adaylarına öneriler

Antakyalı çocuklara bisiklet hediye edildi

"Yeni dünya, ‘çevreye duyarlı mühendis’ler istiyor!"

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“İletişimin popüler meslekleri etkileyicilik ve deneyimleyicilik”

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı