Marmaris Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali Son Haftasında
KÜLTÜR SANAT 12.06.2023 10:45:00 1024 0

Marmaris Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali Son Haftasında

BERLİN FİLARMONİK PİYANO DÖRTLÜSÜ 19 HAZİRAN’DA,YENİ TÜRKÜ 21 HAZİRAN’DA MARMARİS’TE!

 

Haziran ayı boyunca dolu dolu bir programla Marmarisli sanatseverleri ağırlayan Marmaris Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali 2023’ün programı, son haftasında da konserler, söyleşiler ve atölye çalışmasıyla rengârenk! Marmaris Kültür ve Sanat Derneği (MAKSAD) tarafından Marmaris Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen festival, 19 Haziran haftasında Berlin Filarmonik Piyano Dörtlüsü, Yeni Türkü ve GeoTrain Jazz’ın konserlerinin yanı sıra çok sayıda caz, blues, klasik ve tango grubunun sokak performanslarına ev sahipliği yapacak. Amos Antik Kenti’nden ilham alarak “Toprağın Gücünden Sanatın Büyüsüne” temasıyla düzenlenen Marmaris Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali 2023’te ayrıca yazar ve editör Irmak Zileli’nin söyleşisi, yazar Hakan Akdoğan’ın gerçekleştireceği bir edebiyat atölyesi ve Akdoğan’ın yazar Sezgin Kaymaz’la birlikte konuk olacağı bir panel de sanatseverleri bekliyor.

2-26 Haziran 2023 tarihleri arasında ikincisi düzenlenen Marmaris Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali, Marmarislilere ve Marmaris’i ziyaret edenlere klasik batı müziği, caz ve blues konserlerinin yanı sıra koro ve sokak konserlerinden, panel, söyleşi, sergi ve atölye çalışmalarına ücretli ve ücretsiz birçok etkinlikten oluşan geniş bir program sunuyor.

FESTİVALDE 19 HAZİRAN HAFTASI

Festivalin son haftası, Berlin Filarmonik Piyano Dörtlüsü’nün 19 Haziran Pazartesi akşamı saat 21.00’de Marmaris Açıkhava Tiyatrosu’nda vereceği konserle başlayacak. 1985’te Berlin Filarmoni Orkestrası’nın oda müziği topluluğu olarak kurulan; 30 başarılı yılın ardından 2015’te nesil değişikliği yaşasa da aynı sanatsal ruhla yoluna devam eden dörtlü, klasik, romantik ve modern dörtlülerin yanı sıra yeni ve keşfedilmemiş eserlerin de yer aldığı bir repertuar seslendirecek.

Yunus Nadi Roman Ödülü’nü kazanan ilk romanı Eşik’in yanı sıra Gözlerini Kaçırma, Gölgesinde, Bende Ölen Sensin ve 2019 Duygu Asena Roman Ödülü’ne layık görülen Son Bakış adlı romanların yazarı Irmak Zileli, 20 Haziran Salı akşamı saat 20.00’de Armutalan Kültür Merkezi’nde (AKM) gerçekleştireceği söyleşide okurlarıyla buluşacak.

21 Haziran Çarşamba akşamı ise Marmaris bir ilki daha yaşayacak; İş Sanat Çarşamba Sahnesi, Yeni Türkü’nün saat 21.00’de Atatürk Meydanı’nda vereceği ücretsiz konserle Marmaris’te müzikseverlerle geniş çaplı bir buluşma gerçekleştirecek.

22 Haziran Perşembe akşamı 19.30’dan itibaren, La Fortuna Tango Orkestra, Nothing to do, Ad libitum, Arp-Çello Duo, Datcazz ve CODA Gençlik Korosu’nun renkli performanslarıyla Festival Sokağı’na dönüşecek olan Sevgi Yolu, Marmarislilere unutulmaz bir gece yaşatacak. 23 Haziran Cuma akşamı 20.30’da Atatürk Meydanı’nda gerçekleşecek etkinlikte ise grupların solo konserlerinin ardından gerçekleştirecekleri Jam Session ile Marmaris doğaçlama müziğe doyacak.

24 Haziran Cumartesi günü 10.30’da Yunus Nadi Roman Ödüllü bir diğer isim, Nü Peride, Kirpi Mesafesi, Struma-Karanlıkta Bir Ninni, İlişmek, Varlık ve Piçlik kitaplarının yazarı Hakan Akdoğan, MAKSAD İçmeler Kültür ve Sanat Evi’nde bir edebiyat atölyesi gerçekleştirecek. Aynı günün akşamı 21.00’de ise uluslararası kadrosuyla sanat hayatına Stuttgart’ta devam eden GeoTRAIN Jazz grubu, Marmaris Açıkhava Tiyatrosu’nda verecekleri konserde farklı ülke ve kültürlerin müziklerini harmanladıkları World Jazz türünde rafine, şaşırtıcı, modern ve eğlenceli eserlerini müzikseverlerle paylaşacaklar.

25 Haziran Pazar günü saat 17.30’da ise, yazar Hakan Akdoğan ve bugüne kadar 20’ye yakın kitabını okurlarla buluşturan deneyimli kalem Sezgin Kaymaz, Armutalan Kültür Merkezi’nde (AKM) gerçekleşecek bir panelde bir araya gelecekler.

Festival kapsamında Marmaris Açıkhava Tiyatrosu’nda düzenlenen biletli konserlerin biletleri Biletix’ten ve yerel satış noktalarından temin edilebilir.

MARMARİS ULUSLARARASI KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ

“Marmaris’i sanatla yeşerteceğiz” sloganıyla yola çıkan Marmaris Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali (MKSF), heyecan verici ve nitelikli etkinliklerle Marmaris’e kültür-sanat ağırlıklı, uluslararası, kaliteli ve kalıcı bir kimlik kazandırmayı, Marmaris’in kent kimliğine sanatla değer katmayı hedefliyor. Marmarislilerin ve Marmaris’i ziyaret edenlerin sanat ve kültürle dolu günler geçirmelerini sağlayan festival, dünya çapındaki sanatçıları Marmarisli sanatseverlerle buluşturmayı ve yerel değerlerimizi de uluslararası düzeyde tanıtmayı amaçlıyor.

Her yıl Marmaris sınırları dahilindeki 14 antik kentten birini öne çıkarmayı hedefleyen MKSF, ikinci yılında odağına Amos Antik Kenti’ni alıyor. Tarım için çok elverişli olmayan bir coğrafyada, günümüzde hâlâ geçerli ve çevreye duyarlı yöntemleri kullanarak elde ettikleri zengin ürünler sayesinde sanatsal bir talebin yükseldiği kültürel bir gelişimi de sağlayan kentten ilham alan Marmaris Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali 2023’ün teması, “Toprağın Gücünden Sanatın Büyüsüne” olarak belirlendi.

MAKSAD’ın, Marmaris Belediyesi işbirliği ve Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin büyük katkılarıyla düzenlediği festivalin bu yıl ana sponsoru Türkiye İş Bankası. MKSF 2023’ün platin sponsorları kategorisinde Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB), ETİ Gıda San. ve Tic. A.Ş., ve NUUP yer alıyor. Netsel Marmaris Marina, Marmaris Ticaret Odası, YDA Dalaman Havalimanı, Mey|Diageo, Koral Travel, LORYMA Resort Hotel ve Kapurcuk Marmaris’in, festivaldeki farklı etkinliklere destek sağlayarak etkinlik sponsorluğunu üstlendiği festivalin ayrıca çok sayıda kişisel ve kurumsal, yerel ve ulusal destekçisi bulunuyor.
(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

“STOA FELSEFESİ VE TARSUS'TA STOACILIK”KİTABI ARATOS YAYINLARI’NDAN ÇIKTI

ADANA ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ KISA FİLM FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

ADANA’DA BAĞLAMA GÜNLERİ’NİN İKİNCİSİ GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Düş ve Gerçek Arasında Çareli Çaresiz Çizgiler Kitabı

Sanatçı Selva Özelli Solo Sergisi ile ABD’de

“Doktordan Az Kullanılmış” bu defa bir kitap adı

HÜSEYİN SÖZLÜ, "AĞUSTOS AYI TÜRK'ÜN ZAFER AYIDIR"

İZMİT ALTIN PİŞMANİYE ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNE VERİLDİ

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ‘’BELGESEL FİLM YARIŞMASI’’ FİNALİSTLERİ BELİRLENDİ

EMEKLİLERİN YENİ ADRESİ ‘EMEKLİ KÜTÜPHANESİ’

İZMİR KULLUK İLE TANIŞIYOR

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

“Soul Müziğin Diva”sı Imany, 7 Eylül’de Türkiye’de

‘ÇOK YAŞA CUMHURİYET’ ÖDÜLLÜ BESTE YARIŞMASI BAŞVURULARI İÇİN SON HAFTA!

TÜRK RESSAMLARIN LONDRA ÇIKARMASI!

YILDIZ TOZU KARAKTER ANALİZLERİ

"ZAFERİN RENGİ" GÜÇLÜ OYUNCU KADROSU İLE ÇEKİMLER İÇİN GERİ SAYIMA BAŞLADI!

Büyükşehir ve YEDAM’dan bağımlılıkla mücadelede iş birliği

AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI’NDA TÜM TÜRKİYE "ŞEHRİNİ KEŞFEDECEK- GELECEK ENERJİSİNİ KORUYACAK!”

12. ULUSLARARASI İZMİT PİŞMANİYE, MÜZİK ve DANS FESTİVALİ,25-27 AĞUSTOS’TA

‘’20. GELECEĞİN SİNEMASI’’ YARIŞMASININ JÜRİ ÜYELERİ AÇIKLANDI

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 30.1 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı