Mansur Ekmekçi ismi kütüphaneye verildi
KÜLTÜR SANAT 20.12.2022 23:38:00 2577 0

Mansur Ekmekçi ismi kütüphaneye verildi

Adana Kültür, Sanat ve Edebiyatına 40 yıldan buyana gönüllü hizmet eden, Araştırmacı Yazar ve Halk Şairi Mansur Ekmekçi’nin adı Yüreğir’e İlçesine bağlı Belören Köyü İlk ve Ortaokulu Kütüphanesine verildi.

Adana Kültür, Sanat ve Edebiyatına 40 yıldan buyana gönüllü hizmet eden, Araştırmacı Yazar ve Halk Şairi Mansur Ekmekçi göllü olarak çalışmalarına devam ediyor. Mansur Ekmekçi, bugüne kadar toplam 16 kitap yazdı. Kitapların 8 şiir kitabı oldu. Diğer kitapları ise, Çukurovalı Âşıklar Antolojisi, Şarkı Sözleri, Muş Halk Kültürü, Hikâyeli Şiirler, Çocuklar için Masallar, Adanalı Yazarlar, Şairler, Yazarlar Antolojisi, Çıldıran Türküler, Şiir Yazma Sanatı şeklinde oldu.

Adana Kültür, Sanat ve Edebiyatına 40 yıldan buyana gönüllü hizmet eden, Araştırmacı Yazar ve Halk Şairi Mansur Ekmekçi’nin adı Yüreğir’e İlçesine bağlı Belören Köyü İlk ve Ortaokulu

 Kütüphanesine verildi. İsminin bir kütüphaneye verilmesinin kendisini memnun ettiğini belirten Ekmekçi, “Yüreğir İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Murat Çelik tarafından yapılan bu örnek davranışla Mansur Ekmekçi’nin adı sonsuza dek yaşatılacak. Yüreğir İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Murat Çelik’e, Şube Müdürü Sayın Uğur Şahin’e, Okul Müdürü Sayın Erhan’a teşekkürlerimi sunuyorum. Üstün hizmetleri olan siyaset hariç, kültür, edebiyat, spor, müzik ve sanat adamlarına kütüphanelere, kültür evlerine, sokak ve parklara verilerek gelecek nesillere aktarılması gerekiyor” dedi.

Türkiye genelinde gönüllü ve bedelsiz olarak, 250’ye yakın kitabın editörlüğünü, kapak ve dizgilerini yaptığını anlatan Ekmekçi, “STK’lara her türlü tasarımları yapan ve edebiyat, şiir dersleri veren, kitap, antolojilerini bedelsiz dağıtan, 100’den fazla müzik eserleri okunan, 100 kadar halk şairi yetiştiren birisiyim.45 yıllık kültür sanat ve edebiyat ömrümde önce Adana için, Adanalı için daha sonra Türkiye için yapmış olduğum kültür

 hizmetlerimi daha  güzel yerlere taşımak, topluma daha değerli hizmetleri sunmak istiyorum. Bunun içinde tabiî ki büyüklerimizin başta kültür bakanlığı başta olmak üzere İl Kültür ve Turizm Müdürlüklerimiz, ilçe müdürlüklerimiz, belediyelere ait kültür müdürlüklerince bizlere sahip çıkılmasını istiyoruz. Bizlere sahip çıksınlar ki biz ürettiğimiz eserleri gelecek nesillere armağan edelim” diye konuştu.

Yaptıkları çalışmalarda maddi olarak hiçbir beklentisinin olmadığını vurgulayan Ekmekçi, “Hiçbir beklentim yok. Beklentim doğru yolda, güzel yolda insanlığa hizmet edebildiğim kadar mutlu olacağıma inanıyorum. Ben edebiyata, şiire askerlik dönemimde 79’lu yıllarda ilk şiirimi yazmaya başladım. Askerde şiir yazanlara bakarak öğrendim. Mardin’den buraya göç ettiğimizde benim dilimle dalga geçerlerdi. Türkçe bilmiyordum çünkü. Öğretmenim iki arkadaşıma bana Türkçe öğretmesi için görev verdi ve bana güzel konuşmayı öğretmelerini istedi.  Türkçe dersleri verdiler bana. Dilimin bu denli zayıf olmasına karşı o günkü yaşadığım olaylar karşısında hırs yaptım” şeklinde konuştu.

Bu hırsla şiir yazmakla yetinmediğini anlatan Ekmekçi, “Şiir yazmakla yetinmedim, zaman içerisinde daha iyisini yazmaya çalıştım. Toplumsal olaylara işaret etmeye çalıştım. Halkın acılarını kederlerini bir yana siyaset ve toplumsal sorunları da el atmaya başladım. Türküler ve şarkı sözleri yazmaya başladım. Bunlara yetinmeyip onları besteledim. Yapacağım kültür sanat ve edebiyat alanında ki çalışmaları topluma armağan ettim. Kimsenin yapamayacağı kadar çalışma yaptım. Kimsenin yapamayacağı şekilde para almadan yaptım bunları”  ifadelerini kullandı.

Mansur Ekmekçi sözlerini şöyle tamamladı;
“Türk edebiyatından da günümüze kadar hepsini dahil ediyorum. Tekke ve zaviyeler hariç. Türkiye’de hiç kimse kitapların kapağını hazırlayıp, iç dizgisini hazırlayan ve al güzel şairim güzel yazım, güzel şairim diyen edebiyatçı Türkiye Cumhuriyetinde görülmemiştir. Yaptığım kitapların içerisinde antonolojiler, ansiklobediler gibi büyük kitaplar var. Aylarımı harcadım onlara. Beş para almadım. 100 üzerinde halk şairi yetiştirdim. 16 kitap yayınladım. Bu kitaplardan bedel talep etmedim. Dostlarıma armağan ettim. Artık bizleri yöneten Kültür Bakanlığımızın, valiliğimiz, il kültür müdürlüklerimiz görsün istiyorum.”

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

“STOA FELSEFESİ VE TARSUS'TA STOACILIK”KİTABI ARATOS YAYINLARI’NDAN ÇIKTI

ADANA ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ KISA FİLM FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

ADANA’DA BAĞLAMA GÜNLERİ’NİN İKİNCİSİ GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Düş ve Gerçek Arasında Çareli Çaresiz Çizgiler Kitabı

Sanatçı Selva Özelli Solo Sergisi ile ABD’de

“Doktordan Az Kullanılmış” bu defa bir kitap adı

HÜSEYİN SÖZLÜ, "AĞUSTOS AYI TÜRK'ÜN ZAFER AYIDIR"

İZMİT ALTIN PİŞMANİYE ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNE VERİLDİ

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ‘’BELGESEL FİLM YARIŞMASI’’ FİNALİSTLERİ BELİRLENDİ

EMEKLİLERİN YENİ ADRESİ ‘EMEKLİ KÜTÜPHANESİ’

İZMİR KULLUK İLE TANIŞIYOR

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

“Soul Müziğin Diva”sı Imany, 7 Eylül’de Türkiye’de

‘ÇOK YAŞA CUMHURİYET’ ÖDÜLLÜ BESTE YARIŞMASI BAŞVURULARI İÇİN SON HAFTA!

TÜRK RESSAMLARIN LONDRA ÇIKARMASI!

YILDIZ TOZU KARAKTER ANALİZLERİ

"ZAFERİN RENGİ" GÜÇLÜ OYUNCU KADROSU İLE ÇEKİMLER İÇİN GERİ SAYIMA BAŞLADI!

Büyükşehir ve YEDAM’dan bağımlılıkla mücadelede iş birliği

AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI’NDA TÜM TÜRKİYE "ŞEHRİNİ KEŞFEDECEK- GELECEK ENERJİSİNİ KORUYACAK!”

12. ULUSLARARASI İZMİT PİŞMANİYE, MÜZİK ve DANS FESTİVALİ,25-27 AĞUSTOS’TA

‘’20. GELECEĞİN SİNEMASI’’ YARIŞMASININ JÜRİ ÜYELERİ AÇIKLANDI

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı