MAKİNA MÜHENDİSLERİNDEN UYGULAMALI EĞİTİM MERKEZİ
EKONOMİ 7.08.2016 13:46:13 825 0

MAKİNA MÜHENDİSLERİNDEN UYGULAMALI EĞİTİM MERKEZİ

MMO Adana Şube Yönetim Kurulu Sekreteri Hüseyin Kalantor, 300 metrekare alanda inşaatı devam eden Uygulamalı Eğitim Merkezinde ilk etapta iş makinası ve vinç operatörü, Kaynakçı, Makine- Asansör Montaj ve Onarımcısı, Asansör Bakımcısı, Klima Montaj

Kalantor, ?TÜRKAK?tan onay alarak akredite olmasını planladığımız MMO Uygulamalı Eğitim Merkezinde evrak işleri için Büro, Eğitim Salonu, Atölye ve Laboratuar yer alacak? dedi

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Adana Şubesi ile Seyhan Belediyesine bağlı SEYMER (Meslek Edindirme Merkezi)  tarafından ortaklaşa çalışacak MMO Uygulamalı Eğitim Merkezi´nin kaba inşaatı tamamlandı.

MMO Adana Şube Yönetim Kurulu Sekreteri Hüseyin Kalantor, 300 metrekare alanda inşaatı devam eden Uygulamalı Eğitim Merkezinde ilk etapta iş makinası ve vinç operatörü,  Kaynakçı,  Makine-   Asansör Montaj ve Onarımcısı,  Asansör Bakımcısı,  Klima Montaj ve Bakımcısı ve   Doğal Gaz Altyapı Yapım Kontrol Personeli yetiştirileceğini söyledi. Kalantor, merkezle ilgili şu bilgileri verdi:

"Uzmanlık alanlarımızdan hareketle, elde ettiğimiz birikimlerden yola çıkarak, çağdaş, planlı, sağlıklı, güvenli, demokratik, sanayileşen ve üreten bir Adana hedefiyle yaşadığımız kentin sorunlarının çözümüne ilişkin bir nebzede olsa çözüm bulmasını arzuluyoruz.

Adana Şubemizde 6.Dönem Şube Başkanlığı görevini üstlenen Zeydan Karalar´ın Seyhan Belediye Başkanı seçildikten sonra 20 Ağustos 2015 tarihinde Uygulamalı Eğitim Merkezi yapılması için protokol imzaladık. Seyhan Belediyesine bağlı SEYMER (Seyhan Belediyesi Meslek Edindirme Merkezi) ile ortaklaşa çalışacağız. Seyhan Belediye şantiyesinde 300 metrekare alanda inşaatına başlanan Uygulamalı Eğitim Merkezi çok önemsediğimiz projelerin başında gelmektedir. Bölgemizin işsizlik ve nitelikli kalifiye personel ihtiyacına bir nebzede olsa çözüm olabileceğini düşünüyoruz. Ayrıca, uygulamalı eğitimlerin ardından katılımcılara verilecek sertifikaların geçerliliğini sağlamak adına MEB, MYK ve TÜRKAK?tan onay alarak akredite olmasını planlıyoruz. Merkezimizde evrak işleri için Büro, Eğitim Salonu, Atölye ve Laboratuar yer alacaktır.

 Uygulamalı Eğitim Merkezimizde ilk etapta planlanan iş makinası ve vinç operatörü,  Kaynakçı,  Hidrolik-Pnömatik Ustası,  Makina Montajcısı ve Bakımcısı,  Asansör Montaj ve Onarımcısı,  Asansör Bakımcısı,  Klima Montaj ve Bakımcısı,  Doğal Gaz Altyapı Yapım Kontrol Personeli,  Isıtma ve Doğal Gaz İç Tesisat Yapım Personeli,  Bacacı gibi sanayinin ihtiyaç duyabileceği kalifiye belgeli personeller yetiştirilecektir.

Merkezimizde NDT (Tahribatsız Kaynak Muayene) Hizmeti de verilecek İzmir Şubemizde bulunan ve TÜRKAK?tan onaylı MMO KALMEM ile ortak çalışacak bir Kalibrasyon Laboratuarı da hizmet verecek. Bu Merkezde Elektrik, Basınç, Kütle, Boyut ve Sıcaklık konularında ulusal ve uluslararası standartlara izlenebilir ölçümler ile üretimde, ürün kontrolünde ve diğer ölçüm sistemlerinin kontrolünde kullanılan cihazların kalibrasyonu yoluyla ölçüm sistemlerinin ulusal ve uluslararası standartlara izlenebilirliği gerçekleştirilerek, kalite sistemlerinin gerektirdiği şekilde, işletmede yapılan ölçümler güvence altına alınacaktır.?

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Harb-İş,“Ücretler yeniden düzenlenmeli “

"YENİLENEBİLİR ENERJİ NASIL TÜRKİYE’NİN ELEKTRİK ÜRETİM KAYNAĞI OLABİLİR"

"Bağımsız olmayan bir Kurulun vereceği karar tartışılır!"

MB Başkanı’ndan enflasyonla ilgili “yol haritası” mesajı

Türkiye, dünya lideri

“İş dünyasının finansmana erişimi kolaylaştırılmalıdır”

TOYP BAŞVURULARINDA SON TARİH 31 AĞUSTOS

Türk Telekom’un “Dijital Türkiye: Yeni Bir Gelecek” temalı Faaliyet Raporu’na 3 ödül

Türkiye’de dijital bankacılığa ilgi artıyor

R+T TURKEY FUARI’NDA HEDEF UZAK PAZARLAR

“TOPLU SÖZLEŞME TİYATROSU SONA ERDİ”

“DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR”

Ekonominin kalbi TOBB'da attı

"Emlak zenginleri İstanbul depremi sonrası fakir kalabilir"

Şahin Bilgiç, TOBB Ekonomi Şurası’na katıldı, üyelerinin taleplerini iletti

Dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümde hasat başladı

DÜNYA TAHIL PİYASASINA ‘TAHIL KORİDORU’ ETKİSİ

MYK VE ADASO ARASINDA YETKİLENDİRME PROTOKOLÜ İMZALANDI

"Her 100 kişiden 90’ı Su Yalıtımı Yönetmeliği’nden önce yapılan binalarda oturuyor"

R+T TURKEY FUARI’NDAN İHRACAT SEFERBERLİĞİ

"KRUVAZİYER YOLCU SAYISI % 66,7 ARTTI, FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ"

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı