MAÇ BİTTİ TARTIŞMALAR BİTMEDİ-(HEBER FATİH ÇAKMAK)
SPOR 2.11.2022 11:10:00 578 0

MAÇ BİTTİ TARTIŞMALAR BİTMEDİ-(HEBER FATİH ÇAKMAK)

Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında oynanan Kayserispor-Adana Demirspor mücadelesi 2-2 beraberlikle sona erdi. Mücadeleden çok maç esnasında emniyet güçlerinin Adana Demirspor'lu taraftarlara yaptığı sert müdahaleler konuşuldu.


Spor Toto Süper Lig'in 12. haftası kritik maçlara sahne oldu. Geçtiğimiz hafta evinde Konyaspor ile 1-1 berabere kalan Adana Demirspor, bu hafta deplasmanda Kayserispor önünde 2-0 öne geçmesine rağmen skoru koruyamadı ve mücadele 2-2'lik skorla sona erdi. Ligde oynadığı son 5 maçta dördüncü beraberliğini elde eden Mavi Şimşek, puanını 23'e yükseltmesine rağmen puan cetvelinde üçüncü sıraya geriledi. Ligde 13. haftayı BAY geçecek olan Adana Demirspor Dünya Kupası öncesinde Alanyaspor ile karşılaşacak. 

OLAYLAR MAÇIN ÖNÜNE GEÇTİ

Kayserispor ile Adana Demirspor'u karşı karşıya getiren maçta polislerin Adana Demirspor taraftarlarına yaptığı müdahale maçı gölgede bıraktı. Kendilerine ayrılan biletlerin tümünü satın alan Mavi Lacivertli taraftarlar takımlarını desteklemek için Adana ve çevre illerden Kayseri'ye akın etti. Misafir tribününde bulunan üç gişeden sadece birisi kullanılınca izdiham oluştu. Çıkan izdihamı engellemek için polis taraftarlara kalkanlarla ve biber gazıyla müdahale etti. Bu müdahaleden dolayı aralarında kadın ve çocukların bulunduğu bazı taraftarlar ezilme tehlikesi atlattı. 

VALİLİK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Maçın hemen ardından Adana Demirspor başkanı Murat Sancak sosyal medya hesabından; "Polis kardeşlerimizden biraz hoşgörü ve anlayışlı olmalarını rica ediyorum. Değerli taraftarlarımızın da sakin ve sükunetli olmalarını istirham ediyorum. Yapılanlara karşı sessiz kalmadık, kalmayacağız ama sükunet içerisinde yaparız merak etmeyin, bizzat ben takipçisi olacağım" açıklaması yaparken; Kayseri Valiliği, Yukatel Kayserispor - Adana Demirspor müsabakası öncesi konuk ekip taraftarları ile polis arasında yaşananlara ilişkin soruşturma başlatıldığını bildirdi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi: "Misafir takım taraftarlarının stada giriş yaptıkları kapılarda oluşan yığılma nedeniyle turnikelerin kırılma ve seyircilerin ezilme ihtimaline karşı görevli emniyet mensuplarımız tarafından sesli ikazlar yapıldıktan sonra kalkanlarla müdahale edilmiştir. Taraftarların turnikelerde oluşturduğu yoğunluğun devam etmesi üzerine yapılan müdahale sırasında 2 polis memurumuz el spreyi ile biber gazı kullanmışlardır. Yaşanan bu üzücü gelişmeler neticesinde Kayseri Valiliği olarak olayla ilgili soruşturma başlatılmış olup tüm güvenlik kamera görüntüleri ve kayıtları incelemeye alınmıştır."

BİR TEPKİ DE CHP ADANA MİLLETVEKİLİNDEN 

Kayserispor-Adana Demirspor maçında yaşanan olaylara bir tepki de CHP Adana milletvekili Müzeyyen Şevkin'den geldi. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde söz alan Şevkin; "Sporun dostluk ve kardeşlik olduğunu unutanlara Adanalıların sitemlerini bildirmek istiyorum. Süper Lige heyecan, coşku ve renk katan Adana Demirspor’a yapılan haksızlıklar son bulmuyor. Saha içinde büyük mücadele örneği sergileyen Mavi-Lacivertlilere karşı hakem hataları, haksız kararlar, verilmeyen penaltılara bir de taraftara uygulanan orantısız güç, kaba kuvvet ve şiddet eklendi. Hafta sonunda Adana’dan Kayseri’ye giden taraftarlar, küçük yaştaki çocuklarıyla, eşleriyle birlikte coplandı, biber gazına maruz kaldı. Stadyum girişinde tek turnike uygulaması nedeniyle taraftarlarımıza eziyet edildi. Taraftarın derdi armadır, Adana Demirspor'dur.
Adana Demirspor’u kimse sahipsiz sanmasın, taraftara uygulanan şiddet son bulsun. Herkes haddini bilsin." açıklamasında bulundu. 

ADANA DEMİRSPOR BİR KEZ DAHA PFDK'YE SEVK EDİLDİ

Spor Toto Süper Lig'de 12. hafta geride kalırken PFDK kararları da açıklandı. Adana Demirspor; saha olayları, merdivenlerin boş bırakılmaması ile çirkin ve kötü tezahürattan, rakibi Kayserispor ise saha olaylarından PFDK'ye sevk edildi.(Fİ


Haber Kaynak : ÖZEL HABER

DÜNYA MOTOKROS ŞAMPİYONASI AFYONKARAHİSAR'DA!

CİMNASTİK MİLLİ TAKIMI “ADANA ÇİFTETELLİSİ ” İLE KARŞILANDI

2022-2023 Sezonu TFF Fair Play/Adil Oyun Ödül Töreni Yapıldı

13. HENTBOL DUAYENLERİ BULUŞMASI ÇANAKKALE’DE GERÇEKLEŞTİ

Seyhan Belediyespor Kadın Atletizm Takımı Süper Ligde

Kızıldağ Karakucak Güreşlerinin Başpehlivanı Ali Böncüoğlu oldu

Öz Hilal sporcusu Avrupa’da Türkiye’yi temsil edecek

11. TAYK – Eker Olympos Regatta Ödül Töreni Yapıldı

TSYD yeni binasına kavuşuyor

GENK 2-1 ADANA DEMİRSPOR

Adana Demirspor bugün Genk Karşısında

TFF,"Türk Futbolunun yükselen trendi sürecek"

Milli Atletten Başkan Akay’a ziyaret

Başkan Akay Geleceğin Yıldızlarıyla Bir Araya Geldi

“Büyük” kupayı, “Fenerbahçe Doğuş Yelken Yat Takımı Fenerbahçe 1” takımı kazandı

538. GELENEKSEL KIZILDAĞ KARAKUCAK GÜREŞLERİ PAZAR GÜNÜ BAŞLIYOR

Kızıldağ'da şampiyon Döşekevi Kuşçusofuluspor oldu

Tirilye’deki zorlu yelken mücadelesi nefes kesti

Yelken yarışında ilk etabın birincileri açıklandı

SATRANÇTA “OLİMPİYAT İKİNCİSİ” OLDUK!

11. TAYK – Eker Olympos Regatta yelken yarışı başlıyor

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 30.1 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı