LULA LİMA’NIN ÖĞRETİ DOLU KİTABI RAFLARDAKİ YERİNİ ALDI
KÜLTÜR SANAT 15.04.2023 09:26:00 687 0

LULA LİMA’NIN ÖĞRETİ DOLU KİTABI RAFLARDAKİ YERİNİ ALDI

Eğlenceli ve öğretici içeriğiyle dikkat çeken “Minik Gözyaşı Damlası” İnkılâp Kitabevi imzasıyla çocuklarla buluşuyor.

Lula Lima’nın kaleme aldığı “Minik Gözyaşı Damlası” kitabı; çocukların içinde kaybolmalarını sağlayacak, bilgi dolu bir ders kitabı olarak raflarda yerini almaya hazırlanıyor. Betania Zacarias’ın resimlediği kitap, minik okuyucuları sayfalar üzerinde eğlenceli ve büyüleyici bir gezintiye çıkarırken aynı zamanda öğrenmelerini sağlıyor.

Minik Gözyaşı, günlerini her zaman ve her yerde herhangi bir şey için ağlayarak hüzün dolu geçiriyor, ta ki bir gün yolda yürürken bir kayaya çarpana kadar. Ağlamaya çalışmasına rağmen gözünden bir damla yaş bile akmayan ana karakter; nehirden, denizden ve buluttan gözyaşı istiyor ancak sonunda uğur böceklerinin yardımıyla sevinçten ağlamanın keyfine varıyor. Lula Lima minik okuyucularına öğretileri eğlenceli bir şekilde sunarken; diğer yandan hayal güçlerinin sınırlarını genişletiyor.

Buşra Kaya çevirisi ve İnkılâp Kitabevi imzasıyla yayımlanan “Little Tear Drop” minik okuyuculara keyifli saatler vaat ediyor.

Yazar Hakkında

Lulu Lıma

Yazar Lulu, Salvador, Bahia, Brezilya’da, kalbinde şehrinin tropikal güneşinin sıcaklığıyla doğdu. Yaklaşık beş yaşında hikayeler yazmaya başladığında, Lulu’nun büyükannesi Clélia ilk yayıncısı olarak ona yardım etti. Öykülerinin sayfalarını renkli kurdelelerle bağlayarak kitapçık haline getirirdi. Lulu’nun boyu uzayıp, hayalleri biraz büyüyünce halkla ilişkiler bölümünden mezun oldu ve São Paulo ile Salvador’daki reklam ajanslarının kreatif departmanlarında metin yazarı olarak çalıştı. Yazar olma hayali gibi çocuk sevgisini de ancak birkaç yıl sonra fark etti. Lulu ilk öyküsünü yazdı, sonra bir başkasını yazdı, ta ki ilk yayınevi Mil Caramiolas’a ulaşana kadar. On üç şahane kitapla Brezilya’nın her yerine yaratıcılığını ulaştırıyor. Çocuk kültüründe uzmanlaşan Lulu, çocuklarla olan etkileşimlerinde elinden gelen her şeyi yapıyor; hikâye anlatımı, sarılmalar ve yaratıcı atölyeler. Kelimelerle dolup taşana kadar kendini bu sevgiye kaptırıyor.

 

Betanıa Zacarıas

Betania Zacarias, Arjantin’in sonbaharında bir cuma günü, Buenos Aires şehri ile kırsal bölgenin ortasında doğdu. Belki de doğa sevgisiyle doğmasının sebebi budur. Betania, ders verdiği Buenos Aires Üniversitesi’nde grafik tasarım okudu ve kendini tamamen kitap resimleri çizmeye adamadan önce birkaç stüdyoda tasarımcı olarak çalıştı. Şimdi ailesi ve ona sonsuz ilham veren iki yaratıcı çocuğuyla birlikte, dağlar ve denizin arasında Barselona’da yaşıyor. Betania her zaman müzikle çalışır, etrafı kağıt yığınları, akrilikler, kalemler ve makaslarla çevrilidir. Çizimlerinde hem manuel hem de dijital olarak birçok farklı rengi, dokuyu ve deseni bir araya getiriyor. Çalışmaları okul kitaplarında, kurgu ve çocuk ürünlerinde yer aldı ve Bologna Çocuk Kitapları Fuarı, Bratislava İllüstrasyon Bienali ile Sharjah Kitap Fuarı gibi çok sayıda uluslararası fuarda sergilendi. Minik Gözyaşı gibi ormanda yürümek ve denizle konuşmak ona da ilham veriyor.

Kitap Hakkında

Minik Gözyaşı her şeye ağlardı ta ki bir gün tüm gözyaşları kuruyana kadar. Minik Gözyaşı, doğanın da yardımıyla sevinçten ağlamanın ne kadar iyi olduğunu öğrenecek.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

“STOA FELSEFESİ VE TARSUS'TA STOACILIK”KİTABI ARATOS YAYINLARI’NDAN ÇIKTI

ADANA ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ KISA FİLM FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

ADANA’DA BAĞLAMA GÜNLERİ’NİN İKİNCİSİ GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Düş ve Gerçek Arasında Çareli Çaresiz Çizgiler Kitabı

Sanatçı Selva Özelli Solo Sergisi ile ABD’de

“Doktordan Az Kullanılmış” bu defa bir kitap adı

HÜSEYİN SÖZLÜ, "AĞUSTOS AYI TÜRK'ÜN ZAFER AYIDIR"

İZMİT ALTIN PİŞMANİYE ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNE VERİLDİ

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ‘’BELGESEL FİLM YARIŞMASI’’ FİNALİSTLERİ BELİRLENDİ

EMEKLİLERİN YENİ ADRESİ ‘EMEKLİ KÜTÜPHANESİ’

İZMİR KULLUK İLE TANIŞIYOR

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

“Soul Müziğin Diva”sı Imany, 7 Eylül’de Türkiye’de

‘ÇOK YAŞA CUMHURİYET’ ÖDÜLLÜ BESTE YARIŞMASI BAŞVURULARI İÇİN SON HAFTA!

TÜRK RESSAMLARIN LONDRA ÇIKARMASI!

YILDIZ TOZU KARAKTER ANALİZLERİ

"ZAFERİN RENGİ" GÜÇLÜ OYUNCU KADROSU İLE ÇEKİMLER İÇİN GERİ SAYIMA BAŞLADI!

Büyükşehir ve YEDAM’dan bağımlılıkla mücadelede iş birliği

AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI’NDA TÜM TÜRKİYE "ŞEHRİNİ KEŞFEDECEK- GELECEK ENERJİSİNİ KORUYACAK!”

12. ULUSLARARASI İZMİT PİŞMANİYE, MÜZİK ve DANS FESTİVALİ,25-27 AĞUSTOS’TA

‘’20. GELECEĞİN SİNEMASI’’ YARIŞMASININ JÜRİ ÜYELERİ AÇIKLANDI

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı