“Ligin kalıcısı olmak istiyoruz”
SPOR 13.08.2021 10:29:00 554 0

“Ligin kalıcısı olmak istiyoruz”

Süper Lig’de kalıcı olmak istediklerini aktaran Adana Demirspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, “Takımı oluşturduktan sonra takımdaşlıkla ilgili ne yapabiliriz diye çalışacağız. " dedi.

“Büyük takım maçı avantajdır”
Süper Lig’in ilk haftasında Pazar günü Fenerbahçe’yi konuk edecek olmanın önemli olduğunu vurgulayan Samet Aybaba, daha sonra şunları kaydetti:
“Büyük takım maçı avantajdır, oyuncular daha ciddi bakar. Keyif alacağız. Sadece kazanmak bölümünde değiliz, keyif alma bölümü de var. İyi bir takım olalım. Bayağı mesafe aldık. Fenerbahçe çok ciddi bir rakip, hedefleri var. Eğer kazanarak başlarsanız her iki taraf içinde avantajlı olur. O nedenle doğru bir takımla eşleştik diye düşünüyorum. Fenerbahçe kaliteli oyunculardan kurulu bir takım. Yeni hocaları var, yeni bir sistem deniyorlar. Bizde ona göre plan yapıyoruz. Bizim takım hazırlık maçlarında çok iyi oynadı. Hep üstüne katarak bir yerlere geldik. Son Beşiktaş maçında da gördük bunu. Eksiklerimiz var ama toparlayacağız.”

“Adana Demirspor’a katkıyı planlayacağız”
Takıma yeni transfer olan bazı oyuncuların için Adana Demirspor’un büyük bir şans olduğunu belirten Samet Aybaba, “Sorunlu oyuncular var. Nereye kadar saha içerisindeki katkısına kadar. Yıllarca bizde futbol oynadık. Dışarıda sorunlu bir oyuncu mu var ama kazanmada büyük rol oynuyorsa hep birlikte doğru yönetelim diyoruz. Saha içerisinde sorun olmaya başladığında yönetemiyorsunuz. Bazı oyuncularımız bizim için şans, bazı oyunculara da Adana Demirspor büyük bir şans. Bazı oyuncular Adana Demirspor şansını iyi kullanacak, bizde öteki oyuncularla Adana Demirspor’a katkıyı planlayacağız” ifadelerini kullandı.

“Balotelli’nin büyük bir saygısızlığı yok”
Mario Balotelli’nin bir marka futbolcu olduğunu, Balotelli’nin kendisini göstermek için Adana Demirspor’a ihtiyacı olduğunu aktaran Aybaba, “Balotelli İtalya ikinci liginden geldi ve son 5 yıl performansı çok düşük. Büyük bir marka. Onun Adana Demirspor’a ihtiyacı var. O bunu iyi kullanırsa hem o hem de biz mutlu oluruz. Hem de Adana Demirspor’a gönül vermiş insanlar mutlu olur. Biz onu iyi yönetmeye çalışıyoruz. Bazı ufak tefek sorunlar var. Bunu takım içerisindeki oyuncularla bunları konuşarak halletmeye çalışıyoruz. Balotelli’nin büyük bir saygısızlığı yok, takıma da yok. Genç oyuncularla da iyi anlaşıyor” dedi.

“En çok etkilenen takımlardan birisi biz olacağız”
Korona virüs önlemleri nedeniyle getirilen deplasman yasağı kuralına da değinen tecrübeli teknik adam, “Taraftarın olmaması futbolun tabi ki de zevkini kaçırıyor. Bu bir gerçek. Bu taraftar ile oynanan bir oyun. Oyunun içerisinde ki coşkuyu taraftar tayin ediyor. Düşüşte oyuncuya destek veriyor. Daha iyi gittiğinde coşkuyu arttırıyor. Bunların hepsi futbolun içerisinde olan şeyler. Ama bir salgın var. Nasıl bir yorum yapabileceğimizi bilemiyoruz. Ancak en çok etkilenen takımlardan birisi de kesinlikle biz olacağız. İç saha performansımızı değiştireceğiz” diye konuştu.

“Yerli oyuncu yetişmiyor”
Yerli oyuncu olarak Muhammet Şengezer ve Yunus Akgün transferine sıcak baktığını belirten Aybaba, “Muhammet ile ilgili bayağı ilişkiler oldu. Çok görüştüler ama bir noktaya gelemedik. Yerli oyuncu maalesef yok, yetişmiyor. Bu altyapılarla yetişme şansı da maalesef yok” şeklinde konuştu.

“Başkanla sarılıyoruz, 3 dakika sonra ayrılıyoruz”
Başkan Murat Sancak ile de sorun yaşamadığını kaydeden Aybaba, “Anlaşıyoruz. Birbirimizi fazla görmüyoruz, gördüğümüzde de sarılıyoruz hemen. 3 dakika sonra dağılıyoruz. Böyle büyük bir organizasyonun içerisinde insanlar birbirine farklı davranabilir mi? Ortak değerlerde birlikte hareket edeceğiz. Başka zor adam, kaprisleri var, benim hiç yok. Tam işte birbirimizi bulduk. Anlaşıyoruz”(CO)
 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

DÜNYA MOTOKROS ŞAMPİYONASI AFYONKARAHİSAR'DA!

CİMNASTİK MİLLİ TAKIMI “ADANA ÇİFTETELLİSİ ” İLE KARŞILANDI

2022-2023 Sezonu TFF Fair Play/Adil Oyun Ödül Töreni Yapıldı

13. HENTBOL DUAYENLERİ BULUŞMASI ÇANAKKALE’DE GERÇEKLEŞTİ

Seyhan Belediyespor Kadın Atletizm Takımı Süper Ligde

Kızıldağ Karakucak Güreşlerinin Başpehlivanı Ali Böncüoğlu oldu

Öz Hilal sporcusu Avrupa’da Türkiye’yi temsil edecek

11. TAYK – Eker Olympos Regatta Ödül Töreni Yapıldı

TSYD yeni binasına kavuşuyor

GENK 2-1 ADANA DEMİRSPOR

Adana Demirspor bugün Genk Karşısında

TFF,"Türk Futbolunun yükselen trendi sürecek"

Milli Atletten Başkan Akay’a ziyaret

Başkan Akay Geleceğin Yıldızlarıyla Bir Araya Geldi

“Büyük” kupayı, “Fenerbahçe Doğuş Yelken Yat Takımı Fenerbahçe 1” takımı kazandı

538. GELENEKSEL KIZILDAĞ KARAKUCAK GÜREŞLERİ PAZAR GÜNÜ BAŞLIYOR

Kızıldağ'da şampiyon Döşekevi Kuşçusofuluspor oldu

Tirilye’deki zorlu yelken mücadelesi nefes kesti

Yelken yarışında ilk etabın birincileri açıklandı

SATRANÇTA “OLİMPİYAT İKİNCİSİ” OLDUK!

11. TAYK – Eker Olympos Regatta yelken yarışı başlıyor

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 30.1 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı