Kuyumcularda yarım gram altın dönemi!
GÜNDEM 11.04.2022 10:04:00 1269 0

Kuyumcularda yarım gram altın dönemi!

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, seyyar manavdan ‘tek domates’ satışını gördükten sonra yolunu tuttuğu kuyumcu esnafında ‘yarım gram altın’ dönemine de şahit oldu

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) çatısı altında vatandaşların sorunlarına çözüm aramanın dışında her fırsatta Adana sokaklarında vatandaşlarla bir araya gelmeye özen gösteren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, herkesle, her kesimle görüşmelerini sürdürüyor.
YARIM GRAM ALTIN DÖNEMİ
Geçtiğimiz günlerde mahallelere yaptığı ziyaretlerde seyyar manav, berber, okul servis şoförü, emlak danışmanı ve kıraathane sakinlerinin hayat pahalılığına vurgu yapmasının ardından bu kez kuyumcu esnafıyla buluşan Dr. Şevkin, gram altının 925 liralar seviyesinde seyrettiği kuyumcularda “yarım gram” altın dönemine de şahit oldu.
Seyyar manavın tane ile domates sattığını belirtmesinin yankıları sürerken evlenmek isteyen gençlerin hayat pahalılığı ve sürekli artan fiyatlar nedeniyle altın alamadığına işaret eden, emekli vatandaşların emekli ikramiyesiyle eşine dostuna bir gram altın hediye edemediğini, milletin düğünlerde artık takı takamadığını kaydeden Dr. Şevkin, Adana Kuyumcular Çarşısı’ndaki esnaf gezisinde sohbet ettiği iki kuyumcunun, “Set altın, tam altın, çeyrek altın dönemi kapandı. Artık vatandaş bir değil yarım gram altın almaya çalışıyor. Çoğu zaman ona da parası çıkışmıyor. Ayrıca görünümü çeyrek altında aynı olan düşük ayarlı çeyrek baskı altın alıyor” serzenişiyle karşılaştı.
“YARIM GRAMA PARASI ÇIKIŞMAYAN VAR”
Milletvekili Dr. Şevkin’e dert yanan ve “Dışarıdan konuşulunca bize kuyumcu diyorlar ama hiçbir iş yapamayınca kuyumculuğun ne anlamı var” diye konuşan, düğün sezonunun açılmasına karşın dükkanda siftahsız beklediklerine dikkat çeken kuyumcu esnaflarından Meral Yeniçeri Turan, “İnsanlar artık altın alamıyor. Yarım gram altın almak isteyen ama ona da parası çıkışmayanlar var” dedi.
“YARIM GRAM ALTIN VE BASKI ÇEYREK SATIŞI”
Diğer bir kuyumcu Erhan Örgen ise “Her tarafta durgunluk var. Bizde de aynı şekilde devam ediyor. Şu an insanlar altın değil hiçbir şey alamıyor. Düğünlerde çeyreği bırakın yarım gram altın dönemi başladı. Bunu bile bulamayanlar var. Düşük ayarlı çeyrek altınla aynı ebatta baskı çeyrekler var. İnsanlar düğünlerde 350 liralık baskı çeyrekleri takmaya çalışıyor. Eskiden setler vardı. Şimdi setleri bırakın gençler alyanslarını bile alamıyor” diye konuştu.
“DOMATES TEK TEK, ALTIN YARIM GRAM SATILIYOR”
Kuyumcu esnafını dinleyen ve halk nezdinde ekonominin bittiğine dikkat çeken CHP’li Dr. Müzeyyen Şevkin, “Maalesef gençler artık evlenemez durumda. Domatesin bile altın gibi tek tek satıldığı bir ortamı yaşıyoruz. İnsanlar gıda mı alacak altına mı yatırım yapacak. Bir tarafta milyarlık sahur sofralarında oturan gençler bir tarafta altın alamadığı için evlenemeyen gençler var. Emeklilerimiz ikramiyesiyle eşine dostuna bir gram altın hediye edemiyor” dedi.(Fİ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı