KURTULMUŞ, YAZICIOĞLU
SİYASET 26.03.2021 11:02:00 558 0

KURTULMUŞ, YAZICIOĞLU'NU ANDI

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş,"Milli iradeye her zaman saygı duydu, bu milletin vicdanından çıkan iradeyi her şeyin üstünde tuttu" dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Büyük Birlik Partisi (BBP) Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu gibi idollerin Türk gençliğine tanıtılmasının son derece önemli olduğunu" söyledi. 

Kurtulmuş, Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatının 12'nci yılı dolayısıyla BBP tarafından düzenlenen anma programına katıldı.

Buradaki konuşmasına, Genel Başkan Mustafa Destici başta olmak üzere, BBP camiasına program dolayısıyla şükranlarını ifade ederek başlayan Kurtulmuş, Yazıcıoğlu ile aralarında yakın bir dostluk bulunduğunu söyledi.

Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopterin düştüğüne ilişkin haber aldıktan sonra programını yarıda keserek, bölgeye gittiğini anlatan Kurtulmuş, "O sırada insanların hem bir çaresizlik içerisinde hem de büyük bir özlemle umutla 'inşallah sağ salim bulunur' diyerek dua ettiklerine yakinen şahit oldum.' diye konuştu.

Merhum Yazıcıoğlu'nun hayatını, "mücadele ruhu, istikamet ve sağlam şahsiyet" kelimeleriyle özetleyebileceğini söyleyen Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Sadece onu vefat yıl dönümünde anmak değil, özellikle bizim gibi büyük idealleri olan ülkelerde yeniden güçlü büyük Türkiye'yi kurma azmiyle ilerlediğimiz hele hele bu dönemde Muhsin Yazıcıoğlu gibi idollerin Türk gençliğine tanıtılmasının da son derece önemli olduğu kanaatindeyim. Aslında burada sadece ölüm yıl dönümü dolayısıyla bir anma yapmıyoruz, onu gençlerimize sonraki yıllar için de 'Muhsin Yazıcıoğlu gibi insanlar yetişsin' diye anlatmamız gerektiğini düşünüyorum." 

"Milli iradeye her zaman saygı duydu"

Uzaktan tanıyanların bile, "Ben namlusunu milletine çevirmiş olan bir ordunun karşısında selam durmam." ifadeleri dolayısıyla bir şekilde Yazıcıoğlu'na hayran olduğunu dile getiren Kurtulmuş, "Bunu söylediği zamanda da şimdiki gibi rahat bir ortam yok. Palet şakırtılarının Ankara'nın merkezini dahi işgal ettiği bir ortamda söyledi. Kendisi dışarıdan 28 Şubat'ta devrilmeye çalışılan hükümete, her türlü tehditlere rağmen korkusuzca destek verdi. Milli iradeye her zaman saygı duydu, bu milletin vicdanından çıkan iradeyi her şeyin üstünde tuttu." diye konuştu. 

Kurtulmuş, Saadet Partisi Genel Başkanı seçildikten sonra Yazıcıoğlu'nun kendisini ziyarete geldiğini ve Refah-Yol hükümetine destek verdikleri dönemde yaşadığı bir olayı anlattığını söyledi.  

Numan Kurtulmuş, ismini söylemediği, kendi camialarından bir kişinin Yazıcıoğlu'na, "Sakın ha bu hükümete destek olma, bu hükümet gidecek, sonra bunun hesabını senden sorarlar." dediğini söylediğini belirtti. 

Muhsin Yazıcıoğlu'nun, bu kişinin, "Bak Muhsin sen daha gençsin, şimdi öyle silahlar çıktı ki adamı 2 bin metre öteden sırtından vururlar." şeklinde tehdit ettiğini aktardığını dile getiren Kurtulmuş, buna karşılık Yazıcıoğlu'nun, "Kravatından tuttum şöyle kaldırdım, 'bana bak git onlara söyle, biz adamı 2 bin metreden sırtından değil, 10 santimden alnının ortasından vururuz.' dedim." şeklinde olayı anlattığını ifade etti.

Numan Kurtulmuş, "İşte tam da bu ruh onun hayatının özeti. 15 Temmuz'da bu aziz milletin her türlü farklılıklarına rağmen, 'Ya Allah Bismillah Allahu Ekber' diyerek meydanlara çıkması, yine 1960, yine 1980 darbesini ve yine 1997'deki 28 Şubat darbesini düşünenlere meydanlarda cevap verdiği ruhun yansımasıydı. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun." şeklinde konuştu. 

Milli iradeye sahip çıkan bu ruhu kıyamete kadar bu topraklarda yaşatacaklarını belirten Kurtulmuş, "İnşallah hep beraber 84 milyon, birlik içerisinde, beraberlik içerisinde, kardeşçe bu ülkede kıyamete kadar yaşayacağız." dedi. 

Emperyalistlere ve onların taşeronları gruplara asla prim vermeyeceklerini vurgulayan Kurtulmuş, "Bizim Türkiye dediğimiz şey hep söylüyoruz, sadece Türkiye'den ibaret değildir, Türkiye, bir büyük millet varlığının da özetidir. Dünyanın her yerindeki dostlarımız, kardeşlerimiz, soydaşlarımız, dindaşlarımızın gözü Türkiye'nin üstündedir" ifadelerini kullandı. 

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 30.1 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı