?KUBİLAY´ IN DAVASI BİZİM DAVAMIZDIR?
23.12.2015 11:53:33 470 0

?KUBİLAY´ IN DAVASI BİZİM DAVAMIZDIR?

EĞİTİM İŞ SENDİKASI ADANA ŞUBESİ DEVRİM ŞEHİDİ KUBİLAY İÇİN ATATÜRK ANIT´I ÖNÜNDE BİR ANMA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRDİ VE BÜYÜK ATATÜRK´ÜN ?KUBİLAY BEY TEMİZ KANI İLE CUMHURİYET HAYATİYETİNİ TAZELEMİŞ VE KUVVETLENDİRMİŞ OLACAKTIR? SÖZÜ ANIMSATILDI

Törende bir konuşma yapan Birleşik Kamu-İş İl Temsilcisi ve Eğitim-İş Adana Şube Başkanı Galip Reha ERTEKİN şu görüşleri paylaştı:

?23 Aralık 1930´ da Cumhuriyete karşı ayaklanan gericiler, halifelik hayali ile yaşayanlar, yeşil bayraklarıyla Öğretmen Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay´ ı, Bekçi Hasan´ ı ve Bekçi Şevki´ yi şehit etmişlerdir. Kubilay olayı; Türk halkının Sevr´ i yırtarak Lozan´ ı imzalatarak Cumhuriyetle birlikte elde ettiği kazanımları içlerine sindiremeyen batılı emperyalist, yağmacı güç odaklarının kendileri ile iş birliği içerisindeki tarikat şeyhlerini kullanarak, Kurtuluş savaşına ve Cumhuriyet devrimlerine, tam bağımsız Ulus Devlete ve Laik Türkiye Cumhuriyetine karşı başlattıkları kalleşliğin, ihanetin adıdır.  

Olayın hemen ardından Atatürk başsağlığı mesajında ?büyük ordunun kahraman genç zabiti ve Cumhuriyetin mefkûreci muallim heyetinin kıymetli uzvu Kubilay Bey, temiz kanı ile Cumhuriyet hayatiyetini tazelemiş ve kuvvetlendirmiş olacaktır? demiştir.

İsmet İnönü ise ?Kubilay devrim uğruna, vatan sevgisi ve bütünlüğü yolunda yalnız başına kuvvet hesabı yapmayan bir idealist vatanseverlik örneğidir. Kubilay, millet yolunda canını her fedaya hazır olan geleneksel Türk yaradılışının müstesna abidesidir? demiştir.

Cumhuriyeti kurmamıza önderlik etmiş olan Mustafa Kemal Atatürk bizlere genç Türkiye Cumhuriyetinin rotasının çağdaşlık, bilimsellik ve akılcılık olduğunu göstermiştir. Cumhuriyet karanlıktan aydınlığa, hurafelerden bilimselliğe ? akılcılığa, bağnazlıktan çağdaşlığa, ümmetçilikten ulus devlete, kulluktan yurttaşlığa geçişin adıdır. Cumhuriyet din ve devlet işlerini de birbirinden ayırarak dinin siyasal amaçlar için kullanılmasının önünü tıkamıştır. Ancak bunlara rağmen gericiler her dönemde Mustafa Kemal Atatürk´ ün yerleştirmeye çalıştığı çağdaşlık, bilimsellik ve akılcılık olgularına karşı çıkmış, Cumhuriyet devrimlerine olan düşmanlığını açıkça ortaya koymuşlardır.

Bugün siyasi iktidar da Cumhuriyet devrimlerini ve kazanımlarını ve değerlerini ortadan kaldırmak için açıklanamaz davranışlar sergilemekten kaçınmamaktadırlar. Yandaş Eğitim Bir-Sen´ de Diyarbakır Şubesinin gerici ve yobaz Şeyh Said´ e Cumhuriyet düşmanlığı adına sahip çıkmasını ve ?Şeyh Said´ in davası davamızdır? basın açıklamasını kınıyoruz.

/resimler/2015-12/23/1155324181231.jpg

Bu gericilere Nobel Kimya Ödülünü alan Bilim İnsanımız Aziz Sancar´ ın ?Bu ödül Cumhuriyetin ödülüdür? sözünü hatırlatır ve örnek almalarını öneririz.

85 yıl önce 23 Aralık 1930 günü Menemen´ de bir grup gerici yobazın gerçekleştirdiği eylem Cumhuriyet karşıtlarının çirkin yüzlerini göstermeleri yönünden ibretle hatırlanması gereken bir olaydır. Kubilay´ ı şehit edenler Uğur Mumcuyu, Bahriye Üçok´ u Muammer Aksoy´ u, Ahmet Taner Kışlalı´ yı, Abdi İpekçi´ yi, Turan Dursun´ u şehit eden Maraş katliamını yapan ve Sivas´ ta sanat ve düşün insanlarını şehit eden aynı zihniyette olan gerici ve yobaz düşüncedir.

Cumhuriyetin aydınlık geleceğini savunan herkes bir Kubilay olmalıdır. Bağnaz düşüncelerin, kişi toplum ve devlet yapısını etkilememesi için hepimiz uyanık ve duyarlı olmalıyız. Türkiye Cumhuriyetinin hedeflerini gerçekleştirmesi yolunda ilerici atılımları ilk günkü bilinçle sürdürmeliyiz. Atatürk ilke ve devrimlerine tehdit oluşturan düşünce ve girişimler, Türk ulusunun duyarlılığı ve sağduyusu sayesinde hiçbir zaman amaçlarına ulaşmayacaktır.

Bizler, Cumhuriyet devrimlerinin savunucuları içerisinde olmaya devam edeceğiz. Atatürk´ ün aydınlattığı yolda ilerleyecek ulusal değerlerimize her koşulda sahip çıkacağız

YILMAYACAĞIZ, YOBAZLAR DEĞİL CUMHURİYET KAZANACAK, BİZ KAZANACAĞIZ.

DEVRİM ŞEHİDİ KUBİLAYI ŞÜKRAN VE MİNNETLE ANIYOR HUZURUNDA SAYGI İLE EĞİLİYORUZ.?        

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

YÜREĞİR BELEDİYESİ OKULLARI YENİ DÖNEME HAZIRLIYOR

ÇOCUĞUNUZU 8 ADIMDA OKULA HAZIRLAYIN!

Birinci Sınıfa Başlayan Çocukların Okula Uyum Sürecinde Neler Yapılmalı?

BİLGİ EVLERİNE DEVAM EDEN 266 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Sınavlara Hazırlıkta Kayıt Dışı Kurumlara Dikkat!

ÇGC'DEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

TEV'İN 2023-24 EĞİTİM YILI BURSLARI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

SANKO Holding’den afete dirençli şehirler için tasarım kültürüne destek

LABEB, LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ SAVUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

CEGEM’den büyük başarı

SANKO ÜNİVERSİTESİNDE YÜZDE 100 DOLULUK ORANI SAĞLANDI

EĞİTİM-SEN'DEN BAKAN TEKİN'E ELEŞTİRİ

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka geliştirdi

Uzm.Eğitim Danışmanı Gülbenk: “Depremzede Çocuklarla İletişim Özveri Gerektiriyor”

Adana Gençlik Merkezi’nde Permakültür Tarım etkinliği

Prof. Dr. Arıboğan:“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler en parlak döneminde”

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ,DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI

Tercihlerini ‘son dakikaya’ bırakan üniversite adaylarına öneriler

Antakyalı çocuklara bisiklet hediye edildi

"Yeni dünya, ‘çevreye duyarlı mühendis’ler istiyor!"

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“İletişimin popüler meslekleri etkileyicilik ve deneyimleyicilik”

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 30.1 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı