Konsolos İlker Medeni,
EKONOMİ 3.05.2023 11:45:00 1709 0

Konsolos İlker Medeni, "Özbekistan - Türkiye ve tüm kardeş ülkelerin dostluğu ebedi olsun"

Özbekistan Cumhuriyeti Adana Fahri Konsolosu ve Medeni Baskül Yönetim Kurulu Başkanı İlker Medeni, Özbekistan’ın Anayasa Referandumuna ve Taşkent Uluslararası Yatırım Forumuna katıldı.

Özbekistan Cumhuriyeti Adana Fahri Konsolosu ve Medeni Baskül Yönetim Kurulu Başkanı İlker Medeni, Türkistan Haber’de Forumla ilgili düşüncelerini paylaştı. İlker Medeni şunları kaydetti: “Forumun Türk İş Dünyasının Temsilcileri arasında büyük ilgi gördüğünü söylemek mümkün. Taşkent Uluslararası Yatırım Forumu bölgesel rekabette yatırım akışı için büyük avantaj sağlıyor. 

Özbekistan, büyük reformların sonuçlarını uygulamada görüyor. Sayın Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev'in de belirttiği gibi, kısa sürede ileri düzeydeki dış deneyim ve yatırımlar sayesinde sanayi ve tarım sektörlerinin rekabet gücü sağlandı ve yakın gelecekte uluslararası sahnede söz sahibi olmaya hazır hale geldi. Orta Asya ülkeleri arasındaki endüstriyel ve tarımsal kooperatif ilişkilerinin genişletilmesi, iş dünyası temsilcilerinin ekonomik verimliliğini artıracaktır. Özbekistan'ın ‘yeşil ekonomiye’ geçiş yolunda kendi üretim kapasitesine güvenmesi takdire şayan. Özbekistan'da bu yöndeki çabalar oldukça teknolojiktir.”

Özbekistan’ın Anayasa referandumunun, Türk dünyasında büyük ilgi gördüğünü belirten Özbekistan Cumhuriyeti'nin Adana Bölgesi Fahri Konsolosu ve Medeni Baskül Yönetim Kurulu Başkanı İlker Medeni, "Özbekistan’da bugün yapılan Anayasa referandumunun açık ve şeffaf olduğunu söyleyebilirim. Özbekistan, referanduma oldukça iyi hazırlanmış ve güvenlik üst düzeyde. Demokrasi tam manasıyla sandığa yansıyacak. Bu olumlu faktörlerin son dönemdeki reformlar sonucu ortaya çıktığını gözledim ve söyleyebilirim" dedi.

Özbekistan ziyareti kapsamında, Özbekistan Vatandaşlar Cemiyeti ve Kurum Başkanı Sn. Adilcan Sattarov’u da ziyaret eden İlker Medeni, “Başkanımıza nazik kabulleri için teşekkür ediyor, birlik ve beraberliğimizin ilelebet daim olmasını diliyorum” dedi.

Özbekistan Cumhuriyeti Adana Fahri Konsolosu İlker Medeni, Özbekistan ziyareti kapsamında; Semerkant Devlet üniversitesi Rektörü Sn. Rustam Xalmuradov, Semerkant Turizm Üniversitesi Rektör 1. Yardımcısı Sn. Prof.Dr.Juliboy Eltazarov’u da ziyaret ederek misafirperverlikleri için teşekkür etti. 

Özbekistan Türkiye Büyükelçisi Sn. Dr. Olgan Bekar ve Ticari Başmüşaviri Sn. Suavi Önal  ile tanışma fırsatı bulduğunu da belirten Fahri Konsolos İlker Medeni, Türkiye Cumhuriyeti Özbekistan Başkonsolosu Sn. Salih Caner ile de tanışma gerçekleştirdi. Medeni, yakın ilgi ve alakaları için kendilerine teşekkür etti.

Ayrıca, Türk Birliğine inanan ve Türk Milliyetçisi Medar-ı iftiharımız Prof. Dr. Aziz Sancar’da referandum vesilesiyle Özbekistan'da bulunması bizleri çok mutlu etti diyerek sözlerine son veren Adana Fahri Konsolosu İlker MEDENİ, ziyaretlerinin hayırlara vesile olmasını temenni etti.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Harb-İş,“Ücretler yeniden düzenlenmeli “

"YENİLENEBİLİR ENERJİ NASIL TÜRKİYE’NİN ELEKTRİK ÜRETİM KAYNAĞI OLABİLİR"

"Bağımsız olmayan bir Kurulun vereceği karar tartışılır!"

MB Başkanı’ndan enflasyonla ilgili “yol haritası” mesajı

Türkiye, dünya lideri

“İş dünyasının finansmana erişimi kolaylaştırılmalıdır”

TOYP BAŞVURULARINDA SON TARİH 31 AĞUSTOS

Türk Telekom’un “Dijital Türkiye: Yeni Bir Gelecek” temalı Faaliyet Raporu’na 3 ödül

Türkiye’de dijital bankacılığa ilgi artıyor

R+T TURKEY FUARI’NDA HEDEF UZAK PAZARLAR

“TOPLU SÖZLEŞME TİYATROSU SONA ERDİ”

“DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR”

Ekonominin kalbi TOBB'da attı

"Emlak zenginleri İstanbul depremi sonrası fakir kalabilir"

Şahin Bilgiç, TOBB Ekonomi Şurası’na katıldı, üyelerinin taleplerini iletti

Dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümde hasat başladı

DÜNYA TAHIL PİYASASINA ‘TAHIL KORİDORU’ ETKİSİ

MYK VE ADASO ARASINDA YETKİLENDİRME PROTOKOLÜ İMZALANDI

"Her 100 kişiden 90’ı Su Yalıtımı Yönetmeliği’nden önce yapılan binalarda oturuyor"

R+T TURKEY FUARI’NDAN İHRACAT SEFERBERLİĞİ

"KRUVAZİYER YOLCU SAYISI % 66,7 ARTTI, FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ"

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı