KONSER YASAKLARI CEYHAN’DA DEVAM ETTİ
SİYASET 30.08.2022 08:50:00 882 0

KONSER YASAKLARI CEYHAN’DA DEVAM ETTİ

30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Ceyhan da konser verecek olan İlkay Akkaya Konseri Ülkü ocaklarının ve Milliyetçi Hareket partisinin şikâyeti üzerine Kaymakamlık tarafından iptal edildi.

İLKAY AKKAYA KONSERİNİN İPTAL EDİLMESİNE TEPKİLER ÇIĞ GİBİ ARTTI

30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Ceyhan da konser verecek olan İlkay Akkaya Konseri Ülkü ocaklarının ve Milliyetçi Hareket partisinin şikâyeti üzerine Kaymakamlık tarafından iptal edildi. İptal edilen Konsere tepkiler arttı.

Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, İlkay Akkaya'dan öxzür diledi

Başkan Erdem’’ Üzgünüz. İptal edilen konserlere bir yenisi daha eklendi. Ceyhan Kaymakamlığı'ndan tarafımıza yeni iletilen bilgilendirme yazısında gerekli izinlerin önceden alınmasına rağmen konserin genel güvenlik, kamu düzeni, emniyet ve asayiş yönünden uygun görülmeyerek iptal edildiği açıklanmıştır. İnisiyatifimiz dışında gelişen iptal nedeniyle Sn. İlkay Akkaya ve tüm Ceyhanlılarımızdan özür dileriz.’’ Dedi.

Başkan Cirit’’ Artık yasaklardan bıktık.’’

CHP Ceyhan İlçe Başkanı Fikret Cirit, bir açıklama yaparak yasaklardan bıktıklarını dile getirdi. Başkan Cirit ayrıca ‘’ Yasakçı, kutuplaştıran, ayrıştıran zihniyet maalesef Ceyhan’da da vücut buldu. Şimdi buradan seslenmek istiyoruz: Ceyhan’da 30 Ağustos Zafer Bayramında bir Halk Müziği sanatçısının Türkülerini söylemesi bir kesimin hoşuna gitmedi diye nasıl yasaklana bilir. İleride bir başka görüşe mensup bir sanatçı Ceyhan da nasıl konser verebilir. Bunun neresinde özgürlük var, Bunun neresinde hoş görü var. Bu yasakçı zihniyet daha ne kadar devam edecek. Sosyal medyadan üç beş kişi ve bir zümre istemedi diye konser iptal olur mu? Yasakçı, kutuplaştıran, ayrıştıran zihniyet için bahane bitmiyor. Ceyhan Konserinde de maalesef güvenlik gerekçe gösterilerek iptal edilmiştir. Bu zihniyeti kınıyoruz. Bu konu hakkında daha geniş bir açıklama İlçe teşkilatı olarak yapacağız.

Bulut,’’Türkülerden korkan bir iktidarla karşı karşıyayız’’

Adana Milletvekili Burhanettin bulut Bir açıklama yayınladı. Bulut açıklamasında’’Yolsuzluk, rüşvet ayyuka çıktı hala konser yasaklamakla uğraşıyorlar. Festivallerden, sanattan, sanatçıdan, türkülerden korkan iktidar Ceyhan’da İlkay Akkaya konserini yasakladı. Yasaklarınızla, sanat, sanatçı düşmanlığınızla ilk seçimde gideceksiniz’’dedi.

Barut’’ AKP'nin korku filmini andıran zihniyetine ve yasakçı tavrına rağmen özgürlük ortamında halka hizmetlerimiz sürecek.’’

Milletvekili Barut açıklamasında’’Siyasi yaklaşımlardan uzak, sanata ve sanatçıya duyduğumuz saygı sonsuz derinliktedir. Ülkemizin özgürlük ikliminde hep daha aydınlık yarınlara ulaşmasını isterken, maalesef yasakçı zihniyet tersi adımlar atmaktan çekinmiyor. Bu doğrultuda kimseyi maalesef şaşırtmayan bir yasakla karşı karşıya kaldık.30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusunu ülkemizin değerli sanatçılarından İlkay Akkaya ile birlikte halkımız Ceyhan'da doyasıya yaşayacaktık. Ancak konser yasaklarının birini daha Ceyhan'da görmüş olduk. Bilinmeli ki,  yasak anlayışına ve yasakçı yaklaşıma inat ülkemizde özgürlük iklimini yeşerterek yolumuza devam edeceğiz. Belediyelerimizin ayrıştırmadan, birleştirerek, toplumun bütün renklerini kucaklayarak halkımıza hizmeti engellenemez! Ulusumuzun birliği ve bütünlüğüne gölge düşürecek girişim ve oluşumlarla istemedikleri her konuda algı operasyonu çekenlere boyun eğmiyoruz. AKP'nin korku filmini andıran zihniyetine ve yasakçı tavrına rağmen özgürlük ortamında halka hizmetlerimiz sürecek.’’dedi.

Şevkin ‘’AKP, Türkiye’yi yasaklar ülkesine çevirdi.’’

Adana Milletvekili Şevkinde yaptığı açıklamada’’ AKP, Türkiye’yi yasaklar ülkesine çevirdi. Sanat etkinlikleri, festivaller, konserler, sanata ve sanatçıya karşı takınılan tavır ülkemizi gittikçe çağdışı bir ortama sürüklemektedir. Ceyhan Belediyesi’nin Ceyhan Kaymakamlığı’ndan izin alarak duyurusunu yaptığı ve Türkiye’nin milli gurur ve onur gününde sahne alacak bir sanatçının konserinin yasaklanması kabul edilemez. İzni veren Kaymakamlığın çeşitli çevrelerden gelen tepkiler nedeniyle güvenliği bahane ederek iptal kararı alması düşündürücüdür. Ceyhan’daki yasaklama, Türkiye’nin birçok yerinde yasal olarak konser düzenleyen sanatçılara olan tahammülsüzlüğün ilki değildir. Daha önce de birçok ses sanatçısının sahne alacağı konserler, festivaller, sanat etkinliklerinin iptal edildiği bilinmektedir. Türkiye Cumhuriyeti, iptal edilen festivaller, yasaklanan konserler ve sanat etkinlikleri ile anılmamalıdır. Türkiye, sanatçıları gözaltına alınan, tutuklanan, konserleri yasaklanan, yazarları, düşünürleri hapisle cezalandırılan bir girdaptan bir an önce kurtulmalıdır. Yasakçı zihniyet ülkemizi ileriye değil geriye götürmektedir. Unutulmamalıdır ki; sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir. Bu ayrıştırıcı, sınırlayıcı, insanların sinir uçlarını zorlayan tavırlardan derhal vazgeçilmelidir.’’dedi.

Sümer’’30 Ağustos Zafer Bayram’ımızda gerçekleştirilecek konseri yasakçı Saray Zihniyeti iptal etti.’’

 

Adana Milletvekili Sümer yaptığı açıklamada’’Ceyhan Belediyemiz tarafından 30 Ağustos Zafer Bayram’ımızda gerçekleştirilecek konseri yasakçı Saray Zihniyeti iptal etti. Bu zihniyeti kabul etmiyoruz Tek Adam Zulmüne dur diyeceğiz Tam demokratik Türkiye'yi yeniden inşaa edeceğiz

Ceyhan'da düzenlenecek olan İlkay Akkaya konseri güvenlik gerekçesiyle iptal edildi. Demokrasilerde sanata ve sanatçıya saygı vardır, gözdağı yoktur. Birlik ve beraberliğimizin en büyük tehditi bu tür yasaklar ve uygulamalardır!’’dedi.

Başkan Odabaşı’’ Türküleri kimse susturamaz’’

Ceyhan Hacıbektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Ceyhan Şube Başkanı Bahadır Odabaşı  ise,  konserin iptal edilmesini kınadı. Başkan Odabaşı”Sırf birileri istedi diye bir halk konseri nasıl iptal olur anlamak kolay değil. Şimdi Bundan sonra bizler bir konser yapacağımız zaman birilerinden icazet mi alacağız anlamak mümkün değil. Bizler Türkülerimizi söylemeye devam edeceğiz. Türküler evrenseldir, birileri istedi diye bizler susmayacağız artık sesimiz daha gür çıkacaktır. Sahnede sadece Türkülerini söyleyen bir kadın sanatçı bu denli saldıramaz. Bu asla Kabul olamaz. Türkülerimiz susmadı susmayacak.’’dedi.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı