KONCUK,
SİYASET 14.08.2020 15:30:00 547 0

KONCUK,"AKADEMİSYENLERİN EK DERS ÜCRETLERİ NEDEN ÖDENMEYE DEVAM ETMİYOR?"

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına akademisyenlerin ek ders ücretleri ile ilgili bir soru önergesi verdi.

Koncuk, “2019-2020 öğretim bahar döneminde koronavirüs sebebiyle okullar tatil edilmiş örgün eğitimde uzaktan eğitime geçilmiş, akademisyenlere yeni ve özel bir hazırlık süreci getirmiş ve akademisyenlerimiz uzaktan ve elektronik eğitim yöntemlerine hızlı bir biçimde adapte olmuştur. Akademisyenlerimiz özveriyle yeni sistemle çalışmaya başlamış ancak almaları gereken ödemelerde hak kaybı yaşamışlardır. Pandemi sürecinde öğretmenler ek ders görevlerini yerine getirmiş sayılarak, ek ders ücretleri ödenmiştir. Ancak üniversiteler için böyle bir karar alınmamış, her kurum kendisine göre çeşitli uygulamalarda bulunmuş, birçok akademisyenimiz uzaktan eğitime devam etmesine rağmen ek ders ücreti ödenmeyerek mağdur edilmiştir.
Pandemi nedeniyle uzaktan eğitime devam edileceği öngörülmesine rağmen, akademisyenlerin ek ders ödemelerinde belirlenmiş bir uygulama olmadığı görülmektedir. Bazı yükseköğretim kurumları ek ders ödemelerine devam etmemişlerdir. Ek ders ücreti ödemesi konusunda birçok kurumda belirsizlik bulunmakta ve hak kayıplarına neden olmaya devam etmektedir. Hak kaybı yaşanması da bazı unvanlı akademisyenlerin uzaktan eğitim sürecine katılmak istemelerini olumsuz yönde etkilemiştir. Hatta vakıf üniversitelerinin uzaktan eğitim sistemini tek hocayla, ek ödemeler olmadan yürütebileceği, kadrolarını azaltabilecekleri riskini oluşturmuş, bu nedenle de eğitim kalitesinin düşeceği endişesini beraberinde getirmiştir. Milli Eğitim Bakanlığı, hak kaybına neden olan ödemelerin yapılması için ve eğitimin kalitesini olumsuz açıdan etkileyebilecek uygulamalar karşısında biran önce tedbir almalıdır” dedi.
İYİ Parti Adana Milletvekili Koncuk Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk’a yönelttiği önergesinde:
“Pandemi nedeniyle yükseköğretim kurumlarında, akademisyenlere yapılan ödemelerde yaşanan aksaklık ve sorunları (ek ders ücreti, tazminat gibi) çözmek adına bir çalışmanız bulunmakta mıdır? Konuyla ilgili olarak; Bakanlığınızca, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile iletişime geçilmiş midir?
Akademisyenlerin ek ders ödemelerine devam edilmesi ile ilgili bir düzenlemeyi ne zaman yapmayı planlıyorsunuz?
Geçen dönemde akademisyenlerin yaşadıkları hak kayıplarının telafi edilmesi için geriye dönük bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?
Yeni dönemde uzaktan eğitim nedeniyle, eğitim kalitesini koruyabilmek için akademisyenlerin işten çıkarılmaması, derslere girmemesi gibi konularda Bakanlığınızca denetlemelerde bulunulacak mıdır? Bu denetlemeler ne sıklıkla ve nasıl yapılacaktır?” sorularına yer verdi.
İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, “Akademisyenlerin pandemi döneminde örgün eğitimden uzaktan eğitime geçerek eğitime devam etmelerine rağmen ek ders ücretleri ödenmemiş ve hak kaybı oluşmuştur.” diyerek ek ders ücretlerinin ödenmesinde yaşanan sorunların yeni dönem başlamadan biran önce çözümlenmesi gerektiğini belirterek bu konunun takipçisi olacağını söyledi.

(vş)

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı